Sven te Kaat en Roel te Pas

Sluiting Gendringen uitbreiding Silvolde

Foto: Roel Kleinpenning

door Nick Moritz voor oude IJsselstreek vizier

Een hapje voor hond of kat, meststoffen voor gazon en haag, maar ook eieren en andere streekproducten of tuingereedschap van hark tot motormaaiers en we vergeten de werkkleding niet. Bij de Welkoop van Veenhuizen is veel mogelijk. "Het is hier in Silvolde allemaal begonnen met een aardappelbedrijf", vertellen bedrijfsleiders Sven te Kaat en Roel te Pas in koor. "Het toenmalige woonhuis met de schuur staat er nog en de schuur is nog steeds in gebruik. Verder is er in de loop van jaren veel veranderd en de veranderingen van de afgelopen weken zijn wel heel ingrijpend."

SILVOLDE - Tot en met 22 december is Erwin Veenhuizen nog eigenaar van twee Welkoop vestigingen. De winkel in Gendringen beleeft de 22ste de laatste dag. In Silvolde is het bedrijf zodanig uitgebreid dat men er de hele regio mee kan bedienen. "De beide vestigingen liggen natuurlijk vrij dicht bij elkaar", weten ook Te Kaat en Te Pas. "De familie Veenhuizen had hier in Silvolde voldoende grond om de vestiging flink uit te breiden. De winkel is bijna twee keer zo groot geworden en het buitenterrein wordt veel intensiever gebruikt. Er komt een soort kinderboerderijtje en er is ruim 300 vierkante meter overkapt."

Ook parkeren blijft bij de winkel aan de Ulftseweg 126 heel gemakkelijk. De opzet van het hele bedrijf is gewoon lekker ruim. "We benutten de ruimte deels voor uitbreiding van het assortiment, maar vooral voor meer overzicht en gebruiksgemak. Gemak voor de klant is bij ons sowieso belangrijk. Dat bewijzen we met ons assortiment, met onze vakkennis en met onze service, tot bezorging aan huis toe. Voor klanten uit de omgeving Gendringen is het goed om te weten dat ze hier vertrouwd terecht kunnen, het gehele personeel verhuist namelijk mee."

Erwin Veenhuizen heeft zijn bedrijf in Silvolde lang open kunnen houden tijdens de verbouwing. De afgelopen weken was men echter gesloten. Donderdag 6 december gaat deze Welkoop weer open en dan is het drie dagen feest met veel acties en aanbiedingen. "In Gendringen zijn we wel steeds open gebleven, daar zijn we aan het uitverkopen. Hier in Silvolde staan de kerstbomen voor de opening al klaar. We openen na Sinterklaas en gaan dan ook vol voor de kerst. Maar mensen kunnen ook een oliebol komen eten of puppy's komen knuffelen. We maken er voor iedereen een feestje van."

05-12-2018

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com