Bouw Stucadoor en verbouwingen

Remco Willemsen

Foto: Ronald Falke

Lichtenbergseweg 77
7064 CC Silvolde
T  06 5196 0037
E  info@rwbouw.nl
W www.rwbouw.nl

Door: Robbie Wolters

Remco Willemsen is een geboren en getogen Silvoldenaar evenals zijn partner Chantal Hengeveld.

Op basisschool De Plakkenberg was er geen CITO toets nodig om te zien dat zijn toekomst en van een groot deel van zijn vriendengroep in de bouw zou liggen.
Hij volgde in Ulft de LTS afdeling Timmeren en de kopklas Metselen. Hierna deed hij in Doetinchem de NVOB-opleiding Bouw met één dag theorie en vier dagen werken bij aannemingsbedrijf Gerritsen  in Ulft.

In 1999 kwam Remko op 21-jarige leeftijd van school en in dienst bij Gerritsen. In 2013 zat Nederland in de crisis en eindigen de werkzaamheden bij Gerritsen voor hem. Hij besloot op 3 mei 2013 als zzp’er te beginnen. Hij ging bij verschillende firma’s tegen uurtarief werken en er komen meerdere karweitjes van particuliere opdrachtgevers binnen. Momenteel is de markt aardig aangetrokken en overweegt Remco om een medewerker aan te nemen. Het voordeel voor de opdrachtgever is dat de lijntjes heel kort zijn en Remko zelf op de bouw komt. Hij is uitvoerder en bouwbegeleider tegelijk. Voor grotere klussen heeft Remco een vaste groep van medewerkers die op afroep komt.

Hij gaat graag op stap met de camper in het weekend en kan goed overweg met de barbecue.
Beweging krijgt hij genoeg op zijn werk en hij is lid van carnavalsgroep de Moatjes. De aanloop naar de carnaval begint zo’n zes maanden vooraf met het bouwen van de wagen, daarvoor is er een groep van 20 man op de been. De saamhorigheid tussen de groepen is groot en het ons kent ons gevoel zorgt dat men vrij eenvoudig aan spullen voor de bouw van de carnavalswagens kan komen. De Moatjes vallen vaak in de prijzen.

Voor de jeugd is er in Silvolde met de aanwezige verenigingen, de bestaande horeca, de weilandfeesten, de kermis en de carnaval ruimschoots voldoende vermaak aanwezig. Als we de jeugd aan het dorp kunnen binden met woningen en werkgelegenheid blijft het een dorp waar het goed wonen is.

20-08-2018

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com