Boer Lubbers

Boer Lubbers bv
Meike Lubbers
Kroezendijk 12
7065 AT Sinderen
M : 06 4294 0716
E : info@boerlubbers.nl

 

Boer Lubbers bv bestaat een jaar

ma 19 apr 2021

 Sinderen - Op de grote Migchelt op Sinderen, een prachtige oude boerderij, startte Meike Lubbers hier een jaar geleden haar eigen bedrijf Boer Lubbers bv, waar ze hun eigen geproduceerde melk verwerken tot verschillende soorten zuivel.

De grote Migchelt, een boerderij die bij velen bekend is van het Rimboebal, dat werd georganiseerd door de toenmalige boer; Theo Kemperman. In 2014 heeft de familie Lubbers het boerenbedrijf overgenomen en in een moderne stal worden er nu 95 koeien gemolken. Erik en Meike Lubbers bestieren dit bedrijf samen met hulp van de inmiddels gepensioneerde vader van Erik.

Er wordt geboerd met veel respect voor de natuur en milieu, zo bevat het bedrijf 4 hectare bos, 2 grote waterpoelen en heeft de stal een speciale emissie arme vloer om de uitstoot van stikstof te beperken. Er is veel wild te zien, zoals reeën, hazen, konijnen, vossen, fazanten, uilen, buizerds en meer. Op 18 april 2020 is Meike Lubbers gestart met het bedrijf Boer Lubbers en verwerkt daar de melk tot karnemelk, yoghurt, boter, hangop en meer lekkers. Er is met opzet geen winkel gemaakt, maar alleen een afhaalpunt waar men de zuivel van te voren moet bestellen.

 

=======

Welkom bij Boer Lubbers!

De grote Migchelt op Sinderen in de Achterhoek, een prachtige oude boerderij tussen de bossen en weilanden. In het gras loopt een boer, en niet zo maar één - het is boer Lubbers. Hij is alweer op pad om zijn dames blij te maken. Geen makkelijke taak, want met 90 vrouwen op stal ben je aardig in touw. Zijn Maaike, Jose, Carolien, Nina, Anna en Elsa’s hebben een fijn leven in een ruime, lichte stal en met de uitgebreide zorg van boer Lubbers hebben ze niets te klagen. Het is een prima deal: zij krijgen goede zorgen en in ruil daarvoor geven zij melk.

Maar, afgelopen jaren waren zwaar. De kosten gingen omhoog, terwijl de prijs van melk hetzelfde bleef, boer Erik Lubbers ging steeds zorgelijker kijken en hij was steeds vaker in de weer met papieren en regels en tot overmaat van ramp verdwenen er dames uit de stal. Blijkbaar moest dat van de Nederlandse overheid…

Gelukkig heeft boer Lubbers een wederhelft Meike met goede ideeën en zij kwam met een oplossing. “Laten we ons prachtige product zelf gaan verkopen, i.p.v. aan de fabriek!” We moeten laten zien waar de melk vandaan komt, uitstoot besparen en anderen laten genieten van ons pure, witte goud.” 

Zuivel van Boer Lubbers uit Sinderen

Bestellen kan tot donderdag 17.00 uur. Zaterdag kunt u uw bestelling dan komen afhalen. Bestellen kan via een berichtje, via e-mail (info@boerlubbers.nl) of telefonisch of via whatsapp (0642940716).

===========

10 januari 2021 Boer Lubbers vertelt:

" Morgen is een spannende dag voor ons, we mogen namelijk ons verhaal doen bij de rechter in den haag, betreffende fosfaatrechten. Al bijna 3 jaar zitten we in onzekerheid en financieel moeilijk.
Nadat we bezwaar hebben ingediend bij rvo, kregen we na ruim 2 jaar! te horen dat ze ons geen knelgeval vinden, omdat 'u niet verplicht was een andere boerderij te kopen'. Nu krijgen we dan eindelijk de kans ons verhaal te verdedigen voor de rechter.
Hopelijk zal de rechter inzien dat we echt een knelgeval zijn en ons alsnog de rechten toekennen zodat we ons weer kunnen richten op de toekomst ".

=====

11 november 2018  Boer Lubbers vertelt:

" Het doel is om minimaal 10.000 Nederlanders te bereiken. Samen staan we sterk, de ballen moeten gaan rollen. Voor ons en al die andere boeren!
Wat de nieuwe fosfaatwet voor ons betekent:
Ons verhaal begint in 2010, wanneer Erik is afgestudeerd en fulltime in het bedrijf gaat werken samen met zijn ouders. Het bedrijf heeft dan 60 melkkoeien en ze maken plannen om uit te breiden, om zo met 2 huishoudens van het bedrijf te kunnen leven. In 2011 zijn alle vergunningen rond, we kunnen gaan bouwen en uitbreiden, naar in totaal 147 stuks vee. Het bouwen zou gaan gebeuren in 3 fases.
Als fase 1 van de bouw is afgerond, wordt er echter roet in het eten gegooid. Er wordt een nieuwe hoogspanningslijn gebouwd die over onze woning komt te staan en in combinatie met de plannen die de gemeente heeft voor het uitbreiden van het festivalterrein, moeten wij ons gehele bedrijf verplaatsen. Hierdoor zijn wij niet verder gegaan met uitbreiden, maar zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Het duurt even voor we een geschikte locatie hebben gevonden en voor de onderhandelingen rond zijn, maar in 2014 krijgen we de sleutel van onze nieuwe stek.
Op de nieuwe locatie moet nog wel een complete stal voor melkvee worden gebouwd en het duurt een jaar voor we de vergunningen hiervoor rond hebben. Wederom een vergunning voor 147 stuks vee.
In 2015 beginnen we optimistisch met de bouw van de nieuwe stal, die volledig voldoet aan alle milieu- en welzijnseisen van deze tijd. Begin 2016 is het zover, de oude locatie is opgeheven en de koeien kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie. Echter met de nieuwe regelgeving mogen wij maar 60 melkkoeien houden, terwijl de nieuwe stal gebouwd en gefinancierd is voor 110 melkkoeien.
De afgelopen jaren heeft de lokale overheid het ons niet makkelijk gemaakt, wat resulteerde in een complete verplaatsing, dit heeft ons veel geld gekost, maar ook heel veel werk en veel stress..We hebben onze schouders eronder gezet en zijn ervoor gegaan, om vervolgens nu zo het deksel op de neus te krijgen.
Uiteraard hebben wij ons aangemeld als knelgeval en moeten we afwachten wat de RVO van onze situatie vindt en of we extra rechten krijgen of niet. Echter de beslissing wordt steeds maar uitgesteld en we weten tot op heden niet waar we aan toe zijn. Indien we geen extra rechten krijgen, zullen we voor een bedrag van € 600.000,00 fosfaatrechten moeten kopen, voor het einde van dit jaar. Doen we dit niet? Dan riskeer je boetes tot € 80.000,00 of zelfs celstraf. Beide zou het einde van ons bedrijf betekenen. Wij voelen ons een speelbal van de overheid, de afgelopen jaren zijn door de verplaatsing zwaar geweest, we werken keihard, om er amper een inkomen uit te kunnen halen. We zijn jong, HBO opgeleid, hebben een stal die aan alle eisen voldoet omtrent welzijn en milieu. Wij willen door! Geef ons die kans".

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com