Café en party centrum ’t Molentje

Ed Eickhof

Foto: Charlotte Wolters

Molenweg 3
7064 GJ Silvolde
T   03 1532 3903
M  06 4390 4749
info@het-molentje.nl
W www.het-molentje.nl

Door: Robbie Wolters

Ed Eickhof is geboren en getogen in Amsterdam Oud West - Overtoom. Hij volgde de MEAO, deed een horeca-opleiding, haalde zijn ondernemersdiploma en studeerde commerciële bedrijfskunde.
Tijdens zijn studie had hij verschillende baantjes in de horeca. Van 1983 tot 2003 werkte hij als laborant/analist.

Ed nam een sabbatical year om over zijn toekomst na te denken. Hij overlegde met zijn broer Flip en ze besloten samen een horecabedrijf te beginnen. Nadat ze verschillende locaties bekeken hadden kozen ze voor ’t Molentje in Silvolde. Ze begonnen met de verbouwing van de zaal in 2005 maar de bouwtijd liep uit en begin oktober zag het ernaar uit dat carnavalsvereniging De Metworst er geen carnaval kon vieren. De carnavalsvereniging en de buurt hielpen met de verbouwing en de zaal was op tijd af. Ed had zich geen betere inburgering in het dorp kunnen voorstellen en de carnavalsvereniging kreeg een echt clubhuisgevoel. Na Amsterdam woonde Ed een tijd in Arnhem en in Duiven. Hij vond dat een ieder daar voor zichzelf leefde en miste het wij-gevoel. Silvolde is echter vergelijkbaar met de buurt waar hij opgegroeid is.

In 2008 besloot Flip dat het tijd was voor wat anders en verkoopt zijn deel aan Gerwin Vreeman. Van 2010 tot 2011 werd het voormalige café Kolks/Pan aan de Terborgseweg erbij gehuurd, maar dat kwam niet van de grond. In 2013 ging Ed alleen verder zonder compagnon. Het was een tijd van hard werken en de laatste twee jaar was hij in de weer met achterstallig onderhoud weg te werken. De volgende stap is het bouwen van een serre voor het café,  het wordt een multifunctionele ruimte van 100 vierkante meter  met een kleinere kaart voor de lunch, gourmet-tafels, BBQ-tafels, de verkoop van schnitzels en ijs . Van juni tot half september is een rustige tijd in de horeca en met de serre wil Ed de loop naar ‘t Molentje er het hele jaar in houden. Hij schat nog anderhalf jaar nodig te hebben voor de uitbreiding en het op peil brengen van de onderhoudswerkzaamheden.

In het grand café zijn meerdere dartbanen, een biljart en een pooltafel. De zaal is geschikt voor een gezelschap tot 500 personen en kan eenvoudig worden verkleind en er zijn twee kegelbanen.
De carnavalsvereniging, drie dartverenigingen, biljartvereniging, kegelclub, country line dance vereniging en het jaarlijkse treffen van de Renault Magnum club en motorclub Van der Eem vinden onderdak in ‘t Molentje. Er worden regelmatig verschillende evenementen georganiseerd zoals Nieuwjaarsviering, La Chouffe avonden, de exclusieve events met de DJ’s als Niels, Johnny 500, Nina Smid en de plaatselijke Dj’s Feestnation en DJ Jari, het Boktoberfeest, De zingende barkeepers en het Open podium met medewerking van Albert Pothoff en Gilbert van Zolingen.

‘t Molentje werkt mee met de organisatie van de Zommermarkt, de Zommerrun en het Kroegenspektakel. Ed zoekt een vorm om in 2019 op één locatie kermis te vieren samen met schuttersvereniging Willem Tell en café ’t Centrum. Tim Breuer en Luuk Tuenter verrichten regelmatig werkzaamheden in ’t Molentje en zijn de sparring partners van Ed.

Ed heeft veel gesport; (zaal)voetballen en kickboksen waren favoriet. Door enkel blessures is hij met actief sporten gestopt. Ajax is zijn grote liefde en Sportclub Silvolde en Atletico hebben zijn interesse.


03-10-2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com