Berkenlaan 047 Leijen eieren, Timmerhuusken

 

 

Alfred Grootherder nam in 2005 samen met zijn vrouw Sabine de meubelmaker Timmerhuusken over. Nu richt hij zich steeds meer op complete interieurs voor particulieren en bedrijven. (Foto: Roel Kleinpenning) 9 mei 2018 Oude IJsselstreek Vizier.

Voor een kastje op maat of een compleet winkelinterieur draaien ze bij Timmerhuusken de hand niet om. Samen met zijn vrouw Sabine is Alfred Grootherder eigenaar van het bedrijf aan de Berkenlaan 47 te Silvolde. Timmerhuusken is een belangrijk onderdeel van hun leven geworden en daar geniet Alfred Grootherder dagelijks van.

Door Nick Moritz

SILVOLDE - "Zoiets als dit heb ik altijd voor ogen gehad. De zelfstandigheid om eigen plannen te maken en beslissingen te nemen. Misschien heb ik het van huis meegekregen. Mijn ouders hadden in Doetinchem een eigen supermarkt. Dan zie je dat het ondernemerschap weinig vrije tijd biedt, maar tegelijkertijd heel veel vrijheid. Je bent altijd bezig en dan komt daar ook nog je gezinsleven bij. Zakelijk en privé lopen al snel in elkaar over. Aan tafel gaat het bij ons gezin over de voordelen van eiken of beuken en dan geeft je dochter op school ineens een spreekbeurt over het verschil tussen spaanplaat en mdf."

Grootherder heeft jaren als bedrijfsleider voor een grote interieurbouwer gewerkt. Mooi werk, maar in het achterhoofd klonk de roep om zelfstandigheid. "En toen was daar in 2005 de vraag van de eigenaar van 't Timmerhuusken. Hij was een van onze toeleveranciers en liep met de gedachte om te stoppen met werken. 'Of ik geen zin had om het bedrijf over te nemen'. Nou, dat had ik wel en de deal was snel rond. Met twee medewerkers ben ik er van start gegaan. Ik ging op pad om klanten te werven, maar stond ook in de werkplaats voor productie. Samen met Sabine, die van begin af aan ook de administratie doet, hebben we de koers van Timmerhuusken (nu zonder 't) geleidelijk aan een andere draai gegeven."

Timmerhuusken ging zich breder oriënteren. Stond het bedrijf tot 2005 bekend als een specialist in kasten, Grootherder richtte zich steeds meer op maatwerk in complete interieurs. "Een mooi kastje of een tafel is nog steeds mogelijk. Complete interieurs voor particulieren en bedrijven zijn echter steeds belangrijker geworden. Nagelvaste kastsystemen voor hifi, wijnkelder of winkelinterieur worden hier op maat ontworpen en gemaakt. We werken nu met tien vaste medewerkers en en aantal flexibele krachten. Voor mij is elke dag weer anders, een droom die uitkwam."

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com