Groot Nibbelink koffieboerderij

Paul en Dorien Schurink van koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen. (foto: Roel Kleinpenning)

Bron: Oude IJsselstreek Vizier.  18 apr 2018  door Nick Moritz

We leveren een dienst waar mensen blij van worden.

Sinderen - "Wanneer wij vrij zijn, dan is het hier stil", reageren Dorien en Paul Schurink lachend op de vraag of ze niet tureluurs worden van het dagelijkse krakeel rond hun boerderij. "Al die gillende kinderen zijn best eens vermoeiend, dat klopt. Maar dan hebben ze zoveel plezier! We bieden hier een dienst en mogelijkheden waar mensen heel blij van worden. Dat is dankbaar werk."

Het echtpaar Schurink is eigenaar van Koffieboerderij Groot-Nibbelink te Sinderen. Een fijne pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, maar vooral bekend als een geweldig uitje voor mensen met jonge kinderen. Ravotten en spelen is op de speelweide in tal van toestellen mogelijk. En dan te bedenken dat het bijna 25 jaar geleden begon met een zandbak voor het eigen zoontje. "Rolf is inmiddels druk met een managementstudie", aldus de Schurinks."Die is de zandbak wel ontgroeid. Misschien neemt hij dit later wel over, we hebben het er nog niet serieus over gehad."

De familietraditie op de boerderij beslaat bijna 100 jaar. G.J. Duitshof kocht Groot-Nibbelink in 1924 en Dorien Schurink-Duitshof is er geboren en getogen. Zij volgde een koksopleiding en werkte enige tijd in de horeca. In 1994 begon ze voor zichzelf. "De boerderij staat in een prachtig gebied waar veel wordt gewandeld en gefietst. Nergens was er een gelegenheid om een kop koffie te drinken of iets anders te nuttigen. In een vrij gedeelte van de boerderij heb ik toen een koffieplekje ingericht. Het was een bescheiden start."

De zandbak van Rolf bleek aantrekkelijk voor bezoekende kinderen en dat bracht Dorien op het idee om met een speelweide uit te breiden. "Dat sloeg direct aan. Door de jaren heen zijn we steeds verder gegroeid en tien jaar geleden kon Paul zijn werk als technisch tekenaar er zelfs voor opgeven. In het seizoen werken we nu met een lijst van achttien parttimers. Het hele concept hebben Paul en ik samen ontwikkeld. Daar ben je eigenlijk dag en nacht mee bezig. Aan de ene kant om het voor de mensen leuk en betaalbaar te houden en aan de andere kant om het te laten draaien. Het is geweldig je eigen weg te kunnen uitstippelen en zo mensen met kinderen van dienst te zijn."

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com