Boterweg 056, fam. Bruggink, fam. Genemans

Dit is een foto van de huidige woning.

Hiervoor was Boterweg 54 en 56 een twee onder een kap woning.

Eerst was het huisnummer 12 maar het is later omgenummerd naar nummer 56

Jan Helmink, de bakker van de Ulftseweg had het huis op de Boterweg als belegging gekocht na de oorlog was er woning nood.

1935 kermis in Silvolde.
Dina Grond en Hendrik Bruggink lopen
in het midden op de foto.

 

Kermis 1935 in Silvolde.
Dina Grond in het midden.

 

 Dina Bruggink voor het huis aan de Boterweg in Silvolde
nummer B281, Later nummer 12 , nu nummer 56
Op de achtergrond café Rensen

 

Hendrik Bruggink met de fiets van zijn vrouw, direct na de bevrijding. zijn eigen fiets was door de Duitsers gevorderd.
De foto is genomen voor het huis Ulftseweg 42.

 

Bewoners linkerkant nummer 56 : Hendrik Bruggink met Dina Grond / die zijn later verhuisd naar een huis van de Hervormde Kerk achter Chris Wolters de bakker in de Kerkstraat. Daar woont nu de familie Weenink.
Jan Helmink zat jaar op jaar in de Kerkenraad van de Hervormde Kerk en toen het voor Bruggink aan de Boterweg te klein werd zal Jan Helmink hier vast mee geholpen hebben. Dina Bruggink werkte op maandagmiddag bij de bakkerij om verstelgoed te naaien.

Henk Bruggink weet zich nog een leuke anekdote te herinneren.

Op het kruispunt Boterweg met de Lichtenbergseweg sloeg Jan Essink die als bakker en broodbezorger bij bakker Jan Helmink werkzaam was, met zijn bestelauto over de kop en de auto belandde in het akkerland. Het was op kermiszaterdag en een vermakelijk spektakel.Het bouwland lag bezaaid met verse broden, maar Jan kroop er ongedeerd uit.

Daarna kwam de familie Genemans. Dat waren de laatste bewoners aan de linkerkant nummer 56. Van de familie Genemans is een zoon verongelukt. Het huis werd hierna gesloopt en maakte plaats voor nieuwbouw.

Jan Helmink verkocht het aan Mieke Limpers dochter van Dehla Wensink van de bruidswinkel op de Markt 15. Nu is daar Light Connection van familie De Kort gevestigd. Mieke heeft er toen de witte villa, het huidige huis gebouwd Mieke is toen naar Terborg verhuisd op de hoek van de Overtuin aan de Silvoldseweg en heeft het verkocht aan de stratenmaker Ans en Willem Holthausen, Holthausen vertrok naar de Industrieweg en verkocht het huis aan antiekhandelaar Kruis die een antiek winkel aan de antiekstraat had Ulftseweg 39.

Voor de rechterkant zie Boterweg 54.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com