Autorijschool Eric Berntsen

Eric en Maya Berntsen

Foto: Charlotte Wolters

Marterhof 26
7064 DR Silvolde
T   03 1532 3574
M  06 4255 0737
E   info@ericberntsen.nl
W  www.ericberntsen.nl

Door: Robbie Wolters

Eric Berntsen is een geboren en getogen Silvoldenaar. Hij is het vijfde kind uit een gezin met acht kinderen. Zijn vader, Joop Berntsen, was kalverenhandelaar in de Dr. Schaepmanstraat (bijnaam van de Kleavert) en zijn moeder was An Koster uit Ulft, de zus van tante Jo Winkelhorst. Oom Johan Winkelhorst was de peetoom van Eric en het gesprek tussen die beiden ging bijna altijd over voetbal.

Eric volgde de MAVO en enkele jaren HAVO. Hij begon in 1978 te werken bij Lundia in Varsseveld in de montage met een onderbreking voor zijn militaire dienst in Seedorf. Na zijn diensttijd volgde hij cursussen voor leidinggevende bij Lundia en bleef tot het faillissement in 2012 bij Lundia in een leidinggevende functie. Na de doorstart heeft hij er nog een jaar gewerkt en in 2013 was het definitieve einde van Lundia in Nederland.  Daarna stond hij op straat zonder afvloeiingsregeling en besloot direct om een opleiding tot rijinstructeur te volgen.

Eind 2013 haalde hij zijn volledige bevoegdheid en startte met zijn bedrijf met lessen op maat en alle aandacht voor de leerling. De eerste les gaat meestal naar het industrieterrein in Ulft of Varsseveld. De leerlingen studeren via i theorie voor hun theorie examen en inmiddels wordt het examen vaak via een eendaagse cursus gedaan, 95% slaagt. Het aantal praktijklessen is afhankelijk van de leerling. Het slagingspercentage voor het praktijkgedeelte is vrij hoog met een minimum aantal lessen. De rijschool is populair en Eric hanteert noodgedwongen een wachtlijst. Het is ook mogelijk een opfriscursus voor de nieuwe regel- en wetgeving te volgen. Gelest wordt er met een Hyundai i 30 en een Toyota hybride automaat. Jaarlijks legt Eric meer dan 100.000 km af in de schakelauto, de belangstelling voor de automaat is niet groot. Eric geeft alle lessen zelf, dus is de leerling verzekerd van dezelfde instructeur vanaf de eerste tot en met de laatste les. Bij het praktijkexamen gaat Eric altijd mee.

Echtgenote Maya heeft buiten de rijschool een administratieve / secretariële baan en verzorgt daarnaast de administratie en de PR van de rijschool. Ze onderhoudt de contacten met de leerlingen en hun ouders en doet de examenaanvragen. Maya plaatst een artikel met een foto van de leerlingen op Facebook als ze starten en als ze geslaagd zijn.

Eric geniet zelf volop van het lesgeven en probeert de lessen zo te geven dat de leerlingen er later met een glimlach op terugkijken.

Als de elektrische auto doorzet ontstaat er een probleem bij het lesgeven, omdat dit allemaal auto’s zijn met een automatische versnellingsbak. Als je hierin afrijdt bij het examen krijg je niet automatisch de bevoegdheid om in een schakelauto te rijden. Voor deze bevoegdheid moet je een nieuw examen afleggen in een schakelauto.

Eric was keeper bij het tweede elftal van Silvolde en speelde bij Brasil 77 zaalvoetbal. Hij was leider van de D pupillen en gaf enkele jaren keeperstraining. Eric heeft jaren motor gereden. Hij houdt zijn conditie op peil met volleybal en hij vindt het mooi om naar alle sporten te kijken.

02-10-2018

15 oktober 2018 legde Eric met goed gevolg opnieuw het examen: Instructie geven en Coachen WRM 2009 af en kan weer vijf jaar vooruit.

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com