Bernice Sangers

motorracen, triatlonsport, bodyfitness

Foto: PR

Op 15 maart 2019 is Bernice Hobelman gekozen tot sportvrouw van het jaar 2019 van de gemeente Oude IJsselstreek. Nederlands kampioen Body Fitness.

Bron: Gelderse Post 16 oktober 2018 door Walter Hobelman

SILVOLDE - Een sportfreak kan je Bernice Sangers (32) wel noemen. Ze heeft tien jaar lang professioneel aan motorracen gedaan en is actief geweest in de triatlonsport. De voormalige leger-sergeant heeft dat allemaal aan de kant gezet en heeft gekozen voor een sportcarrière in de bodyfitness. En daarin boekt Bernice van af het begin goede successen. Om haar carrière nog succesvoller te maken wil de atlete naar Amerika.

"Ik ben gewoon een topsporter. Alleen zien veel mensen dat helaas nog niet. Die kijken niet verder dan mijn uiterlijk en hebben dan al een mening", vertelt de sportster. "Maar ze zien niet wat ik er allemaal voor moet laten en doen."

De keus om te gaan bodyfitnessen blijkt een goede keus. Bernice maakte in 2016 haar wedstrijddebuut en dat werd al direct een succes. In april 2017 deed ze mee aan het Nederlands kampioenschap en maakte opnieuw indruk door de titel te winnen in haar klasse, maar ook de 'overall titel Bodyfitness' mee naar huis te nemen. En of dat nog niet genoeg was won ze daarna ook nog de Olympia Amateur wedstrijd in Spanje.
Nu wil de sportfanaat de volgende stap gaan zetten. "In Nederland heb ik geen concurrentie", klinkt het zelfverzekerd. "De uitdaging ligt in Amerika en om daar te kunnen komen ga ik op 27 oktober meedoen aan de Dennis James Classic kwalificatiewedstrijd in Frankfurt waar ik mijn Pro card bij de IFBB Pro league kan halen. Om deze Pro card te halen moet ik mijn klasse winnen én de overall klasse. Als dat lukt kan ik met deze Pro card meedoen met wedstrijden in Amerika waarbij ik punten kan verzamelen voor de grote Mister Olympia wedstrijd in Las Vegas. En dat is mijn uiteindelijke doel."
Om haar droom te realiseren is de bodyfitnesser een crowdfunding actie gestart. "Het is best een dure sport. Ik moet veel investeren in kosten voor een goede coach, supplementen, wedstrijd-bikini, hotelkosten, tanning, posingschoenen, inschrijfgeld en dergelijke. En omdat het niet echt een bekende tak van sport is, staat het bedrijfsleven niet echt open voor sponsoring. Daarom doe ik het op deze manier."
De kans op succes is volgens Sangers wel aanwezig. "Ik ben op dit moment 'in shape' zoals dat heet en ben er in die zin helemaal klaar voor. Op dit moment draait alles om de sport. Alles moet kloppen en alles moet er voor wijken. En dat betekent wel dat mijn sociale leven op dit moment volledig ondergeschikt is", erkent ze. "Maar daar is binnenkort wel weer meer tijd voor."
Behalve haar topsportactiviteiten heeft Bernice ook een eigen coachingsbedrijf waarin ze vrouwen als personal coach begeleidt en traint. "Ik heb hiervoor verschillende opleidingen gevolgd zodat ik alle kennis in huis heb om ook echt goed maatwerk te kunnen leveren, want 'personal trainer' worden is een 'vrij beroep' en dat betekent dat iedereen zichzelf zo mag noemen. Maar wat voor de een wel werkt hoeft voor de ander niet te werken. Alle voedings- en trainingsplannen die ik maak zijn op maat gemaakt en ik vind het belangrijk dat mijn klanten zich 'gehoord' voelen. Persoonlijk contact vind ik dan ook erg belangrijk."
Bernice maakt voor haar bedrijf 'Bodify' gebruik van de faciliteiten van sportschool Peak Fit in Silvolde. "Hier heb ik alle mogelijkheden om vrouwen te begeleiden en coachen zodat zij hun eigen doelen weten te halen", vertelt Sangers. "Ik heb met Peak Fit eigenaar Tim goede afspraken en over en weer waarderen we wat de ander doet. Hier staan alle apparaten die ik nodig heb en als er iets nieuws bij moet komen dan is dat altijd bespreekbaar."
De grote passie van Bernice is-naast haar persoonlijke topsportdoelen, andere vrouwen te helpen om ook hun eigen doel te halen. "Ik zie iedereen als topsporter", vertelt ze. "Wil jij je overtollige kilo's kwijt, sterker worden, trainen voor een obstakelrun of juist spiermassa opbouwen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres, ladies-only!"
Bernice is te volgen op Instagram: Bernicesangers en meer informatie over de crowdfundingactie is te vinden op www.getfunded.nl/campagne/1245-support-bernice-pro-card-ifbb.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com