Penninx Anna - Lena

 

Over mij

Algemeen bestuur waterschap Rijn & IJssel (2011-2019 Statenlid PvdA Gelderland).

Op 12 juni 1978 geboren in Zweden. Opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek. Dit was eerst een melkveebedrijf met koeien en geiten. Later werd het een paardenrusthuis en een zorgboerderij voor mensen die door verschillende omstandigheden extra ondersteuning nodig hadden. Ik heb altijd veel meegewerkt in het bedrijf.

Opleidingen: Havo, MBO Zelfstandig beroepsbeoefenaar Veehouderij & Dierverzorging (Agron/AOC Oost), propedeuse Lerarenopleiding Basisonderwijs (Iselinge) en bachelor HBO Bos- en Natuurbeheer, afstudeerrichting Natuur & landschapstechniek (Hogeschool Larenstein).

Ik ben getrouwd en heb vier kinderen. Van 2005 – 2011 was ik raadslid in de gemeente Oude IJsselstreek, vice-fractievoorzitter & woordvoerder ruimte en groen. Van 2011 – 2019 was ik statenlid namens de PvdA Gelderland, woordvoerder landbouw, natuur, wonen, zorg & welzijn. In december 2018 ben ik gekozen als lijsttrekker van de PvdA voor het waterschap Rijn en IJssel. Sinds maart 2019 zit ik in het algemeen bestuur van dit mooie waterschap.

Verder ben ik ambassadeur van VMBO On Stage mede naar aanleiding van een opiniestuk over het belang van vakmensen en de ambachtseconomie. Op deze website schrijf ik over mijn werkzaamheden in de politiek. Op Twitter & Facebook ben ik ook te vinden.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com