Carnavalsoptocht 2020

Foto Roel Kleinpenning

Foto: Roel Kleinpenning

Programma 2020

 

SILVOLDE - Door de storm op carnavalszondag was het niet verantwoord dat de grote praalwagens tijdens de Sivoldse optocht door de straten zouden trekken. De optocht ging wel door met voornamelijk loopgroepen. Het was jammer voor het publiek, maar zeker ook voor de wagenbouwers, die maanden druk zijn geweest en hun creatie niet aan het publiek konden tonen. Maar dat gaat alsnog gebeuren. De organiserende Stichting Jeugdcarnaval Silvolde heeft een alternatief gezocht en gevonden. Op zondagmiddag 15 maart start in Silvolde de eerste Halfvasten optocht.
"Op zaterdagmorgen met code geel hebben we meteen doorgepakt", vertelt chef optocht Ruud Gries. "De optocht moest doorgaan, maar dan afgeslankt. We hebben direct de wagengroepen benaderd en ze voorgesteld om in een kleinere opzet mee te doen. Zo konden ze nog snel wat in elkaar knutselen. De meesten hebben dat gedaan." Voor de organisatie was het ook duidelijk dat er alsnog een optocht zou komen met de grote praalwagens. De wagenbouwers willen toch graag laten zien wat ze hebben gepresteerd. Ook de loopgroepen en kinderen mogen nog een keer meedoen. Het publiek kan genieten van o.a. 14 grote praalwagens, 9 medium wagens, 4 prinsenwagens en 3 muziekkorpsen. Zondag start de optocht om 13.11 uur vanaf de Markt. Na afloop prijsuitreiking en afterparty in de St. Mauritiuskerk.

Silvolde - Zondag 15 maart 2020

Door het slechte weer in feb konden alleen loopgroepen toegelaten worden tot de carnavalsoptocht. Zondag 15 maart om 13.11 uur gaat het als nog door en gaat het de boeken in als de eerste Halfvasten Optocht van Silvolde. De Halfvasten Optocht wordt door het jeugdcarnaval georganiseerd.

Beste wagenbouwers en carnavalisten,

Deze middag 12 maart 2020 heeft het RIVM in verband met het Coronavirus besloten om alle evenementen boven de honderd bezoekers te verbieden. Dit heeft als gevolg dat zowel de halfvasten optocht als de afterparty in de kerk niet door mag gaan.

Een grote teleurstelling voor zowel de deelnemers en bezoekers, maar ook voor ons als organisatie. Er zijn veel mensen bezig geweest met een alternatieve optocht en we snappen dat dit voor iedereen een grote tegenvaller is. Omdat er op dit moment geen vooruitzicht is op de situatie, zal er ook geen alternatief meer komen. We hopen dat we met iedereen in 2021 weer een geweldige optocht neer kunnen zetten.

Bestuur Stichting Jeugdcarnaval Silvolde

 

Zondag 15 maart Update Corona-maatregelen:
Evenementen en activiteiten afgelast t/m 6 april.

In de persconferentie gehouden op donderdagmiddag 12 maart kondigt de regering nieuwe maatregelen aan om het coronavirus in te dammen. Burgemeesters trekken vergunningen in. Alle evenementen en samenkomsten met meer dan 100 personen zijn Afgelast. Dit geldt ook voor sportclubs, musea, theaters en culturele instellingen.

In de persconferentie van zondag 15 maart zijn deze maatregelen verlengt met nog een week en uitgebreid met sluiting van alle eet en drinkgelegenheden en het sluiten van de scholen en sportclubs.
Alle musea, theaters, bioscopen en culturele instellingen zijn gesloten.
Als gevolg hiervan zijn alle evenementen en activiteiten vermeld in deze agenda tot t/m 6 april Afgelast!

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com