Autobedrijf Ten Have v.o.f.

Pascal en Astrid ten Have

Foto: Lars ten Have

Terborgseweg 10a
7064 AD Silvolde
T:  0315-324030
M: info@tenhavesilvolde.nl
W: www.tenhavesilvolde.nl

Automobielbedrijf Ten Have is in 1896 opgericht aan de Markt 2 in Silvolde en verhuisde naar de Terborgseweg 10a.  Na diverse dealerschappen van o.a. Mini Morris, DAF en Toyota werd het bedrijf  in 2001 overgenomen door Pascal ten Have, hij ging verder als universeel autobedrijf.

Pascal, zoon van Gerard ten Have uit Silvolde en Joke Heukshorst uit Megchelen is geboren in 1971 in Terborg. Op 5 jarige leeftijd verhuisde hij naar Gendringen waar hij opgroeide en op  z’n twintigste verhuisde hij nogmaals met zijn ouders naar Ulft.
Enkele jaren later verhuisde hij vanuit Ulft terug naar Gendringen om daar  met Astrid te gaan samenwonen. In 2001 namen Astrid en Pascal het Automobielbedrijf ten Have in Silvolde over en  kwamen naar Silvolde om dicht bij de zaak te kunnen wonen.

Pascal droomde sinds zijn jeugd over het runnen van een eigen autobedrijf. De schoolkeuze was daarom niet moeilijk en hij koos voor de opleiding MTS Motorvoertuigen in Apeldoorn. Met het diploma op zak begon hij  zijn loopbaan als automonteur bij Mercedes Benz in Doetinchem en de Volkswagengarage in Zutphen. Vervolgens werd hij chef werkplaats bij Hyundai in Dieren en later bij Mido in Doetinchem. In 2001 werd de droom van Pascal werkelijkheid door de overname van Automobielbedrijf ten Have in Silvolde.

 Astrid , dochter van Jan van Hal uit Voorst en Everdien Tangelder uit Silvolde is geboren in 1972 in Voorst gemeente Oude Ijsselstreek.  Astrid heeft daar haar hele jeugd gewoond  totdat ze in Gendringen ging samenwonen met Pascal, in 2001 verhuisde ze samen met Pascal naar de nieuwe stek in Silvolde. 

Astrid heeft na haar opleidingen MBO Doktersassistente en Pedicure jarenlang gewerkt in deze branche, totdat er 3 zonen werden geboren in 2000, 2002 en 2004. Daarbij kwam nog de overname van het autobedrijf in 2001 en dit alles bij elkaar viel niet meer te combineren. Astrid zegde haar banen op  en ze ging  meewerken in het autobedrijf, in 2014 is zij  officieel mede-eigenaar geworden.

Ten Have Silvolde  v.o.f. is een autobedrijf waar men terecht kan voor verkoop van alle merken auto’s zowel nieuw als gebruikt. Verder verzorgt Ten Have v.o.f. reparatie en onderhoud van alle merken auto’s , caravans en aanhangers, APK-keuringen, onderhoud van leaseauto’s, schadeherstel , financieringen, powerflush(automaatspoeling) en auto zoekopdrachten. Daarnaast kun er zelf je autowassen.                                                                                                             

Naast Pascal en Astrid  werken er 3 monteurs: Paul is  17 jaar in dienst, Danny 12 jaar en Lars is in opleiding voor technisch specialist. Ze werken alle vijf vol passie en hebben klant-tevredenheid zeer hoog in het vaandel staan.

Pascals hobby's zijn: alles wat maar te maken heeft met auto’s en Brasil '77, hij houdt zijn conditie niet op peil bij de zaalvoetbalclub maar hij zit in het bestuur en zet voor iedere thuiswedstrijd alles klaar in de zaal, waarna hij zelf prinsheerlijk op de tribune gaat genieten van de wedstrijd. Verder maakt hij samen met Astrid uitstapjes en vakantiereizen..

Astrids hobby’s zijn wandelen, fietsen, lezen en samen met Pascal van uitstapjes en vakanties genieten.

Silvolde vinden zij een fijne plek om te wonen, het dorp is omgeven door een mooie natuur en in het dorp wordt veel georganiseerd.

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com