Kapper Hairstyle RIMO

Rianne Vels - Freriks en Monique Ruesink - Gijsbers

Foto: Charlotte Wolters

Prins Bernhardstraat 25 a
7064 GC Silvolde
T 03 1534 0696
E hairstylerimo@hotmail.nl

Door: Robbie Wolters

RIMO staat voor RIanne Vels - Freriks en MOnique Ruesink Gijsbers. Het is een gemoedelijke kapsalon voor dames, heren en kinderen. Ze nemen de tijd om een praatje te maken met de klanten en er is een persoonlijke band met veel klanten.

Monique Ruesink - Gijsbers werkt ruim 35 jaar in Silvolde in het kappersvak. Vanaf haar jeugd wist ze al dat ze kapster wilde worden en haar poppen en vriendinnen waren de eerste modellen voor haar kappershobby. Ze bezocht vier jaar de kappersopleiding in Doetinchem en na haar opleiding kwam ze in dienst bij Martin Jansen aan de Terborgseweg in Silvolde. Ze bleef er dertien jaar tot in 1996 de zaak sloot.

Ze startte in hetzelfde jaar met een vennoot Welkom Haarmode in een huurpand aan de Dr. Schaepmanstraat 63 in Silvolde. Na de start in 1996 kwam in 2002 Rianne Vels - Freriks er als derde vennoot bij.

Rianne Vels - Freriks is geboren en getogen in Silvolde. Ze volgde de opleiding verzorging bij de Wesenthorst in Ulft en daarna de kappersopleiding in Doetinchem. Ze deed het praktijkgedeelte van de opleiding bij Welkom Haarmode en na voltooiing van de opleiding trad ze toe tot de vennootschap Welkom Haarmode
In 2011 besloot de eigenaar van het pand Dr. Schaepmanstraat 63 het huurcontract niet te verlengen en Monique en Rianne gingen met hun bedrijf  verder in de voormalige schoenwinkel aan de Prins Bernhardstraat 25a onder de nieuwe naam 'Hairstyle RIMO'. De opening was op zondag 11 oktober 211

Beiden volgen de bijscholingen van Goldwell en hebben belangstelling voor de nieuwste trends en shows. Ze bezoeken o.a. de Nederlandse Haarlijn, het vaktechnisch en hairfashion event voor de professionele kapper.
Klanten, die minder mobiel zijn, kunnen een afspraak maken om op dinsdagmiddag thuis geknipt te worden. Ze geven shows waarbij ze hun kunnen demonstreren en als je op zoek bent naar een passend cadeau kun je er een kappersbon kopen. Bruidjes worden niet alleen geknipt, maar geheel opgemaakt voor de huwelijksdag.

Monique houdt haar conditie op peil in de sportschool en met wandelen. Rianne is door haar man Tom besmet met het zijspanvirus en bezoekt af en toe de wedstrijden.

Nu Rianne met zwangerschapsverlof gaat neemt Ellen, een oud-collega van Monique uit de tijd bij Martin Jansen, de werkzaamheden tijdelijk voor haar over.

02-10-2018

Op 21.10.2018 kregen Rianne en Tom een dochter en Tijn een zusje  Lana.


10 jarig bestaan op 11 oktober 2021
Bron foto: Facebook
 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com