Connor Patrick Steverink

singer/songwriter

foto: Roel Kleinpenning

door Marcel van Berkum voor Oude IJsselstreek Vizier 

Silvolde - "Ik zit op een kruispunt in mijn leven, vind ik. Vandaar de albumtitel Crossings." De live presentatie van het debuutalbum van de Silvoldse singer/songwriter Connor Patrick is op zaterdagavond 13 oktober in café 't Centrum in Silvolde.

Hij is 23 jaar, geboren en getogen in Silvolde en heet voluit Connor Patrick Steverink, artiestennaam Connor Patrick. "Ik ben van jongs af met muziek bezig. Van wie ik het heb? Geen idee. Ik ben, naar ik weet, niet erfelijk belast." Vanaf heel jong was gitaarspelen dan ook een grote wens. Hij wilde dolgraag een eigen gitaar en op zijn tiende verjaardag kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar. Hij ging op klassiek gitaarles en later nam hij de elektrische gitaar onder handen en kreeg les van Silvoldenaar Waldo van Pluur. Lang was hij een zolderkamerartiest. In zijn eigen kamer bezig met zingen, spelen en opnemen, maar optreden hoefde niet zo nodig. Sinds enkele jaren neemt hij les bij C-Central, de muziekschool in Doetinchem van Martijn en Judith Luimes, en daar ook werd hij gestimuleerd om meer naar buiten te treden. Connor is welhaast lyrisch als hij over de steun en begeleiding van Martijn praat. "Ik heb er zangles, maar daarnaast leer ik ook songwriting en wat er zoal komt kijken bij het artiest zijn. Bovendien doe je veel zelfvertrouwen op. Ik weet dat ik het kan en wil het laten horen."

Crossings

Vorig jaar speelde hij voor het eerst voor een groot publiek bij het Open Podium in Amphion. "Dat beviel prima en vervolgens leek het me wel tof om een eigen album op te nemen zodat mijn songs een breder gehoor vinden." Ook hierbij kreeg hij alle steun van Martijn Luimes. "Ik heb de zang en gitaar gedaan. Martijn speelde alle andere instrumenten en deed de productie. Maar ik heb me terdege met de opnames bemoeid en het is helemaal een album volgens mijn idee geworden." De acht nummers op het album, dat is opgenomen bij C-Central, zijn nogal gevarieerd. Connor noemt het een mix van muziek waardoor hij is beïnvloed en van nummers, die hij in de afgelopen tijd heeft geschreven. Hij bedacht 'Crossings' als titel om de nieuwe weg die hij is ingeslagen te benadrukken. Het is een bijzonder fraai debuutalbum geworden waarop duidelijk is te horen dat Connor over een boeiende stem beschikt. Dat zal ook te horen zijn op de live albumpresentatie. Daar speelt hij met een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde band. "Het leek me meer impact hebben om met een band op treden. Ik heb kennissen benaderd en we zijn nu al weken flink aan het repeteren in de DRU." Uiteraard zullen alle nummers van het album worden gespeeld plus covers, o.a. van Michael Patrick Kelly, een voorbeeld van Connor.

Het album is te downloaden via alle bekende streamingdiensten.

De presentatie van het album Crossings van Connor Patrick was op zaterdagavond 13 oktober 2018 in café 't Centrum in Silvolde. De entree was gratis en de deuren gingen open om 21.00 uur.

25-09-2018

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com