Guus en Petra Böhmer

Schoenmakerij en schoenhandel

Foto: Roel Kleinpenning

Door Nick Moritz voor Oude IJsselstreek vizier 10 april 2019

“Anna en Augustus Böhmer”, diept Guus Böhmer uit zijn geheugen op. “Dat waren mijn opa en oma en zij zijn in 1934 met de winkel begonnen. Gewoon in de huiskamer van de woning en met weinig fabrieksschoenen. In die tijd was het veel lap- en maatwerk. Dat zit bij ons kennelijk in het bloed, want de reparaties en het werken aan schoenen vind ik zelf het leukste werk.

Bij Böhmer Schoenen kun je na 85 jaar van bestaan nog steeds terecht voor maatwerk en deskundigheid. Niet alleen bij Guus, maar ook bij zijn vrouw en mede-eigenaar van de zaak Petra Böhmer. ” Ik was goudsmid toen ik Guus leerde kennen. Zijn enthousiasme voor schoenen heeft mij overtuigd. Het vak heeft mij echt gegrepen en na veel studie en het opdoen van ervaring ben ik er sinds enkele jaren helemaal in thuis.”

Met liefde voor het product maakten drie generaties Böhmer een succes van de winkel die het in Silvolde 77 jaar volhield. Vanaf 2011 trekt de winkel aan de Hoofdstraat in Terborg klanten uit een wijde regio. “De vaste klanten uit Silvolde komen ook hier graag naar toe. Dat heeft met de kwaliteit van het assortiment en vooral met service en deskundig advies te maken. Voor kinderschoenen zijn er niet veel speciaalzaken meer over. Verder kan er bij ons in de schoenmakerij nog veel aan aanpassingen worden gedaan. We zijn gewoon sterk in maatwerk. Met merken als Red Rag, Via Vai, Gabor en Floris van Bommel biedt je kwaliteit. Veel schoenen zijn in diverse wijdtes verkrijgbaar en veelal geschikt voor steunzolen.”

85 jaar Böhmer Schoenen wordt op 12,13 en 14 april met verschillende activiteiten gevierd. Drie dagen lang krijgt iedereen 10 euro cadeau op 1 paar schoenen per persoon en iedereen maakt kans op een lekkere taart. Verder zijn er presentjes zolang de voorraad strekt, koffie van een echte barista en een rad van fortuin voor kinderen. Drie dagen lang is er een podotherapeut in de winkel en op vrijdag een nagelstyliste.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com