Café ’t Centrum

Erik ter Voert

Pr. Bernhardstraat 1
7064 GC Silvolde
T 03 15 32 50 00
T 06 23 36 92 35
erikjac13@gmail.com
www.centrum-silvolde.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Een van de gezelligste kroegen van Silvolde en omstreken.

Ter Voert is een bekende naam in Megchelen. Erik ter Voert is een zoon van Theo, die jarenlang eigenaar was van een supermarkt in het dorp. Ome Jan is eigenaar van café/restaurant/zalencentrum Jan ter Voert en Erik begon daar op twaalfjarige leeftijd met het spoelen van glazen en later hielp hij er jarenlang in de bediening.

Erik volgde de mavo op het Almende College, locatie Wesenthorst in Ulft. Daarna deed hij de opleiding Gastheerschap aan het Graafschap College in Doetinchem en volgde een opleiding Manager/ondernemer horeca aan het ROC van Twente in Almelo.

Hij liep o.a. stage bij De Holle Bus in Gaanderen, hotel Montferland in Zeddam en restaurant Van Hal in Voorst. Bij Van Hal deed hij examen bij Rinus Migchelbrink, de voormalige eigenaar van Herberg Jan in Silvolde.

Zijn grootste wens was altijd het uitbaten van café ’t Centrum in Silvolde. Die wens ging in 2002 in vervulling. Erik en broer Tom werden samen de uitbaters. Na een jaar ging Tom opnieuw werken in een supermarkt en Erik ging alleen verder. Tom verzorgt nog altijd de boekhouding.

Mede door de verscheidenheid heeft Erik veel plezier in het werk. In het weekend organiseert hij regelmatig optredens in zijn horecagelegenheid, die van oudsher het uitgaanscentrum van Silvolde is. ‘t Centrum is tevens het honk van biljartvereniging DLS (De Laatste Stoot). In de bovenzaal zijn schietbanen van schietvereniging Halfweg.

Erik woont sinds 2017 in Silvolde. Hij is nauw betrokken bij diverse organisatorische activiteiten in het dorp, zoals de Zommermarkt en de DKL Party. Hij vertelde ooit dat hij wel een keer prins carnaval wilde worden. Prompt werd  hij razendsnel benaderd en aldus prins Metwaldus de 53e met als motto ‘Mooi dat da kan’. Zijn adjudanten waren Nick Gries en Bertroy Navis.

Zoon Milan is 16 jaar en volgt een horecaopleiding. Hij verricht regelmatig hand-en spandiensten in het café. Dochter Jade is 14 jaar en toont ook belangstelling voor de horeca.

Erik zou het toejuichen als  de kermis weer een gezamenlijk dorpsgebeuren is van caféhouders en schutterij Willem Tell. Een deel van de kermis gesitueerd in het centrum van het dorp is tevens een wens. Een kiosk voor de verkoop van ijs en koffie in het centrum zou niet misstaan. Het zou een ontmoetingsplek kunnen zijn waar de dorpelingen elkaar treffen en gezellig zitten en bijpraten.

Zijn grootste hobby is voetbal. Hij voetbalde lang bij SVGG in Megchelen en later was hij enkele jaren spits bij Sportclub Silvolde. In 2010 speelde hij zijn laatste wedstrijd en werd assistent-trainer bij SVGG. In 2012 keerde hij weer terug naar Spcl. Silvolde en maakt met veel plezier deel uit van de technische staf, waarbij zijn focus op de jeugd ligt.

24-03-2018

 .

 

 

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com