DKL Party

Berkenlaan

DKL Party 2016. Toen bestond de formule nog uit drie losse tenten, dit jaar is het festijn weer in één grote tent. foto: Roel Kleinpenning.

 

www.dklparty.nl

Dertigste DKL-party in Silvolde  

Marcel van Berkum schreef dit artikel op 19 jun 2017 voor Oude IJsselstreek Vizier

SILVOLDE - In het laatste weekend van juni vindt traditiegetrouw in Silvolde de DKL-party plaats. In 2017 voor het 30ste jaar in successie en weer met één mega grote spantent.

De historie van de DKL (voorheen Daklozen)-party mag algemeen bekend zijn. Een verjaardagsfeestje van vrienden met een melkbus aan de ingang groeide uit tot het grootste weidefeest van Nederland. Jaar in jaar uit wisten steeds meer feestvierders 'de wei van Bongers' aan de Oude Dinxperloseweg te vinden. Daarvoor zijn de indeling en entourage van het festivalterrein diverse keren aangepast. Om de vernieuwingen duidelijk te maken is enkele jaren geleden gekozen voor de naam DKL-party. Stond de afkorting DKL nog tot vorig jaar voor Dance, Kroeg en Live en voor drie tenten. Dit jaar is dat niet meer. DKL2017 speelt zich af in één mega grote tent met twee podia. Eén podium voor dj's en één voor live muziek. Een tent vol muzikaal spektakel.

Op vrijdag 30 juni gaat het feest van start met dj Pete Sebastien aka Pim Adema. De Lichtenvoordse dj vormt de opmaat voor de eerste live act: Callahan Clearwater Revival, de CCR tribute van de Aaltense zanger Jan-Willem Lichtenberg met een strot als John Fogerty. Een optreden met de ene klassieker na de andere. Dan is het tijd voor 'the godfather of hardcore' Paul Elstak. Dertig jaar geleden had ook hij zijn eerste commerciële gig. Popgunnn sluit de vrijdagavond af. De allervetste dance, rock en hiphop tracks knallen live door de speakers in één doorlopende medley van 90 minuten. Zondagmiddag 2 juli is het tijd voor Trip to Trip/Fasten Your Seatbelts All Star Band. Een verrassend optreden waarmee veel diehard bezoekers een groot genoegen wordt gedaan. Beide bands maakten lang geleden furore op de DKL-party. Sinds kort treden leden van de legendarische bands samen op, onder leiding van voormalig Trip to Trip gitarist Marcel de Groot. De tweede formatie op zondag is het dj-duo Beatcrooks met stampende beats en confettikanonnen. Ook speelt Remco van Aken de première van zijn nieuwe jeugdvoorstelling: Hakkie de Clown en zijn Goochellegoochieja.

 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com