Interieur Gordijnpunt Hans van den Hurk

Hans van den Hurk

Geurinkstraat 5a
7064 KN Silvolde
T 06 47 14 09 31
info@gordijnpunt.nl
www.gordijnpunt.nl

door: Robbie Wolters

Gordijnpunt werkt vanuit huis aan de Geurinkstraat 5a te Silvolde . Bijna alle adviezen gebeuren op locatie bij de klant.

De geschiedenis: Hans van den Hurk is geboren in Silvolde. Vader Herman en moeder Nolda kwamen in de oorlog vanuit Oss naar Silvolde. Herman ging bij Louis Fontein in Terborg werken en later bij Lundia in Varsseveld. In 1956 werd aan Prins Bernhardstraat 60 een slaapkamer uitgeruimd en de 7 kinderen kwamen in stapelbedden te slapen. Er kwam een rol kokos en een rol balatum in de slaapkamer aan de straatzijde en Herman begon voor zichzelf.

In 1963 kocht Herman bouwgrond aan de Dr. Dreesstraat nummer 1 in Silvolde en ontwikkelde met architect Wim van der Kemp een plan voor een woon-/winkelpand. Het pand had de voor Van der Kemp specifieke kenmerken van een doorgeefluik van de kamer naar de keuken en kasten, die vanuit de keuken en kamer toegankelijk waren. Herman overleed tijdens de bouw en moeder Nolda zet de zaak voort met zoon Jos.

Hans volgde de lts-opleiding meubelmaker en stoffeerder en werkte een jaar bij Gilsing in Gendringen. Daarna kwam hij bij broer Jos in dienst. Jos opende een filiaal in Lichtenvoorde. Het liep zo goed dat hij alle aandacht gaf aan de zaak in Lichtenvoorde en Silvolde aan Hans over deed. Hans begon ook een filiaal in de Grutstraat in Doetinchem, maar ging na vijf jaar terug naar één zaak in Silvolde. In 1995 opende Hans van den Hurk’s Woonhuis aan de Terborgseweg 73 in Silvolde. In 2000 stopte hij met de activiteiten en nam een sabbatical. Na anderhalf jaar begon hij aan de Ulftseweg 87 een winkel voor woningtextiel, inpandig bij de meubelwinkel van Jan Gregoor .

In 2013 zette Hans samen met zijn nicht Anne Mombarg-van den Hurk, de dochter van Jos, het Creatieplein op in de voormalige supermarkt van de familie Ten Have aan de Markt. In het Creatieplein delen ondernemers samen een ruimte. Er zijn geen afzonderlijke vertrekken. Het is een creërende plek waar ondernemers elkaar kunnen inspireren vanuit bewustzijn en overtuiging.

In 2016 ontwikkelde Hans een driedimensionaal gordijn en startte samen met Anne Cocoon, een bedrijf in volumepanelen. Cocoon volumepanelen zijn te gebruiken als scheidingswanden, reclamezuilen, raambekleding en decoratie. Een uniek product dat voor subtiele scheidingen zorgt en niet voor afscheiding.

Hans maakt deel uit van de stichting Tonater (voorheen Silvolde Kunst en Cultuur). Tonater organiseert het Oosterlicht, dat rond de jaarwisseling de hemel doorklieft vanuit de regio. Hans verlichtte al zo’n vijftien jaar de toren van de Mauritiuskerk in het hart van Silvolde. Elk jaar was het weer een verrassing, maar hij zocht een andere uitdaging. Geïnspireerd door het noorderlicht bedacht hij het Oosterlicht. Inmiddels doen er 8 omliggende kernen mee.

Aan de Geurinkstraat in de Kroezenhoek bouwde Hans volledig op intuïtie de WisDome.  Het doel was een open vrije plek te creëren waar de geconditioneerde gedachte geen vat op krijgt. Een plek waar nieuwe ideeën geboren worden. De Wisdome is in overleg te huur. De groep De Doorbraak is in De WisDome ontstaan en “De Oorsprong” is een vervolg op Bewust Bedrijven waar hij zeven jaar lang ervaringen heeft opgedaan voor energetisch herstel en bewustzijn opleidingen. “De Oorsprong is gericht op het werken vanuit de essentie en deze in de praktijk te zetten. 

Hans is gedreven betrokken bij de gemeenschappelijke natuur en schroomt niet bestuurders op hun verantwoordelijkheid  te wijzen. Door verbinding met de natuur geeft hij voeding aan persoonlijke groei. Hij was van plan om naar Afrika te emigreren. Je hoeft daar niet naar ruimte te zoeken. Er is ruimte genoeg. Een vriend heeft een boerderij in Afrika (Diepkloof) en Hans maakt inspiratiereizen naar Afrika en neemt van tijd tot tijd ook graag mensen mee.

Hans was altijd al op zoek naar vrijheid en vliegen was een jongensdroom. Hij haalde zijn brevet bij  een cursus vleugel vliegen en verdwaalde op zijn eerste solovlucht. Met nog weinig brandstof werd hij, via de radio naar het vliegveld begeleid waar drie busjes met zwaailicht naast de landingsbaan stonden. Hans kreeg veel goede raad voor de volgende vlucht.

Hans van den Hurk wil een deel van Silvolde zijn en verbindingen tot stand brengen. Als het kon zou hij ruim 800 jaar teruggaan in de tijd van het ontstaan van Silvolde. Hij stelt zich voor om met een paar mensen op de heuvelen van Silvolde in het bos te zitten om te overleggen wat we van Silvolde gaan maken met de kennis van nu.

12-04-2018

Behalve interieurs is Hans nog met Enerlodge, het realiseren van een duurzame woning geïnspireerd door de natuur, in samenwerking met architect Jan Frereiks bezig.
Rond de jaarwisseling is Hans in de weer met Oosterlicht, een lichtspel aan de nachtelijke hemel.

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com