Heuvelstraat 23, Van der Meer

 

 

Bron: Henk Bruggink, Hengelo Gelderland

Jentje Korterink woonde op de Heuvelstraat 19 en trouwde met Van der Meer, ze heeft met haar gezin eerst aan de Boterweg no 12 gewoond in het huis van bakker Helmink.

Aan de andere kant woonden wij. Dus de fam’s Bruggink en Van der Meer waren buren. Na de fam Van der Meer woonde daar de fam Geerts. De heer Van der Meer heeft samen met mijn vader een loopgraaf gegraven voor ons huis in de tuin, waarin wij ons konden verschuilen bij luchtalarm. Bij de bevrijding dachten de Canadezen dat het een verdedingswerk van de Duitsers was en schot en er voor alle zekerheid eerst maar een aantal granaten op af. Dat was niet de bedoeling geweest natuurlijk, maar ja……uiteindelijk kwam een Canadees met een stengun de kelder in stormen om zeker te zijn dat er geen Duitser meer zat. Mijn zus was getrouwd met een Korterink uit de Lutte. Zijn vader was een broer van de allereerste Korterink die via Gendringen in Silvolde kwam.  Korterink, de machinist heb ik goed gekend, evenals de fam. Arentsen.

Op de schoolfoto 1948/ 1949 van de Drie Linden staan 2 zonen van het gezin Van der Meer en een zus van Henk Bruggink. (Zie onder wetenswaardig bij De Drie Linden)

Trouwboekje Andries Van der Meer met Jentje Korterink 14-02-1941

 

Kinderen uit dit huwelijk.

 

Jentje Korterink met Andries van der Meer.
De foto is gemaakt voor Ulftseweg 18
waar toen kleermaker Tangelder gevestigd was.
Wie is de man rechts op de foto?

 

Marion van der Meer in de kinderwagen, broer Wim staat er naast. Onbekend waar de foto gemaakt is.

 

 Harrie, Hiltje, Willem en Marion vander Meer op het muurtje. Op de achtergrond het huis van Van Londen. 

 

 Harrie, Willem en Marion van der Meer opzij van het huis

 

Marion en Willem van der Meer met Witje. 

 

Willem van der meer rondjes fietsen om het plantsoen. Vooraan op de achtergrond het huis van Hunting en Wolters. Links van het plantsoen ligt de andere rijbaan.

 

Marion van der Meer met moeder Jentje van der Meer - Korterink en Marion's tante Rika Korterink. De Bergstraat (Heuvelstraat) splitste zich in het midden ter hoogte van de nummers 16 en 30 met het plantsoen in het midden. De straat ging er links en rechts aan voorbij. In het plantsoen stonden twee grote bomen.

 

Het "pokkenbriefje"van Marion van der Meer afgegeven door dokter B. Honhoff
uit Terborg.

 

De foto is gemaakt vanuit de tuin van de familie Van der Meer op nummer 23. de huizen van de familie Van Gestel en Nussink op de achtergrond.

 

Speeltuin tussen Heuvelstraat en Roomberg

 

Buurvrouw Anna Bannink kijkt toe bij de spelletjes van de kinderen. Op de achtergrond Jentjen van der Meer.

 

De uitgebrande woning van familie Van der Meer.

 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com