Gekkoo

10 jarig bestaan

foto: Jacqueline Obbink

Gekkoo viert haar 10-jarig jubileum

bron: Oude IJsselstreek Vizier wo 19 jun 2019, 

Silvolde - Stichting Gekkoo timmert al tien jaar aan de weg met een eigenzinnige visie op wat cultuur kan doen voor kinderen en jeugd. Op zaterdag 29 juni om 14.00 uur schuift burgemeester Otwin van Dijk als tafelheer aan tafel bij de live-tv-show 'Gekkoo Draait Doorrrr…' en onthult hij een speciaal vervaardigd monument. Daarna start een bijzonder feestelijke dag.

Pieter van Dijk startte Gekkoo in 2009 vanuit het Witte Kerkje in Gaanderen. Via De Trefkuul en de DRU Cultuurfabriek in Ulft is de nog steeds groeiende stichting neergestreken in Silvolde (Lokaal5) met een Theaterfabriek, een Filmfabriek, een Dansfabriek, Gekkoo|UNIEK en Gekkoo|GROOT. Het leerlingenaantal groeide van zes in 2009 tot bijna 100 anno nu.
Komend seizoen staan weer bijzondere locatieprojecten in de steigers: 'Antigone' in een parkeergarage en 'Hands Up, asshole!' in een manege.

Gekkoo nodigt iedereen uit om mee te vieren in de feestvreugde van haar 10-jarig bestaan. Van 14.00 tot 15.30 uur gaan de deuren van Lokaal5 (Kerkenstraat 5, Silvolde) open voor iedereen. Aanwezigen worden getrakteerd op een feestelijke opening met Gekkoo Draait Doorrrr met interessante gasten aan tafel, de onthulling van een markant monument en een bezoek aan het Gekkoo Museum. 's Avonds gaat het feest verder voor iedereen die de afgelopen jaren op één of andere manier een bijdrage leverde aan Gekkoo én voor alle (oud-)spelers met een zomerse pastamaaltijd, optredens en de DJ's House of Dijk.

Gratis tickets voor de Italiaanse maaltijd en het feest erna zijn voor echte Gekkoos verkrijgbaar via www.gekkoo.nl/jubileum.

Informatie: 06-4833 9258 of productie@gekkoo.nl.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com