Administratiebureau Robert Saalmink

Robert Saalmink

Foto: Ronald Falke

Schoolstraat 6
7064 GP Silvolde
T 03 15 32 31 95
M 06 - 20 18 16 93
E-mail: info@robert-saalmink.nl
www.robert-saalmink.nl

Door: Robbie Wolters

Administratiebureau voor ondernemers en particulieren

Robert Saalmink is in 1967 in Doetinchem geboren en verhuisde in 1972 met zijn ouders naar Silvolde.

Robert woont op Schoolstraat 6 in de voormalige woning van keurmeester De Lange. Als er in de zestiger jaren een noodslachting was, fietste dorpsomroeper Herman Rougoor door het dorp met een bel en deed de mededeling: “Hedenmiddag vers vlees verkrijgbaar bij keurmeester de Lange in de Schoolstraat”. Met een knipkaart kon je er dan vlees kopen voor een laag tarief. De locatie van betonplaten waar de verkoop plaatsvond staat er nog steeds en is nu garage.

Op zeer jeugdige leeftijd wist hij al dat werken met de handjes niets voor hem was. Hij had wat met cijfers, getallen en berekeningen en wilde in de administratie werken. Hij koos de opleiding meao in de administratieve richting en haalde verder het staatspraktijkdiploma bedrijfsadministratie.

Na 12 jaar in dienst van de gemeente Zevenaar stapte hij in 2000 over naar het bedrijfsleven en werkte bij diverse werkgevers totdat hij in 2011 besloot voor zich zelf te beginnen als boekhouder en belastingadviseur voor MKB, ZZP'ers en particulieren. Voor startende ondernemers is hij de ideale vraagbaak en ondernemers geeft hij graag zakelijk advies. Via mond-op-mond reclame heeft hij een druk kantoor gekregen.

Robert heeft als hobby auto’s en dan met name Citroën. In zijn achtertuin en garage staan diverse oude auto’s van de merken Simca, Reliant en Citroën. Sommige overwoekerd door de klimop. Het is de vraag of ze ooit nog gaan rijden. Robert had veel belangstelling voor de grotere modellen van het automerk Citroën, maar werd in 1996 eigenaar van een Citroën 2CV, de lelijke eend. Hij reisde ermee door heel Europa en legde ruim 200.000 km af. Hij is lid van de verenigingen ’t Eendeëi, de Citroënclub Nederland en de Citroën XM Club Nederland. Voor reparaties beveelt hij de garage van Ramon van der Schaar aan de Ulftseweg 85 in Silvolde aan.

In 2012 stopte de ondernemersvereniging in Silvolde na 25 jaar met de organisatie van de Zillewoldse Zommermarkt op Vaderdag. Robert nam samen met Erik ter Voert van café ’t Centrum en Ed Eickhof van café het Molentje de organisatie over. Langzamerhand kwam er een aangepaste opzet om de markt nieuw elan te geven. De markt is opgehouden te bestaan maar robert is nauw betrokkrn bij het sociale leven en diverse verenigingen en organisaties in het dorp. Robert is o.a. lid van de kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Silvolde. Hij verzorgt er de administratie. Verder verleent hij hand- en spandiensten voor de DKLParty en is bestuurslid van Ondernemend Silvolde.

Hij vindt het jammer dat hij na de renovatie van de kern van Silvolde vanaf het terras bij café ‘t Centrum het terras bij café de Buurman niet meer kan zien door de metalen wand die er geplaatst is.

Het is zijn mening dat de inwoners, die ondanks het verminderde winkelaanbod, in Silvolde blijven wonen meer een band met het dorp krijgen en dat de saamhorigheid toeneemt.

11-04-2018

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com