Gert Overgoor alias de Rooie Gert

Foto: Archief Gerard Pothoff

 

 

 

Gert staat rechts van de heren in zwarte broek. De touwtrekwedstrijd was door hem georganiseerd bij café Beernds Huuksken aan de Lichtenbergseweg 41.

 

 


Gert kon prima biljarten en staat rechts op de foto.
Foto: Archief Toon Meijer.
 

Gert is overleden op 18 mei 2014

Wie kan er iets vertellen over Gert:

 


Uit het archief van Peter Mijnen
Van links naar rechts Aloys Mijnen, Theo Berendsen, Gert Overgoor en Bennie Mijnen voor café, restaurant en zalencentrum "Het Molentje"

 


Gert aan het werk in de kegelbaan bij café Mijnen
Foto: Archief Gerard Pothoff

 


Gert met collega's
Foto: Archief Gerard Pothoff

 

Elke Wensink

Wij woonden aan de Lichtenbergseweg 91a. Mijn ouders woonden zowat in Berends Huusken : altijd gezellig. Onze kat hebben we naar Rooie Gert vernoemd: 'Gerteman' (zo noemde mama Rooie Gert altijd), al was de kat zwart.

Bart Schmitz

Ik heb hem gekend in de jaren 90 bij biljardvereniging De Veldmuis in Ulft en biljarten kon hij heel goed en hij kon ook goed zingen vooral de nummer van Engelbert Humperdinck - Green Green Grass of Home. Hij was een bijzondere man.

Kick Oort

Bij een feestje van ons voetbal elftal,bij Cafe/Hotel Harbers. Rooie Gert op de tafel en Buona Sera zingen.Ik denk dat de teamgenoten van ons wereld elftal dit nog wel weten.

Sjaak van de Gevel  heeft een opmerking geplaatst bij je bericht: 'Op een gegeven moment had Gert 112 gulden gulden aan de lat staan bij mij, (café Harrebar) maar hij was nergens meer te bekennen. Op een dinsdagmiddag, rond twee uur, stopt de GSM bus midden voor de kroeg. De bus rijdt weg en wie staat er met een Adidas sporttas midden op de weg? Rooie Gert! Hij was net ontslagen uit het ziekenhuis en het eerste wat ie zei was: Sjakie, je krijgt nog geld van me, hoeveel is het? Hij betaalde, met een dikke fooi, en begon aan de pils. Zes uur later stond de hele kroeg op de kop! Iedereen lag dubbel van het lachen om de geweldige verhalen van de Rooie. Toen ik 's nachts afsloot zag ik het bonnetje van Gert liggen... 116 gulden. Maar wat een middag!  

André Gerritsen

Mijn Vader, Henk Gerritsen, heeft daar vaak de eigen trekharmonika bespeeld, hij woonde toen daar in de buurt.

Frank Terhorst

In zijn jonge jarenstond hij ook op een tafel bij (toen nog café meijer) en zong alle nummers van the Cats mee! Kon hij goed!

Aafke Geerling

Volgens mij heeft hij ook als kannibaal mee gespeeld tijdens het sizoka kamp. Weet jij vast wel Claudia. Ik was in ieder geval doodsbang

Erwin Slomp

Zingen kon hij ook goed. Hij heeft op onze bruiloft in 1985 in Balkbrug nog gezongen

Marga Meijer

Hij was ook altijd in voor weddenschappen. Voor geld deed hij alles.
Amanda Lear kon hij ook heel goed naar doen.
Bij onze bruiloft was hij ceremoniemeester

Peter Mijnen

Was jarenlang kelner bij ons, en heb er hele mooie herinneringen aan

Gerard Pothoff

Jaren met hem samen gewerkt als kelner bij Mijnen 't Molentje. We waren ook samen bij het kegelen. Veel meegemaakt met hem..

Sandra van Balgooi

Toen m’n ouders 12,5 jaar getrouwd waren …. Mocht hij niet oberen op hun feest omdat hij toen met een weddenschap een hanenkam had geschoren

Theo Sonja Van Balgooi

ik heb nog in zijn talenten geinversteerd,als ik later boven kom,zit jij goed zei hij,en ik vertrouw hem!!!!!mooie kerel als hij zijn dag had,maar??????

Gerard Pothoff

Hij heeft er velen te pakken gehad.

André Thuis

Ik heb nog een fruitmand van hem tegoed. Hij zamelde als leider van Silvolde 6 , geld in, omdat ik een operatie had ondergaan. Hij maakte een afspraak, om de volgende dag te komen............Nooit gezien, en de medespelers vonden het vreemd, dat ik ze niet bedankt had voor de fruitmand.

Karl Stinissen

Ik kende hem voornamelijk als kelner. Heb ook meegemaakt als grote lulhannes zonder enige vorm van empathie. Onvergefelijk.

Riet Bello

Gert was bij ons toen de tijd Kind aan huis en was altijd op elke bruiloft aan het zingen. Woonde in de Roomberg bij ons in het zelfde blok. Toen hadden we Gert als buurman.

Joyce van der Waaij

Heeft iemand toevallig beeldmateriaal dat hij het lied green green grass of home zingt? Weet nog goed dat hij dit voor mijn oma zong

HannyPaul Ottink

Een prachtig tijd gehad bij het Molentje.

Petra Massop

Ik denk nog heel vaak aan hem ook bij ons kwam die elke dag ,ik was jarig kreeg een mooie brief met een verhaal ik zou een weekendje weg mogen boeken hij zou betalen  alleen het idee al ,en dan als ik op de bank zat kon ik over de Pr.bernhardstraat kijken als ik hem aan zag komen met de fiets en een doos met gebak dan wist ik al hoelaat het was wat een geweldige tijd samen lachen samen huilen ,ben zeer blij dat ik ook hem in zijn laaste dagen nog kon vermaken met het eten wat hij nog graag wilde hebben zuurkool met worst want daar had die nog zin in. Samen nog in Terborg ijsjes gegeten met rolstoel rondgegaan dankbaar dat ik dat nog heb kunnen doen voor hem.

Gerard Pothoff

Theo Sonja Van Balgooi proost op mijn oud collega Gert.

Theo Sonja Van Balgooi

kijk ,over zo,niet voor iedereen,jofele kerel word levenslang gesproken,bij de iets ouderen gebeurt het wel bij elk feessie,het is ook teveel om op papier te zetten,maar het gemis blijft altijd,lachen lachen,lachen,en ook al had hij geen geld op zak,hij vond altijd wel een financiele inversteerder,met geleend geld ging hij met ons zitten kaarten,en jawel,door zijn manier van bluffen,niet voor iedereen weg gelegd,won hij vaak,maar zocht altijd zijn slachtoffers op,haha,komt noooooooit meer terug,ik had die tijd NIET willen missen,prooooost.

Benny Nusink

Gert was een formidabele ober. Bier trimmen kon hij als de besten, soms wel 32 tot 38 glazen op een blad. Toen hij 16 was en mij voort trok op zijn brommertje in de Deurvorststraat in Ulft, ging hij er tussenuit toen we aangehouden werden voor de overtreding, die niet was toegestaan. Later hebben we de bekeuring wel gedeeld. Zo was Gerrit ook wel weer.

Raymond van Osch

Robbie Wolters Mooie verhalen over deze bijzondere tijden…Ben blij dat ik nog heel wat uurtjes met deze Bijzondere “Iconen “

Wat  mee heb kunnen drinken in het destijds gezellige café Beernds Huuksken,toen was de uitbater, familielid Willie, ook al helaas niet meer onder ons.

Wat een gezellige Zaterdagavonden en Zondagen waren het Soms toch.Tja ik woonde destijds in één van woningen  aan de Ulftseweg 10 van jullie,voor het legendarische bedrag van 385,- Gulden huur per maand.Zo hield je nog genoeg geld  over om een biertje  te halen daar.En ach Ome Willie ging s’avonds geregeld met de  Haringen en Leverworst rond.Mooie tijden onbetaalbaar en onvergetelijk was het toen.

Hans Stinissen

Heb de rooie gert zo als wij hem noemde lang mee gemaakt als beheerder van beernts huusken, en sponsor van zaalvoetbal vereniging beernts huusken was altijd feest was altijd gezellig en druk daar kon alles mooie tijd was dat

 

Zat je in de kennissenkring van Gert en je werd ziek,dan kwam hij altijd voorbij met een bloemetje of pak koekjes.

Op een dienblad passen 20 glazen bier, Gert maakte er 36 van door op de onderste laag bierviltjes te leggen en er 16 stuks bij op te stapelen.

Bij café Meijer zat er een groepje te praten daar was een hardloper bij die verschillende wedstrijden gewonnen had in de buurt. Gert sloot een weddenschap af om een rondje om de kerk te rennen en was de winnaar.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com