Bloemen en emoties

Miranda Steentjes

Foto: Ronald Falke

Marktstraat 21 B
7064 AW Silvolde
T 06 5124 7324
E bloemenenemoties@gmail.com
W www.bloemenenemoties.nl

Door: Robbie Wolters

Miranda Steentjes is tussen de bloemen en de bomen geboren aan de Oude Dinxperloseweg 70 en opgegroeid op huisnummer 68 in het tuincentrum, dat sinds 1929 in handen is van de familie Steentjes.

Na de mavo volgde ze op de Middelbare Tuinbouw School in Nijmegen de opleiding Bloemsierkunst en Bloementeelt en behaalde haar middenstandsdiploma. Ze kijkt met veel plezier terug op haar  stageperiode bij vier verschillenden bedrijven. Daarna begon de 20-jarige loopbaan bij het familiebedrijf. Het was een druk bestaan en de deur ging voor haar zelden om 18.00 uur dicht. Ze kon het werk niet loslaten en vond veel voldoening in het maken van rouwarrangementen. Dat werd haar passie.

In 1990 gaat ze samenwonen met Roel Schwartz op de Kerspas en in 1993 kopen ze het huis Marktstraat 21B middels een openbare inschrijving. Jill en Luca werden geboren en het gezin met het werk combineren werd moeilijker. In 2010 startte Miranda aan huis als freelance bloemist met haar bedrijf Bloemen & Emoties. De bloembinderij werd in de kelder gevestigd en bloemen werden via haar broer Robert vanuit het tuincentrum aangeleverd. De eerste drie jaar was het hard werken om een bestaansrecht op te bouwen en samenwerking te zoeken met diverse begrafenisondernemers en crematoriums. De bezigheden bestonden uit grafverzorging , trouw- en rouwwerk en abonnementen van ondernemers en particulieren om regelmatig voor een fleurig boeket zorg te dragen.

Door mond-tot-mondreclame, flyers, website en publicaties kreeg ze een goede naamsbekendheid. Ze bezoekt regelmatig de uitvaartbeurzen en studeert bij uit de vakbladen. Een trend in het uitvaartwezen is het toenemende gebruik van natuurbegraafplaatsen.

De kinderen volgden onderwijs op basisschool De Plakkenberg en Miranda zat acht jaar in de medezeggenschapsraad. Aldus rolde ze in de politiek en in 2014 werd ze door Lokaal Belang gevraagd als lijstduwer en kreeg 89 voorkeurstemmen. In 2018 kwam ze met ruim 250 stemmen in de raad. Haar stokpaardje is onderwijs. Voor haar politieke loopbaan heeft ze circa 16 uur per week nodig. In de toekomst wil ze haar werk in de bloemen beperken tot rouw- en trouwwerk en het onderhoud en de verzorging van graven. Voor het rouwwerk komt ze bij de mensen thuis en levert persoonlijk maatwerk.

Miranda heeft veel plezier in de politiek en maakt graag verre reizen. Haar zuster Simone neemt het bedrijf waar tijdens vakantie of ziekte.  Haar conditie houdt ze op peil met pilates. Ze heeft het prima naar de zin in de Marktstraat. Het geveltuintjesproject en de jaarlijkse burendag zorgen voor de onderlinge band in de buurt.

Toch blijft buurtschap De Kroezenhoek altijd trekken en droomt ze ervan er ooit terug te keren.

13-07-2018

=====

3 februari 2022


Hallo! Ik ben Miranda Steentjes . Geboren en getogen in “de Kroezenhoek “, woon ik inmiddels bijna 30 jaar in het centrum van Silvolde. Samen met mijn partner en onze twee volwassen studerende dochters, waarvan er op dit moment één in het buitenland studeert. Mijn grootste hobby is reizen en daarnaast heb ik een grote passie voor bloemen. Hier heb ik dan ook mijn werk van gemaakt. Ik ben nu ruim 11 jaar zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in rouwbloemwerk.

Als Silvoldenaar en ondernemer, voel ik me erg betrokken bij de politiek. Sinds 2014 actief bij Lokaal Belang, waarvan de afgelopen vier jaar als raadslid. Daarin heb ik me toegelegd op onderwerpen in zorg en onderwijs.

Onlangs hebben we de visie Wonen en Zorg 55+ vastgesteld. Wonen en Zorg voor een grote groep van 55-plussers tot ouderen op een hoge leeftijd. Ieder met een eigen ideale woonsituatie en voorkeur, dichtbij goed bereikbare voorzieningen en groen. Het verbinden van jong en oud. Een grote, maar mooie uitdaging.

Uitgangspunt is altijd: Inwoners die het nodig hebben moeten op zorg kunnen rekenen!

Wat mij van Lokaal Belang aanspreekt is dat we er samen voor gaan, voor alle inwoners van de gemeente. Een grote, gevarieerde fractie met enthousiaste mensen die de gemeente Oude IJsselstreek op de kaart willen zetten.

Stem daarom 16 maart Lokaal Belang!

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com