DKL daklozen party Silvolde

DKLparty 2022 in nieuwe opzet met artiesten uit de regio Silvolde

12 apr, 2022 Gelderse Post Oude IJsselstreek

SILVOLDE – Ook de roemruchte DKLparty wordt in de zomer opnieuw gehouden na twee jaar afwezigheid. Het Silvoldse weidefeest is dit jaar op 25 juni. Niet meer zoals voorheen op twee dagen – vrijdag en zondag – maar op zaterdag. Een nieuwe verfrissende aanpak met veel aandacht voor lokale artiesten op een nieuwe locatie.

Door Marcel van Berkum

In het laatste weekend van juni vindt traditiegetrouw in Silvolde de DKLparty plaats. Het evenement is een begrip onder het Achterhoeks uitgaanspubliek, dat in de afgelopen jaren van diverse legendarische optredens kon genieten op vrijdagavond en zondagmiddag. Vele nationale top acts, zoals Danny Vera, kwamen naar de ‘wei van Bongers’ voor een optreden in de grootste spantent van Nederland, maar de organiserende stichting had ook altijd oog en oor voor regionale artiesten. Het evenement, dat meer dan dertig jaar geleden ontstond als verjaardagsfeest van vrienden onder de naam Daklozenparty, groeide uit tot het grootste weidefeest van Nederland. Op meerdere podia traden vaak gelijktijdig dj’s en live bands op. Jaar in jaar uit wisten steeds meer feestvierders uit de wijde omgeving de Oude Dinxperloseweg te vinden. De indeling van het festivalterrein werd steeds aangepast en enkele jaren geleden is gekozen voor de naam DKLparty om de vernieuwingen aan te geven.

Veel live muziek
Cas Bongers verklaart namens de organisatie de nieuwe opzet: “Twee jaar van gedwongen stilte zorgden voor bezinning. Wat wilde de organisatie en wat wil het potentiële publiek in deze tijd? De oplossing is gevonden in een programma en indeling, die teruggrijpen naar vroeger en tegemoetkomen aan de wensen van muziekliefhebbers en feestnummers. Niet meer twee dagen, maar alleen nog op zaterdag met veel aandacht voor regionale live muziek. ‘s Middags spelen de bands op het feestterrein op een buitenpodium en ‘s avonds in de tent.” Het bekende weiland bleek niet meer beschikbaar, maar ernaast ligt nog voldoende gras.
Het programma is op dit moment zo goed als rond en wordt geopend door Filthy Treasure. De huisband van de DKLparty trad in 2014 voor het eerst op en was daarna steeds present met lekkere rocknummers vanaf de jaren 80. BrandNew is een gelegenheidsformatie bestaande uit de zangeressen Scarlet Peters en Masha Bijlsma en muzikanten Colin Janssen, Maurits Boegman en Edwin Tempels. Volgens eigen zeggen speelt de band covers van Anneke Grönloh tot Anouk. Het optreden van Miller & The Tone Machine is mogelijk gemaakt door ‘Silvolde aan Zee’. De Silvoldse 7-mans formatie stond op punt van een landelijke doorbraak toen corona roet in het eten gooide. Als het even kon, is er hard gerepeteerd aan nieuwe nummers en de derde ep staat op stapel. Muzikaal spektakel verzekerd in een eigenzinnige setting met als middelpunt zanger/drummer Kees Mulder. De overbekende Perfect Showband vormt de perfecte afsluiter van de DKLparty 2022. De partyband met de Silvoldse broers Pothoff heeft alweer een volle agenda, maar een plekje vrij gehouden voor de DKLparty. Naast live komt de muziek van bekende dj’s, die nog worden bekendgemaakt.

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com