Hovenier Biljoen Groen & Liemers Hendriks

Jeroen Helming mede eigenaar

Gasthuislaan 6
6883 JC Velp
T 06 2291 9422
T 03 1628 4834
T 02-6363 5683
E info@liemershendriks.nl & info@biljoengroen.nl
W www.liemershendriks.nl & www.biljoengroen.nl

foto:  Ronald Falke
door: Robbie Wolters

Jeroen Helming is opgegroeid in Gaanderen. Zijn ouders zijn geboren en getogen Silvoldenaren.

In 2000 ging Jeroen met Petra te Kaat wonen aan de Vossenstraat in Silvolde. Petra is opgegroeid aan de Rabelingstraat in Silvolde.
In 2003 kwam het ‘Meestershuus de Drie Linden’ in de Pr. Bernhardstraat per inschrijving te koop. Petra en Jeroen zijn de hoogste bieders en na een grondige interne restauratie verhuizen ze in 2004. Jeroen heeft belangstelling voor het metselen en bij de restauratie van het Meestershuus kwam hem dat goed van pas. Het duurt 10 jaar voor het totale project afgerond is.

De opa van Jeroen werkte bij de groenafdeling van de gemeente en zijn vader had een passie voor de tuin, Jeroen heeft altijd wat met groen gehad. Zijn vakantiebanen waren bij een boomkwekerij of een hovenier. Hij bezoekt de Lagere Landbouwschool afdeling Tuin in Doetinchem en vervolgt zijn opleiding aan de MTuS Nijmegen richting Klein groen.

Na zijn opleiding werkte hij zeven jaar bij een hoveniersbedrijf  en ging hierbij van het buitenwerk: het aanleggen en onderhouden van tuinen, naar het binnenwerk: het ontwerpen van tuinen en het maken van offertes.
In 2005 was hij aan een andere uitdaging toe en een oud-leraar verwijst hem naar Hans Hendriks. Jeroen begint bij Hendriks Hoveniers in Velp, een hoveniersbedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en aanleggen van tuinen voor particulieren en bedrijven, met buitenwerk. Zijn eerste grote werken waren landgoed ‘Den Eeckelerhorst’ in Winterswijk en het tien hectare grote Wentholtpark in Lichtenvoorde.

Hans Hendriks was eigenaar van Liemers Hendriks Groenvoorziening, dat gemeentes, zorginstellingen, onderwijs, woningbouwcoöperaties en bedrijven in groenvoorzieningen faciliteert en van hoveniersbedrijf Biljoen Groen.
Het werk is over twee bedrijven verdeeld omdat een particulier niet naar een groenvoorziener gaat en een bedrijf of stichting niet naar een hoveniersbedrijf. Bij Liemers Hendriks stapte de bedrijfsleider op en Jeroen nam zijn plaats in. Hans Hendriks deed in 2016 een stapje terug en zijn zoon Fabian en Jeroen werden mede-eigenaars. In 2017 nemen Fabian en Jeroen de twee bedrijven over.
Nu zijn er nieuwbouwplannen voor de twee bedrijven op het twee hectare grote terrein van kwekerij Overhagen gelegen op landgoed Biljoen in Velp.

Jeroen heeft veel plezier met zijn hond, een heidewachtel, waarmee hij aan verschillende cursussen heeft deelgenomen en houdt zijn conditie op peil met mountainbiken. Hij is bestuurslid van Silvolds Belang en heeft  zich ingezet voor het centrumplan van Silvolde. Hij noemt het een leerzame tijd waarop hij met plezier terugkijkt.

Hij juicht het toe dat het openbaar groen in Silvolde zich niet beperkt tot gazon en hagen en er in overleg met de gemeente ook mogelijkheden zijn om samen met de bewoners van een straat voor een ander aanzicht te kiezen. Als voorbeeld geeft hij de Prins Bernhardstraat vanaf de Schoolstraat tot de Boterweg waar de bewoners het groen zelf onderhouden.

20-08-2018

28 februari 2020 verschijnt hetvolgende bericht:

Foto v.l.n.r.: Fabian Hendriks (BG&LH), Tim Rengelink (oud-eigenaar TR Tuindesign) Jeroen Helming (BG&LH)

Op naar een mooie toekomst!!

Bijna 10 jaar gewerkt aan de opbouw van TR tuindesign, nu is het tijd om het stokje door te geven. Biljoengroen & Liemers Hendriks zetten het hoveniersbedrijf per 1 maart voort. Dezelfde bussen, dezelfde hard werkende mannen maar een andere aansturing. Ik geloof erin dat zij TR naar een hoger niveau kunnen tillen en ben dan ook zeer dankbaar voor deze kans!

Wat ik ga doen? T I M exclusive gardens is inmiddels ingeschreven. Met dit nieuwe bedrijf ga ik mij focussen op het ontwerpen van Luxe- en exclusieve tuinen. De afgelopen jaren heb ik ondervonden dat hier mijn passie ligt ❤️

Mooie ontwikkelingen; vanaf 1 maart zal het Achterhoekse hoveniersbedrijf TR Tuindesign voortgezet worden door Biljoen Groen & Liemers Hendriks, zodat wij ook die regio van ons land optimaal kunnen bedienen.

Opdrachtgevers, relaties en de mannen van TR Tuindesign; welkom!

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com