Buurtrestaurant in De Lichtenberg

Tieleke Weber (links) en Sylvia in de keuken van wijkcentrum De Lichtenberg Silvolde. (Foto: Roel Kleinpenning)

Buurtrestaurant in Silvolds wijkcentrum

Door Marcel van Berkum 24 okt 2019 voor Oude IJsselstreek Vizier

SILVOLDE - Sinds kort is er in wijkcentrum De Lichtenberg een buurtrestaurant. Eind vorig jaar begon Woonzorgnet in het gebouw aan de Reeënstaat in Silvolde op dinsdag- en donderdagmiddag een Inloop. Op dinsdagmiddag kunnen belangstellende buurtbewoners er nu ook terecht in buurtrestaurant Bi'j mekaar.

Door diverse betrokkenen worden initiatieven ontplooit om van De Lichtenberg een écht wijkcentrum te maken. Er zijn verschillende disciplines in het gebouw aanwezig, zoals een kinderdagverblijf. Stichting Streetball houdt er activiteiten voor jongeren. Op dinsdag- en donderdagmiddag is er vanaf 13.00 uur een Inloop voor volwassenen. Woonzorgnet organiseert dan allerlei creatieve activiteiten en er is een gezellige ruimte om gewoon met elkaar te kletsen. Ook voor advies en met problemen van allerlei aard kan men er terecht. Woonzorgnet, dat in Silvolde aan de Bievinkstraat woonboerderij De Heuve exploiteert, wil buurtbewoners met elkaar in contact brengen en tevens bewoners van De Heuve met het dorp laten kennismaken. Er blijkt duidelijk een behoefte te bestaan onder de buurtbewoners en ook de cliënten van De Heuve schuiven regelmatig aan.

Bi'j mekaar

Het buurtrestaurant is een initiatief van Tieleke Weber. Zij is vanaf het begin - tien jaar geleden - in dienst bij De Heuve. Naast de zorg heeft zij een tweede passie en dat is koken. De Doetinchemse zette enkele jaren geleden een kookgroep op in de woonboerderij. "In het begin keken de bewoners de kat uit de boom, maar al heel snel groeide de groep en nu doet iedereen mee." Het samen smakelijk creëren is ook het idee achter het buurtrestaurant. Vandaar ook de titel Bi'j mekaar. Samen gezond koken en zo contacten leggen. De bewoners van De Heuve koken er samen met Tieleke en anderen zijn van harte welkom om ook het eten te bereiden. Hongerige buurtbewoners kunnen voor slechts 3 euro van een gezonde maaltijd genieten. Ex-bewoonster van De Heuve Sylvia meldde zich spontaan aan om mee te helpen.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com