Henk Schwartz

Henk Schwartz

15-01-193803-12-2021

Afgelopen vrijdag bereikte ons het droevige bericht dat ons lid van verdienste Henk Schwartz op 3 december 2021 op 83-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona is overleden.

Henk was 65 jaar lid van de club en daarmee het lid met de op twee na langste staat van dienst. Hij was een verenigingsman pur sang met een groot zwart-wit hart, die bijzonder veel voor de vereniging heeft gedaan en betekend.

Zijn betrokkenheid bij de club was exemplarisch, hetgeen zich vertaalde in diep gevoelde adviezen en tips voor iedereen die het horen wilde. De ene keer vol lof, dan weer kritisch. Veelal met de nodige humor en regelmatig letterlijk en figuurlijk voorzien van een vette knipoog.

Heel zichtbaar is de enorme hoeveelheid reclameuitingen op de Munsterman, en daarmee een belangrijke bron van inkomsten voor de club. Voor een heel groot deel is dit te danken aan de onvermoeibare inzet van Henk, die doorging tot bijna op het laatst. Geen winkel, bedrijf of ondernemer ontsnapte aan de vraag van Henk 'Heb je al een bord langs het veld.' 

Jarenlang speelde Henk een grote rol in de supportersclub. Menigmaal zorgde de supportsclub voor een financiële bijdragen zodat er weer iets moois voor de club kon worden gerealiseerd. Wedstrijden missen van Silvolde 1 deed Henk nauwelijks. Op en top supporter van Silvolde 1. In 2008 werd Henk dan ook volkomen terecht benoemd tot Lid van Verdiensten.

Als eerbetoon aan Henk en uit respect voor de emoties van onze spelers, van wie een aantal Henk zeer goed kenden, hebben we besloten alle senioren wedstrijden op zondag 5 december af te gelasten.

Nick Gries: Henk we gaan je missen. Een prachtige,eerlijke,humoristische vent. Aan de kassa,langs de lijn en aan de bar een biertje doen met je Silvoldse Gabbers. Een trotse zwart wit vriend.

Martijn Ulft: Als er iemand is geweest met hart voor de club, dan was het wel Henk. Ik herinner me zijn enorme gedrevenheid tijdens de totstandkoming van het magazine ten tijde van het 100-jarig jubileum van de club, waaraan ik leiding mocht geven en Henk de advertenties verkocht. Prachtig met hoeveel passie, maar tegelijkertijd ook met Achterhoekse nuchterheid hij zijn taken meer dan volbracht.

Manon Vriezen: Ha Deerntje, één van de vele woorden waarbij Henk je begroette. Iedereen in Silvolde en omstreken zal Henk ontzettend gaan missen! Wat een indruk liet deze man achter!

Maud Silvolde: "Ik bun un betjen verlégen"
een uitspraak van Henk die toch echt niet bij hem paste.
Henk had een Zwart-Wit hart Hij leefde voor de Club.
Zulke mensen moet je koesteren en zijn tegenwoordig nog maar zeldzaam.

Richmond Esther en Sanne:  Henk, een man met een groot zwart-wit hart is heengegaan. Henk was altijd bezig om zo veel mogelijk geld voor de club binnen te halen. Supporters die ver voor de aanvang van de wedstrijd in de kantine zaten werden toch nog door Henk gevraagd om entree te betalen. Henk was ook de man van leuke opmerkingen. Henk je bent niet te vroeg geboren maar te vroeg gestorven.

Oscar en Inge, Esther en Patrick , Sam , Twan gecondoleerd met het verlies en veel sterke de komend tijd.

 

 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com