Corona virus 2020 Silvolde

6 februari 2020
Toen we als Oecumenische Werkgroep Silvolde op donderdag 6 februari 2020 bij elkaar kwamen om ons voor te bereiden op de voorgenomen viering op het dorp, hadden we zijdelings van Corona gehoord. China zat gevangen in een epidemie die ernstige vormen aannam. We zagen beelden en lazen erover maar de ziekte speelde zich ver van onze realiteit af.

1 maart 2020.
De wereld is in de ban van het coronavirus. De overheidsmaatregelen om de verspreiding in te dammen zijn vergaand. Zoiets hebben wij nog nooit meegemaakt.
Hoe ging het in Silvolde in coronatijd?

21 maart 2020: De Schuylenburg:

   

Kids druk bezig met stoepkrijt om alle bewoners en medewerkers van Azora De Schuylenburgh een hart onder de riem te steken.

27 maart: De schoonmakers 

27 maart 2020

 

16 april 2020:  De Schuylenburg

Elkaar “live” kunnen zien en spreken is t aller fijnst! Vandaag getest door de “proefpersonen “ en helemaal goedgekeurd! 

Dave van de Schuur verzorgde een optreden bij de Schuylenburg zie hieronder de link:

https://www.facebook.com/178122419201072/videos/219004222735723/

Hilde uit Doetinchem zorgde voor wat beweging:

https://www.facebook.com/178122419201072/videos/689621998245705/

Hans Harmsen vrijwiliger bij de Schuylenburg zorgde voor een muzikaal uurtje: 

https://www.facebook.com/178122419201072/videos/221080805623215/

Peter Borkers verzorgde een optreden:

https://www.facebook.com/178122419201072/videos/834817823663325/

De Andrew Darlings kwamen langs:

https://www.facebook.com/178122419201072/videos/262773888060997/?v=262773888060997&external_log_id=34ec79fcd722e9383194615f7c3d1e9f&q=azora%20de%20schuylenburgh
 

4 april 2020: Tennisclub "De Paasberg"  

Beste tennis vrienden, 
 
Hoe graag we ook met z’n allen willen en ook al staan we te trappelen van ongeduld om de tennisbanen op te gaan. We zullen nog geduld moeten opbrengen…
Het kabinet heeft afgelopen maandag de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Scholen, horeca en sportverenigingen moeten t/m 28 april dicht blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan. 
 

10 april 2020: Rabobank  Bron: Oude IJsselstreek Vizier 

Regio - De Rabobank lanceert op initiatief van de lokale ledenraden een Rabobank Coöperatief Fonds voor lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven. De Rabobank is als coöperatieve bank al sinds jaar en dag nauw betrokken bij lokale verenigingen en stichtingen en ook voor hen is de bank er in deze voor iedereen lastige periode als gevolg van de coronacrisis.

Het fonds is bedoeld voor relevante en betekenisvolle initiatieven in de lokale samenleving die geraakt worden door de coronacrisis of voor initiatieven die juist door de coronacrisis worden gestart. Te denken valt aan verenigingen of stichtingen waarvan de evenementen zijn afgelast en die nu cruciale opbrengsten missen waardoor het voortbestaan in gevaar komt, maar ook bijvoorbeeld het steunen van ouderen in deze eenzame tijd.

De Rabobanken in Twente en de Achterhoek stellen 350.000 euro beschikbaar voor dit Rabobank Coöperatief Fonds. Vanaf maandag 6 april kunnen lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke initiatieven een aanvraag doen bij hun lokale Rabobank. Het fonds geldt alleen voor lokale initiatieven en er zijn criteria van toepassing. Er geldt een maximum bedrag van 2.500 euro per aanvraag. 

Kijk op www.rabobank.nl/graafschap voor de voorwaarden en het aanvraagformulier. Een aanvraag indienen kan tot en met 19 april.

24 maart 2020: Bluemers college.

 

10 april 2020: Regiobank

Sander Klomberg met de mp3-spelers
voor Azora.

Na de vraag op facebook werden we gebeld door Sander Klomberg van de Regiobank Silvolde (Paul Klomberg Assurantiën).
Ze wilden heel graag wat betekenen voor Azora en zagen hierin het perfecte doel. Gisteren mochten wij 10 mp3-spelers, koptelefoons en ITunes kaarten ophalen.
We zijn ze zeer dankbaar!!! De eerste bewoner genieten al van hun persoonlijke muziek.

17 april 2020: Drive in cafetaria

Zaterdag 17 april 2020 opende evenementencateraar De Timp uit Zieuwent op het festivalterrein bij de Silvoldse rotonde een sfeervolle drive in cafetaria. Klanten kunnen in hun auto blijven zitten en binnen rijden, nadat je een stukje tussen aardappelkisten door het weiland bent gehobbeld en de koeien gepasseerd bent kun je een patatje of ijsje bestellen om mee te nemen. Je blijft op gepaste afstand en kunt alleen per pin betalen. Eigenaren Theo Winters uit Etten, Thijs Engelen  en Luuk Domhof hebben op deze manier een creatieve oplossing gezocht om hun werknemers aan het werk te houden. Burgemeester, Otwin van Dijk, verleende de vergunning.
De Gendringse Ondernemersvereniging riep op om ook de lokale cafetaria's niet te vergeten.Het is voor iedere ondernemer een moeilijke tijd.

    

 

 

22 april crematie: Gerard Kolks:

Onze fantastische penningmeester, geweldige gastheer en nog veel meer, Gerard Kolks is overleden.
Gerard heeft het verschrikkelijke virus niet kunnen overwinnen. Hij is opgebaard in “Ons Pakhuus” .
Wij zullen hem enorm missen en willen graag een passend afscheid; een laatste groet aan hem brengen.

 

 

25 april fotograaf Ronald Falke:

Fotograaf Ronald Falke plaatste op 25 april 2020 onderstaand bericht op Facebook:

Corona heeft het persoonlijke leven van veel mensen in veel opzichten veranderd. Dat kan op talloze manieren en op ieder denkbaar gebied. Ik wil die veranderingen graag in beeld brengen. Ik wil dus een fotoserie maken over hoe Corona het leven kan veranderen om deze te publiceren en/of tentoon te stellen. Het moet echt een persoonlijke ervaring zijn. Iedere ervaring is interessant.
r.falke@live.nl

eind april 2020: hoe ging het bij de Silvoldse ondernemers.

Garage Willemsen.

   

Garage Willemsen

 

 

 

Jos de bakker

 

Beauty Care

 

Studio Bella Colori

 

Studio Bella Colori

 

Het Bloemenhuis

 

Het Bloemenhuis

 

Halte Bonte Brug

 

Halte Bonte Brug

 

Hodge Podge

 

Hofmeier

 

Hofmeier

 

Franks Barbershop

 

Hairstyle Rimo

 

Hair style Rimo

 

Peak Fit

 

Pizzeria il Fratelli

 

Pizzeria il Fratelli

 

Martin Pragt

 

 

Rijnlandhaven

 

Ris sanering

 

RIS sanering

 

trimsalon Pasja

 

Trimsalon Pasja

 

Tandarts Fred van Niersen

 

Tandarts Fred van Niersen

 

Bakkerij Ten Have

 

Van Aalten

 

Van Balveren

 

Van Balveren

 

Vos fashion

 

Welkoop

 

Welkoop

 

Café Bij Moeder

 

Café bij Moeder

 

DCA Elektro

 

Willem Tell

 

Voedselbank

 

27 april 2020 Koningsdag. 

Met een volgepakte bakfiets gingen zeven vrijwilligers van Stichting de Zonnebloem langs de ouderen in Silvolde om ze een hart onder de riem te steken. In totaal werden er 122 dozen met oranjesoezen rondgebracht, om zo de cliënten een minder-eenzame Koningsdag te bezorgen.

"Wij willen laten zien dat wij onze gasten niet vergeten in deze moeilijke tijd", stelt voorzitter Ada Jansen. De vrijwilligers van De Zonnebloem mogen niet meer op bezoek bij de ouderen, maar ze wilden in het kader van Koningsdag toch wat langs brengen. "Wij hebben normaal elke paar weken een activiteit maar dat kan nu helaas niet. We dachten 'oranjesoezen is wel heel erg lekker voor onze gasten'." De reacties zijn volgens Jansen enkel lovend. Er wordt vooral aangegeven dat de ouderen het fijn vinden dat ze niet vergeten worden. "Dat is echt heel dankbaar om te doen."

Het Wilhelmus bij de Schuylenburg. Excelsior, St. Radboud en
Willem Tell ieder met één afgevaardigde

 

klokslag 10.00 uur familieorkest Wolters speelt bij
" De Olde Smidse " aan de Terborgseweg het Wilhelmus

 

Op koningsdag 27 april kijk je even in het evenementenkastje bij
Peter van Aalten er wordt niets meer georganiseerd in het dorp.
 

 

De Marktstraat ziet er feestelijk uit op koningsdag 2020.

 

Dit jaar géén Wilhelmus vanaf de toren.

 

Geen koningsmarkt.

 

Deze koningsdag een leeg centrum.

 

5 mei 2020 Petra's Food bij de Schuylenburg.

   

    
 

Na een geniaal idéé van onze meidenclub gaan we met goedkeuring en overleg met de Schuylenburgh in Silvolde op dinsdag 5 mei voor 70 bewoners iets te eten aanbieden.

Hoe mooi is dat... foodzz kan even ontour in deze bizarre tijden,
Wij gaan samen voor 70 bewoners iets lekkers klaarmaken, we hopen ook op de lokale winkeliers dat ze mee doen om dit samen te kunnen realiseren. Zie de borden.
5 mei een mooie dag om iets te vieren wij hopen dan ook dat we de bewoners een klein beetje kunnen helpen om deze zeer vervelende periode door te komen ,even niet denken aan alle nare gebeurtenissen in het nieuws, maar even genieten van al het lekkers van foodzz wat we gaan maken.

30 april 2020 NIEUWSBRIEF GELOOFSGEMEENSCHAP H. MAURITIUS

Dit is de eerste keer in tijden van de Coronacrisis dat de viering via de kerkradio wordt uitgezonden. Deze Nieuwbrief is een verkorte versie van de viering zoals u die via de kerkradio hoort. Met name de teksten van de bijpassende muziek is in deze Nieuwsbrief weggelaten. De orgelmuziek die u hoort is van Rob Simmes. De gebeden juist in deze tijd zijn waardevol en hebben we opgenomen.
In de aankondiging van deze viering, nog geen maand geleden, stond dat op 4 april de bevrijding van Silvolde uitgebreid herdacht en gevierd zou worden. Hoe anders is het gelopen. We zijn in een nieuw, ongekend strijdtoneel terechtgekomen: tegen het coronavirus. We hadden willen vieren dat we 75 jaar geleden bevrijd werden van onderdrukking en vervolging, mensonwaardige misdaden, toch gepleegd door mensen. Nu wordt onze vrijheid ernstig beperkt door een onzichtbare vijand, niet van menselijk aard, maar wel gevaarlijk. Enkele van de vrijheden die 75 jaar lang vanzelfsprekend leken zijn opeens flink ingeperkt: met name de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, maar ook de vrijheid om te werken of naar school te gaan.
Feit blijft dat corona op dit moment onze levens beheerst en miljoenen mensen in grote onzekerheid brengt. En dat degenen die nu overlijden dat moeten ondergaan onder mensonwaardige omstandigheden, zonder een warm afscheid van geliefden. Dat brengt een oceaan van verdriet teweeg.

Onze eigen jeugd gaat vrijdag 1 mei de tennisbaan weer op!   Vrijdag gaat Alan beginnen met de tennislessen voor onze eigen jeugd. Hoera!!! Dat is goed nieuws in deze tijd en het enthousiasme van de jeugd is groot om weer te beginnen met de lessen. Als bijlage van deze nieuwsbrief vinden jullie een tweetal poster met instructies hoe van zowel de sporters als de ouder verwacht wordt om te gaan met de corona maatregelen.

April / mei 2020 Artikel uit de veugdebode.

01-05-2020 Tennisvereniging "De Paasberg"

Onze eigen jeugd gaat vrijdag 1 mei de tennisbaan weer op!   Vrijdag gaat Alan beginnen met de tennislessen voor onze eigen jeugd. Hoera!!! Dat is goed nieuws in deze tijd en het enthousiasme van de jeugd is groot om weer te beginnen met de lessen. Als bijlage van deze nieuwsbrief vinden jullie een tweetal poster met instructies hoe van zowel de sporters als de ouder verwacht wordt om te gaan met de corona maatregelen.

04-05-2020

4 mei herdenking: Thema: “ Geef de vrijheid door”

Jaarthema 2020: “75 jaar vrijheid”

Silvolds Belang kiest er voor om de mensen die hun leven gaven voor onze vrijheid te herdenken.

Omdat de Coronacrisis een aantal beperkingen oplegt, krijgt deze herdenking een andere invulling. Om 19:00 uur is er een herdenkingsdienst zonder publiek die via Google te volgen is via PG Silvolde: Dienst Live Meekijken. Deze dienst verzorgt de oecumenische werkgroep met medewerking van Pastoor Hans Pauw en aan de piano Herman Kleinpenning.

Om 20:01 luiden de klokken. De kranslegging vindt in kleine kring plaats. De hele dag kan men bloemen leggen bij het monument.

Silvolds Belang  4 en 5 mei

    

Dodenherdenking

Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers, waarbij ook in Silvolde rekening wordt gehouden met de maatregelen van het Rijk vanwege het #coronavirus.
Wel kunnen we natuurlijk de hele dag de vlag halfstok hangen, kunnen we overdag een bloemetje bij het Monument aan de Dr. Dreesstraat leggen.
s 'Avonds is er een Herdenkingsdienst te beluisteren via
Google: Protestante Gemeente Silvolde -> open de website bij Contact -> ga naar Home en dan naar ‘Dienst Live Meekijken.
Op 5 mei steken we de vlag uit om de vrijheid uit te dragen en als eerbetoon aan hen die ons 75 jaar geleden hebben bevrijd.

Mededeling uit Wat ons bindt

 

11 mei basisscholen beginnen met een aangepast rooster.
 

11 mei Kapper Frank gaat weer open.

 

12 mei Tennisvereniging "De Paasberg"
De tennisbaan is weer geopend voor enkelspel, vooraf thuis de baan reserveren.
Kantine, pantry en kleedkamers blijven gesloten. 

 

12 mei sportschool peak fit gaat weer open

 

Voldoende afstand in de buitenlucht bij Peak Fit. Foto: Kick Oort

 

De groepslessen bij Peak fit beginnen in de buitenlucht. Foto: Kick Oort.

13 mei 2020 vieren van de trouwdag achter glas

     

Op gepaste wijze, werd gevierd dat Ans en Wim 62 jaar en 1 dag getrouwd zijn, met een romantisch diner voor twee..... menukaart? Pannenkoek met spek.

24 juni 2020

Peak Fit

Per 1 juli mogen wij weer open. Dit volgens de gebruikelijke openingstijden. Echter op woensdag 1 juli gaan we om 00:01 uur open tot en met 2 juli 00:01 uur. Dan zijn we dus 24 uur onafgebroken open.

8 juli 2020

Drive-through VWO Diploma van Almende Isala College.

 

Allaychá Saarloos (Almende Wesenthorst) tekent haar behaalde mavodiploma, die ze zojuist van mentor Kayleigh Gerritsen heeft ontvangen. (Foto: Roel Kleinpenning)

13 juli 2020 Isala

Ulft/Silvolde - Afgelopen week kregen leerlingen van het Almende College (locaties Wesenthorst, Isala en Bluemers) hun diploma overhandigd. Elke school vond ondanks de beperkingen een alternatief om hen toch gepast en feestelijk te diplomeren.

door Reinier Kroesen voor Oude IJsselstreek Vizier

Ook de gewezen Isala-leerlingen kwamen met ouders en andere leden van de huishouding in de auto naar de uitreiking op de parkeerplaats van zwembad De Paasberg. Het Isala koos voor een drive-in variant. Zo reed men daar een ronde langs kramen waar leraren allemaal een eigen rol hadden. Men kreeg het fotojaarboek veilig op een lange broodbakkersplank via het open autoraampje naar binnen geschoven, waarna voertuig en inzittenden door Isala-paters werd gezegend. Isala-directeur Mascha Schnitzler: “Tijdens de route kon men QR-codes scannen van filmpjes waarin personeelsleden toonden dat ook zij Tik Tok hebben ontdekt. Het diploma kon men (droog) in ontvangst nemen in een oplegger. Tot slot waren er fotomomentjes en werden leerlingen door de sectie natuurkunde in een quantumtunnel ‘weggeschoten’ naar hun toekomst.”

Bluemers

Esther Nahuis van Bluemers: “Ook wij hadden een drive through, wel op de locatie zelf. Rondom de school was een festival, met een festivalplattegrond. Een persoonlijk warm woord van welkom van de directrice was er voor elke afgestudeerde. Ze kregen een goodiebag en reden door de karaoke naar de bitterballenkraam. School- en docentenband zongen leerlingen live toe. Een waar feestje in een bijzondere tijd!”

15 juli Kermis Silvolde : het tentfeest inclusief de traditionele activiteiten zoals het vogelschieten vinden geen doorgang dit jaar.

30 augustus 2020: Het aantal coronagevallen bij de Achterhoekse voetbalvereniging SC Silvolde is het afgelopen weekeinde explosief gestegen. Inmiddels zijn negen spelers van de hoofdklasser besmet met het virus.
Cafés gesloten en trainingen geschrapt.

5 september 2020: Silvolde - Met het oog op corona hebben de carnavalsverenigingen in Silvolde gezamenlijk - met pijn in het hart - moeten besluiten om alle bijeenkomsten rondom de 11e van de 11e te annuleren. 

6 september 2020: Corona treft ook school in Silvolde
SILVOLDE - Een docente van locatie Bluemers in Silvolde is besmet met het coronavirus. De docente zit thuis en drie andere leraren die met haar in contact zijn geweest, zitten inmiddels in quarantaine.

9 september 2020 In navolging van de afgelasting van het tentfeest komt er dit jaar ook geen lunapark met kermisattracties in Silvolde.

4 oktober 2020  Een lange periode van vieringen van de geloofsgemeenschap Mauritius die alleen via de website van Kerkdienstgemist te volgen waren ligt achter ons. Op zondag is er om 10:00 uur in de Mauritiuskerk weer een viering zoals we die als vanouds kennen met voorgangers, rituelen en gebeden. De muziek is met toepasselijke Cd’s in plaats van het koor Mixed Emotions.

12 oktober 2020 Corona bij leerling van Isala

Bron: Oude IJsselstreek Vizier 14 oktober 2020  

Silvolde - Een leerling uit leerjaar 2 van het Almende College, locatie Isala in Silvolde, is positief getest op COVID-19. 

De school laat weten dat het goed gaat met deze leerling en dat het het hele gezin thuis in quarantaine is gegaan.
Omdat de GGD het contactonderzoek niet meer uitvoert, heeft de school contact opgenomen met de leerlingen die op de contactlijst staan. Een eventuele quarantaineperiode van tien dagen gaat in vanaf het laatste moment dat intensief contact is geweest met de leerling. Voor testen geldt dat dit allen wordt gedaan bij klachten.

27 oktober 2020 Mondkapje

Alle ruim 35.000 inwoners boven de 12 jaar in Oude IJsselstreek krijgen gratis een stoffen mondkapje van de gemeente.

2 november 2020 Carnavals vereniging De Foekepot

Silvolde - Recent hebben de carnavalsverenigingen in de regio besloten een streep te zetten door het carnavalsseizoen. Daaronder ook CV De Foekepot uit Silvolde.

Voor deze vereniging is het echter onmogelijk om stil te blijven zitten en niets te doen. Alle creativiteit werd gemobiliseerd om de gasten die zij normaal tijdens de 11e van de 11e in hun residentie ontvangen toch iets ‘Foekepot waardigs’ te kunnen bieden. Op 7 november wordt om 20.11 de allereerste Foekepodcast uitgezonden.

Via www.foekepodcast.nl krijgt de kijker een afwisselend programma voorgeschoteld van ruim een uur. Veel is nog geheim, maar het is al wel duidelijk dat er geen nieuwe Prins & Adjudant wordt gepresenteerd. “Dat heeft geen enkele zin”, aldus voorzitter Lars Timmermans. “Carnaval bij De Foekepot is een breed gedragen feest, van jong tot oud. We organiseren prachtige evenementen en die belevenis kunnen we een nieuw Prinsenpaar dan niet bieden. Vandaar die keuze.”

4 november 2020 Beroeps- en hobbymuzikanten zitten noodgedwongen thuis. 

Bron: Oude IJsselstreek Vizier 4 november door Marcel van Berkum

Masha Bijlsma geeft zangles in wijkcentrum De Lichtenberg in Silvolde aan haar leerling Dante van Hasselt, oftewel Dan Mango. 
 (Foto: Roel Kleinpenning )

 

De Silvoldse jazzzangeres Masha Bijlsma is beroepsmuzikante en treedt vooral in het buitenland op. Met name in Duitsland is ze populair in haar genre. “Ik denk dat ik het laatste halfjaar een stuk of 20 optredens met de Masha Bijlsma Band heb gemist”, zegt ze. “Echt helemaal niks hebben we kunnen doen.” 2020 zou in het teken staan van het uitbrengen van de nieuwe cd ‘Interaction’. De opnames met de band en gastmuzikanten in een studio in Keulen waren eind januari afgerond, maar de release is uitgesteld. “Voor zo’n nieuw album doe je normaal gesproken allerlei promotie-activiteiten, zoals een tour langs de podia, maar dat kon dus allemaal niet doorgaan.” Optredens in dit najaar zijn ook allemaal gecanceld. Het volgende optreden staat gepland in maart volgend jaar, maar niks is zeker. Masha heeft nu wel meer tijd voor haar werk als zangcoach. “In mijn studiootje achter het huis is het wat krap, maar ik heb een een grote ruimte kunnen huren in wijkcentrum De Lichtenberg in Silvolde waar ik leerlingen coronaproof kan ontvangen.” 

 In de Joe Cocker-tributeband is Silvoldse Scarlet Peters zangeres. “Het laatste optreden zou in Winterswijk zijn en daar keken we erg naar uit. Het was een fantastische ervaring en tijdens de tour waren we als band geweldig gegroeid. Dat wilden we in onze regio graag laten horen.”

Helaas ging ook het afsluitende optreden in De Storm niet door. Het contract was getekend en de formatie zou dit najaar bovendien starten met een tweede tour langs andere theaters in met name het westen van het land. Ook dat is verschoven naar betere tijden. “We hebben in september in Ede nog twee optredens gedaan voor een aangepaste zaal, maar dat was dan ook het enige in coronatijd”, zegt de tandartsassistente, die beroepsmatig uiteraard eveneens met de coronamaatregelen te maken kreeg.

18 december 2020

De AfhaalBieb en de online Bibliotheek zijn geopend!

Vanwege de harde lockdown, is de Bibliotheek tot en met 19 januari helaas gesloten. De Bibliotheek Achterhoekse Poort vindt het natuurlijk belangrijk dat u kunt blijven lezen. De online Bibliotheek is gelukkig altijd geopend. Geeft u de voorkeur aan een papieren boek? Dan kunt u vanaf nu terecht bij de AfhaalBieb. Hier kunt u van tevoren besteld leesmateriaal afhalen en uitgelezen materiaal retourneren.

Januari 2021 

We zijn in een harde lock down gekomen: horeca, niet essentiële winkels, kappers, pedicures en schoonheidssalons gaan dicht. Er komt een avondklok.

12 februari 2021

Sander Klomberg (Metworst) , Ruben Berendsen (Jeugd) en Lars Timmermans (Foekepot) (Foto: Erwin Visser)

Officieel moet het carnaval afgetrapt worden door de drie Prinsenparen op carnavalsvrijdag, op de markt in Silvolde. Om corona geen kans te geven werd deze sessie iets anders aangepakt: de drie voorzitters hesen de vlag. Bij een snijdende oostenwind en ruim onder 0 was dat een flinke opgave.

27 februari 2021 uitvaart Tim van Werven

Helaas door de Corona regels kunnen wij Tim niet het afscheid geven wat hij verdient.
Wat we wel mogen doen van de gemeente is een erehaag vormen.
Die vormen wij aanstaande zaterdag 27-2. We vertrekken om 11:45 uur bij Peak Fit.

28 april 2021  ‘t Centrum  (Oude IJsselstreek Vizier)

“De tijden waarop we open mogen, van 12.00 tot 18.00 uur, zijn niet echt interessant, maar bovenal zijn we blij dat we weer aan het werk kunnen”, zegt Erik ter Voert. Zijn café ‘t Centrum in Silvolde opent vanaf zaterdag 1 mei het terras in de weekenden en bij goed weer ook doordeweeks. “Inclusief lunch- en snackkaart. Binnen een half uur zaten we voor het eerste weekend al vol. Dat geeft aan dat mensen het gemist hebben.”

28 april 2021  't Molentje  (Oude IJsselstreek Vizier)

Ed Eickhof van het Silvoldse café ‘t Molentje is verheugd weer open te mogen. “Uiteraard is het sluiten om 18.00 uur vervelend, maar we zijn blij met de eerste stap.”

Voorlopig gaat het etablissement aan de Molenweg alleen op zaterdag en zondag open, waarbij mensen via WhatsApp kunnen reserveren. Eickhof: “We hopen dat we na een aantal weken weer wat meer mogelijkheden krijgen om open te gaan. Doordeweeks gebruiken we de tijd om verder te klussen. We hebben al grote stappen gezet met betrekking tot de serre en het pand en gaan de laatste puntjes op de i zetten.”

28 april 2021

Winkels zijn weer open en het vaccinatieprogramma draait op volle toeren,

15 september 2021

Hallo kermisgangers,

Van het weekend is het dan eindelijk zover. Kermis Silvolde 2021 gaat beginnen! Zondag en maandag vieren wij kermis bij Cafe ‘t centrum van 14:00 tot 20:00! Wij hebben nog even wat belangrijke informatie om met jullie te delen! Het evenement is 18+.

Bij binnenkomst maken wij gebruik van de coronacheck. Zorg er dus voor dat je de app op je telefoon hebt en dat je die hebt geactiveerd! Ben je niet gevaccineerd?? Dan ben je verplicht om binnen 24 uur van te voren een coronatest te doen. Dit moet je doen bij testenvoortoegang.org Een sneltest is NIET geldig! Wij hopen hiervoor op jullie begrip. Laten wij er samen een gezellig feest van maken! Wij hebben er in iedergeval heel veel zin in!

3 februari 2022

Versoepeling Coronamaatregelen

 

 

Per 26 januari hebben de bisschoppen, in navolging van de burgerlijke overheid, de Coronaregels versoepeld. De belangrijkste veranderingen zijn:
 

·         er kunnen weer vieringen en samenkomsten worden gehouden na 17.00 uur

·         het maximaal aantal deelnemers aan een viering is afhankelijk van de grote van het kerkgebouw.


Er kunnen dus zoveel kerkgangers worden toegelaten als er op 1,5 meter afstand van elkaar kunnen worden geplaatst. Concreet betekent dit voor onze geloofsgemeenschappen dat aanmelden voor deelname aan reguliere vieringen niet langer noodzakelijk is.

LET OP: In het weekend van 29-30 januari zijn de vieringen in onze parochie nog op de aangepaste tijden, dus niet op zaterdagavond. m.i.v. 1 februari zijn er weer de gebruikelijke avondvieringen, ook op weekdagen.

Ook koren mogen weer met meer dan 4 mensen zingen en repeteren, met in achtneming van de 1,5 meter afstand en goede ventilatie. Samenzang was al geruime tijd weer mogelijk. Dit blijft onveranderd, evenals de volgende aanbevelingen:

 

·         Blijf thuis bij klachten!

·         Draag een mondkapje. Wanneer u op uw plaats zit mag deze af.

·         Desinfecteer uw handen bij het binnengaan van de kerk en voor het ontvangen van de H. Communie.

·         Houd 1,5 meter afstand.


Januari 2022. Er ontstaat wrijving tussen voor- en tegenstanders van vaccinatie. Iedereen is druk met testen.

Maart 2022. Er komen snel versoepelingen en half maart zijn alle beperkende maatregelen losgelaten. Veel besmettingen met de lichte variant maar het voorjaar komt eraan en iedereen is blij dat het corona tijdperk verdwijnt.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com