Flip van de Wetering

Diecke Schreur van de Wetering

zette het volgende bericht op Facebook op 2 februari 2013: 

Trots! Vond ik op internet!

Flip van de Wetering (51), die de bokssport in de Achterhoek op de kaart zette, is woensdag overleden.

Flip van de Wetering stond aan de wieg van het boksen in deze regio.

Zo'n twintig jaar geleden richtte hij Boksclub Silvolde op en later werd dat Boksteam Oost. De Silvoldenaar zorgde er later - samen met zijn beste vriend Paul Rabelink - voor dat er heuse boksgala's plaatsvonden in Terborg.

En daar kwamen geen 'kleine jongens'. Zo zat de Terborgse sporthal De Paasberg in 1992 bomvol toen Arnhemmer Orhan Delibas er kwam boksen. Delibas had net de zilveren medaille gewonnen tijdens de Olympische Spelen in Barcelona. "We zijn klein begonnen", herinnert Paul Rabelink zich. "Eerst met nationale wedstrijden, toen het Nederlands kampioenschap en daarna de boksgala's. Dat was geweldig."

Rabelink denkt met weemoed terug aan de zaterdagavond in 1995 toen hij met Van de Wetering een boksgala organiseerde in de Terborgse discotheek Trinity. "Flip is toen naar Polen gereisd om een tegenstander voor Delibas te zoeken. Dat werd Bartczak. Maar op de avond van het gala meldde die Pool ineens dat hij veel meer geld wilde zien en anders niet zou boksen. 'Je krijgt alle entreegeld als je wint', zei Flip tegen hem. Maar die vent was heel sterk en we dachten dat het niet goed zou komen. Flip heeft Delibas toen nadrukkelijk verzocht om te winnen. In de tweede ronde sloeg hij de Pool knock out. We hebben toen nog een heel gezellige avond gehad."

Politie-agent Van de Wetering stond ook aan de wieg van de Sterkste man van Nederland en later de Sterkste man van de wereld. Met Paul Rabelink haalde hij de laatste jaren krachtpatsers uit de hele wereld naar Silvolde, Doetinchem, Terborg en Ulft. "We hebben zeven keer de sterkste man van de wereld georganiseerd'', zegt Rabelink. ,,Met Flip ben ik voor die wedstrijd ook de hele wereld over geweest. We hebben ontzettend veel schik gehad. Hij was een enorm sympathieke man die altijd voor iedereen klaar stond."

Medio vorig jaar werd Van de Wetering plots ernstig ziek en afgelopen woensdag overleed hij op 51-jarige leeftijd. Van de Wetering wordt maandag gecremeerd in Doetinchem.

Love you my dad!

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com