beachvolleybal

Bron: Oude IJsselstreek Vizier 22 januari 2020

Foto: Hilde Jentjens mei 2017

Strandvolleybalfeest terug in Silvolde 

Beachparty op zaterdag 30 mei 2020

Vijftien jaar lang stond de beachparty in Silvolde prominent op de evenementenagenda. Zo'n 400 sportievelingen van alle leeftijden uit Silvolde en omgeving speelden in het eerste weekend van juni op sportpark De Munsterman mee aan het recreatieve strandvolleybaltoernooi en de afterparty met live muziek was legendarisch. In 2015 was het de laatste keer.

SILVOLDE - De stichting Silvolde aan Zee kon noodgedwongen vanwege vooral fysieke problemen en mutaties na dat jaar het strandfeest niet meer organiseren. Dit tot groot verdriet van vele Silvoldenaren, die er elk jaar reikhalzend naar uitkeken en het populaire evenement zagen verdwijnen. De organisatoren zochten belangstellenden voor voortzetting en wilden dolgraag kennis en materiaal ter beschikking stellen. Er werd wel geïnformeerd, maar potentiële opvolgers haakten af bij het vernemen van de hoeveelheid organisatorisch en praktische werk. Maar nu komt er toch een vervolg tot groot genoegen van Marcel van Berkum, voorzitter van de stichting Silvolde aan Zee, die alle jaren de beachparty organiseerde. "Silvolde aan Zee bestaat nog steeds en ondersteunt creatieve ideeën in het dorp. Wij zijn niet betrokken bij de organisatie van het nieuwe evenement, maar wij delen graag onze kennis en ervaring. Wij hadden al het materiaal in eigendom en het is nu jammer dat wij dat inmiddels hebben weggedaan."

Beachvolley Silvolde

Het beachvolleybaltoernooi 2020 in Silvolde is niet meer op sportpark De Munsterman, maar op een terrein aan de Berkenlaan naast zaal 't Molentje in Silvolde. Ed Eickhof, eigenaar van de horecagelegenheid, is bijzonder enthousiast. "De afgelopen jaren is de beachparty nooit uit de gedachten van de mensen in Silvolde weggeweest. Ik heb er zelf ook vaak aan gedacht om het op te pakken, maar dan ontbrak de tijd. Maar nu is de tijd rijp, want er hebben zich veel enthousiastelingen gemeld, die bij de organisatie betrokken willen zijn." Er zijn diverse Silvoldse groepen, die hun schouders er onder willen zetten, zoals carnavalsvereniging De Metworst en jongerengroepen Dwarz en Tomatenplukkers. Het ligt in de bedoeling dat er een stichting Beachvolley Silvolde zal worden gevormd waarvan vertegenwoordigers uit die groeperingen deel uitmaken. "Ik ga zelf niet in die stichting zitten", vertelt Eickhoff. Wel zal 't Molentje uiteraard een grote rol spelen bij het evenement. Ook ligt een afterparty met live muziek in de zaal voor de hand.

Ideaal

De aanvraag voor de vergunning is onlangs naar de gemeente verzonden. De ligging van het terrein, dat eigendom is van Immink, is ideaal voor Beachvolley Silvolde op zaterdag 30 mei en kan gemakkelijk speelklaar worden gemaakt. Met honderden kuub zand zal een sfeervol strand worden gecreëerd. Er zijn zelfs acht wedstrijdvelden mogelijk plus uiteraard een sfeervol terras om uit te blazen tussen de wedstrijden.


 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com