Bouw Bouwspecialist

Alfons Koerntjes

Foto: Ronald Falke

Prins Bernhardstraat 11 A
7064 GC Silvolde
T  03 1534 0405
M 06 1029 8885
info@akoerntjes.nl
W www.akoerntjes.nl

Door Robbie Wolters

Alfons volgde de timmeropleiding aan de LTS maar had niets met school en werkte vervolgens een paar maanden in een timmerfabriek waar hij ontdekte dat dit niet iets voor hem was.

Hij volgde de praktijkopleiding op leerling bouwplaats De Boei en ging vanuit hier bij bouwbedrijf Van Huet werken waar hij 15 jaar bleef. Hier leerde hij het vak, werd voorman timmeren en regelde een gehele bouw.
In de avonduren volgde hij de opleiding uitvoerder, calculator, werkvoorbereider en specialiseerde zich in het vak uitvoerder.
In 1988 bouwde hij samen met zijn broer zijn eigen woning aan de Boterweg 132 in Silvolde.
Hij wisselde enkele keren van werkgever en begon in 2011 zijn eigen bedrijf, zijn voorkeur ging uit naar het begeleiden van ouderen en minder validen bij de verbouw van hun woning.
Het was moeilijk om in dit segment van de bouw aan het werk te komen, gemeenten werkten vaak met grotere aannemers.
Hij keek rond waar afvalcontainers stonden en belde aan of hij iets kon betekenen bij de bouw, vanuit hier kwamen de eerste opdrachten binnen. Hij verrichtte de timmer-, metsel- en alle verdere bouwwerkzaamheden zelf zodat alles in een hand bleef en er niet gewacht hoefde te worden op andere vakmensen. De klanten konden zelf meewerken tijdens de bouw.
Tijdens deze werkzaamheden verzamelde hij een aantal ZZP’ers om zich heen die hem bij een grote klus assisteerden met bouw- en installatiewerkzaamheden. Zelf bewaakt hij de kwaliteit die afgeleverd wordt.
Momenteel werkt hij regelmatig in de omgeving Arnhem, Doesburg en Zutphen. Zijn vrouw Margo regelt de boekhouding en verricht hand en spandiensten.
Bouwen is de grootste hobby van Alfons en de restauratie van monumenten lijkt hem een mooie uitdaging voor de toekomst.
Alfons en Margo hebben zelf paard gereden in hun jeugd en de hobby doorgegeven aan hun kinderen. Minipaardjes en het NMPRS waren lange tijd favoriet, de stalling is nog altijd bij de ingang van het Idinkbos. Toen de kinderen groter werden kwamen er pony’s voor in de plaats en een van de kinderen is nog steeds actief met een eigen paard.
Verder houden ze hun conditie op peil met wandelen.

Alfons volgde een cursus brandpreventie en zag bij dak werkzaamheden aan zijn woning een gele rookpluim uit het appartementencomplex IJsselwolde aan de Kloosterlaan verschijnen. Hij gaf thuis opdracht om 112 te bellen en de hulpdiensten te alarmeren en spoedde zich naar het complex, daar belde hij bij zeven bewoners aan in de nabijheid van de vermoedelijke brand en verzocht deze het pand te verlaten. De gearriveerde politie en brandweer zagen geen uitslaande brand, Alfons droeg zijn werkzaamheden over aan de hulpdiensten en ging thuis verder met zijn werk.

Intussen volgt er een explosie waarbij een ruit uit een van de appartementen vliegt, de brandweer die al ter plekke is kan snel ingrijpen en veel schade voorkomen.
Alfons is in de bloemen gezet door de eigenaar van het gebouw en een van de bewoonsters en de wijkagent heeft hem verzocht om in goed tenue ergens in November 2018 op een bijeenkomst te verschijnen voor een huldiging.

2/10/2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com