Eetcafé ’t Centrum

Erik en Milan ter Voert


Erik (links) en Milan ter Voert (eet-) café 't Centrum in Silvolde
foto:  Roel Kleinpenning

Pr. Bernhardstraat 1
7064 GC Silvolde
T 03 15 32 50 00
T 06 23 36 92 35
erikjac13@gmail.com
www.centrum-silvolde.nl

Oude IJsselstreek Vizier 25 - 08 -2021 door Marcel van Berkum

We moesten schakelen in coronatijd

't Centrum in Silvolde ook eetcafé

Al bijna 20 jaar wordt café 't Centrum in Silvolde uitgebaat door Erik ter Voert. Sinds vorig jaar is hij ook eigenaar van het historische pand. Erik benadrukt altijd dat hij het niet alleen doet, maar dat het hele gezin nauw betrokken is. Dat wordt per 1 september nog intensiever, omdat zoon Milan full-time aan de slag gaat in 't Centrum; nu ook eetcafé.

Silvolde - De 19-jarige Milan ter Voert kreeg het met de paplepel ingegoten. Het was al snel duidelijk dat zijn toekomst in de horeca lag. Naast zijn horecaopleiding deed hij de afgelopen jaren praktijkervaring op in de bediening en kon hij in de keuken kijken van Grand café restaurant van der Eem. Het bleek een juiste keuze en hij zegt er veel geleerd te hebben; met name op het gebied van het bereiden en serveren van maaltijden. "In de horeca trekt vooral het contact met mensen mij aan.

'Metamorfose

Het waren natuurlijk rampzalige tijden voor de horeca en het kroegleven is nog lang niet als vanouds. Bij de familie Ter Voert was het al snel duidelijk dat er iets moest gebeuren om het hoofd boven water te houden. "We moesten schakelen", zegt Erik en besloten werd 't Centrum ook als eetcafé op te zetten. Toen de kroeg vorig jaar noodgedwongen moest sluiten, werd de inrichting verbouwd. Met name de keuken onderging een metamorfose, afgestemd op de plannen. Voor het nieuwe concept en de bezetting werd besloten dat Milan in de zaak zou komen. Erik vertelt: "Een kok kunnen we niet betalen. We trekken echter niet zomaar een blik open en bereiden zelf de maaltijden. De afgelopen maanden zijn we in de leer geweest bij bevriende koks en hebben vele uren in de keuken doorgebracht."

Kleine kaart

't Centrum wordt absoluut geen restaurant. "We hebben een kleine kaart, die misschien wordt uitgebreid, maar in Silvolde en omgeving vullen we het gat tussen cafetaria en restaurant. Je krijgt bij ons een smakelijke hap voor een schappelijk prijs. En niet te vergeten in een sfeervolle ambiance", zegt Milan. De afgelopen weken hebben geleerd dat er duidelijk behoefte aan is. "Ik maak natuurlijk veel meer uren dan eerder", vertelt zijn vader. "We beginnen 's middags al met voorkoken, maar gelukkig kunnen we nu het werk verdelen." Milan benadrukt dat 't Centrum ook nog steeds een kroeg is voor jong en oud waar het gezellig een biertje drinken is. Dat gaat hij zeker niet veranderen. Wel zijn de openingstijden verruimd. Donderdag tot en met zaterdag is 't Centrum open vanaf 17.00 uur en 's zondags ook voor de lunch vanaf 13.00 uur.

Feest

Erik vervolgt: "Wij staan er ook om bekend dat je bij ons de kroeg kunt afhuren voor een feest. Daarvoor had ik een overvolle agenda. Door de coronamaatregelen heb ik tot nu toe al 75 feesten moeten afzeggen. We hopen natuurlijk dat het snel weer mogelijk is, maar we hebben besloten dat we daarvoor alleen nog op vrijdag ruimte bieden."

======

24-03-2018 door Robbie Wolters


Erik ter Voert
Foto: Ronald Falke

Een van de gezelligste kroegen van Silvolde en omstreken.

Ter Voert is een bekende naam in Megchelen. Erik ter Voert is een zoon van Theo, die jarenlang eigenaar was van een supermarkt in het dorp. Ome Jan is eigenaar van café/restaurant/zalencentrum Jan ter Voert en Erik begon daar op twaalfjarige leeftijd met het spoelen van glazen en later hielp hij er jarenlang in de bediening.

Erik volgde de mavo op het Almende College, locatie Wesenthorst in Ulft. Daarna deed hij de opleiding Gastheerschap aan het Graafschap College in Doetinchem en volgde een opleiding Manager/ondernemer horeca aan het ROC van Twente in Almelo.

Hij liep o.a. stage bij De Holle Bus in Gaanderen, hotel Montferland in Zeddam en restaurant Van Hal in Voorst. Bij Van Hal deed hij examen bij Rinus Migchelbrink, de voormalige eigenaar van Herberg Jan in Silvolde.

Zijn grootste wens was altijd het uitbaten van café ’t Centrum in Silvolde. Die wens ging in 2002 in vervulling. Erik en broer Tom werden samen de uitbaters. Na een jaar ging Tom opnieuw werken in een supermarkt en Erik ging alleen verder. Tom verzorgt nog altijd de boekhouding.

Mede door de verscheidenheid heeft Erik veel plezier in het werk. In het weekend organiseert hij regelmatig optredens in zijn horecagelegenheid, die van oudsher het uitgaanscentrum van Silvolde is. ‘t Centrum is tevens het honk van biljartvereniging DLS (De Laatste Stoot). In de bovenzaal zijn schietbanen van schietvereniging Halfweg.

Erik woont sinds 2017 in Silvolde. Hij is nauw betrokken bij diverse organisatorische activiteiten in het dorp, zoals de Zommermarkt en de DKL Party. Hij vertelde ooit dat hij wel een keer prins carnaval wilde worden. Prompt werd  hij razendsnel benaderd en aldus prins Metwaldus de 53e met als motto ‘Mooi dat da kan’. Zijn adjudanten waren Nick Gries en Bertroy Navis.

Zoon Milan is 16 jaar en volgt een horecaopleiding. Hij verricht regelmatig hand-en spandiensten in het café. Dochter Jade is 14 jaar en toont ook belangstelling voor de horeca.

Erik zou het toejuichen als  de kermis weer een gezamenlijk dorpsgebeuren is van caféhouders en schutterij Willem Tell. Een deel van de kermis gesitueerd in het centrum van het dorp is tevens een wens. Een kiosk voor de verkoop van ijs en koffie in het centrum zou niet misstaan. Het zou een ontmoetingsplek kunnen zijn waar de dorpelingen elkaar treffen en gezellig zitten en bijpraten.

Zijn grootste hobby is voetbal. Hij voetbalde lang bij SVGG in Megchelen en later was hij enkele jaren spits bij Sportclub Silvolde. In 2010 speelde hij zijn laatste wedstrijd en werd assistent-trainer bij SVGG. In 2012 keerde hij weer terug naar Spcl. Silvolde en maakt met veel plezier deel uit van de technische staf, waarbij zijn focus op de jeugd ligt.

=====

Juni 2024

Milan en Erik ter Voert, de eigenaren van Café 't Centrum in Silvolde, hebben een bijzondere plek gecreëerd voor voetballiefhebbers: de Oranjetempel in de rooms-katholieke kerk van Silvolde. Deze voormalige kerk is omgetoverd tot een plek waar fans tijdens het EK voetbal samen kunnen juichen voor het Nederlands Elftal. De Oranjetempel was zelfs stijf uitverkocht tijdens de eerste poulewedstrijd tegen Polen. Erik benadrukt dat het niet alleen zijn verdienste is, maar dat het hele gezin nauw betrokken is bij het café 't Centrum. Zoon Milan, slechts 19 jaar oud, werkt er zelfs fulltime en heeft zijn passie voor de horeca met de paplepel ingegoten gekregen. Een prachtig initiatief om samen de Oranjekoorts te beleven.

 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com