Kapper Frank’s Barbershop Haarmode

Frank Gries

Ulftseweg 27
7064 BA Silvolde
T 06 51 33 13 92

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

 

 

De familienaam Gries komt in Silvolde veel voor. Ooit had het dorp twee kapsalons met de naam Gries. Gert Gries begon als kapper achter het voormalige café Gries op de hoek van de Ulftseweg met de Industrieweg. Rond 1930 liet hij een nieuwe woning annex kapsalon bouwen op de hoek van de Heuvelstraat met de Ulftseweg.

Johan Gries, die in dienst was bij Gert en daarna twee korte dienstverbanden in Doetinchem en Doesburg had , begon voor zichzelf op Ulftseweg 15, het voormalige pand van de fotograaf Frits Löwenthal. Hij liet in 1967 aan de Ulftseweg 27 een nieuw pand bouwen en begon een kapsalon/pedicure. Ook verkocht hij rookartikelen. Hij was tot 1976 actief en moest stoppen wegens gezondheidsredenen en verhuurde daarna het gebouw. Er waren verschillende bestemmingen zoals arbeidsbureau, postkantoor en kledingzaak.

Zoon Frank werd geboren in 1967. Hij bezocht in eerste instantie de lts maar switchte naar de mavo.
Het kappersvak trok hem en hij bezocht de kappersopleiding in Doetinchem en Arnhem. Het bestond uit 1 dag theorie en praktijk op school en 4 dagen stage bij kapsalon Driessen in Doetinchem. Hij bleef na de opleiding nog enige tijd werken bij Driessen en was ook werkzaam voor kapsalons in Wehl en Zutphen..

Op 7 april 1992 kwam het pand Ulftseweg 27 leeg. Frank huurde het pand en begon zijn eigen kapsalon Frank’s Barbershop. In 1997 werd hij eigenaar van het pand en tot en met 2008 werkte hij met personeel. In dat jaar maakte hij er een herenkapsalon voor alle leeftijden van en ging als éénmansbedrijf verder. Knippen en scheren zonder afspraak.

Frank heeft naast zijn werk nog enkele jaren les gegeven aan de kappersschool en wil in de toekomst nog wel iemand de kneepjes van het vak bijbrengen.

Hij is goed van het dorpsgebeuren op de hoogte, maar alles wat je de kapper toevertrouwd blijft een goed bewaard geheim. Over circa 20 jaar, als hij stopt met de kapsalon, kan hij er een boek over schrijven.

Zijn hobby’s zijn de formule 1 en voetbal kijken, motorrijden en biljarten bij biljartvereniging ABC in Gaanderen

04-04-2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com