Geurinkstraat 1 B

Foto: Ronald Falke

door: Robbie Wolters

VERHUISD VERHUISD VERHUISD VERHUISD VERHUISD VERHUISD 

Hoekhorsterweg 8  7031 HT Wehl Tel:+31(0)613456695 info@citrorevanche.nl

VERHUISD VERHUISD VERHUISD VERHUISD VERHUISD VERHUISD

Alberto Jansen woont in Doetinchem en volgde aan het Graafschapcollege de opleiding voor timmerman. Door een ernstig scooterongeluk werd hij deels arbeidsongeschikt en schoolde in 2005 om naar machinaal houtbewerker. Werk uitsluitend binnen vier muren is niets voor hem. Hij schoolde in 2007 nogmaals om in het BBL-traject (werkend leren) en behaalde verschillende certificaten voor lasser en CNC frezer. Het handmatig programmeren was een uitdaging voor hem, maar niet zijn passie. Hij zocht werk dat lichamelijk niet te belastend was, veel vrijheid gaf en waarin hij uitdaging en passie vond.

Zijn vader was plaatwerker en vervaardigde plaatwerkonderdelen voor Citroën DS in zijn bedrijf Citroplaque en zette zijn zoon op het spoor van het restauratiewerk van auto’s. Alberto verzamelde VW Golfs en door de verkoop van de verzameling in 2015 kwam hij aan het startkapitaal voor zijn eigen bedrijf Citrorevanche. Hij huurde een ruimte in het bedrijf van zijn vader aan de Geurinkstraat in Silvolde en kan er gebruik maken van de aanwezige machines.

De achterkant van de Citroën DS is wat plaatwerk betreft het slechtste deel van de auto.  Alberto heeft een visie om een geheel nieuwe carrosserie te maken naar oud voorbeeld van de Citroën DS. In 2018 is Alberto zover dat de eerste complete achterkant gereed is. Restaurateurs sparen veel tijd nu ze een complete achterkant, die perfect van maatvoering is kunnen monteren bij de restauratie.
Het is de eerste stap naar zijn droom om de carrosserie van een Citroën volledig productiematig neer te zetten. Verder heeft hij een goede replica van de deurvangers en klinken van de DS op de markt gebracht.

Dit jaar presenteert hij zijn uit voorraad leverbare achterzijde van de DS op de CitroMobile expo in Haarlemmermeer.

Met veel doorzettingsvermogen en wilskracht heeft hij met zijn bedrijf Citrorevanche een tweede kans gekregen.

02-05-2018

Verhuisde in 2022 naar:

Hoekhorsterweg 8  7031 HT Wehl Tel:+31(0)613456695 info@citrorevanche.nl

 

 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com