Hodgepodge

Monique Goossen

Foto:  Ronald Falke

Ulftseweg 87
7064 BC Silvolde
T 03 1571 13 00
M 06 2716 7813
W www.hodgepodge-shopinshop.nl
W www.bovenopdeplank.nl

Door: Robbie Wolters

De familie van moederskant van Monique Goossen kwam in de oorlog vanuit Noord-Holland naar de Achterhoek. Drie tantes zijn er gebleven. Een oom en haar moeder gingen terug. Monique bezocht het Mendelcollege in Haarlem.
Bij een bezoekje aan haar neven en nichten in de Achterhoek leerde ze in het uitgaansleven haar man kennen en ze gingen in ’s Heerenberg wonen. Later verhuisden ze naar het buitengebied van Westendorp.

Monique had een bedrijf Tuinmeubel Boerderij en verkocht daar ook decoratieartikelen. In 2015 had ze  net kerstdecoratie ingekocht toen de weg naar haar boerderij door werkzaamheden werd afgesloten. Ze huurde een ruimte bij Hodge Podge om haar spullen te verkopen en deed er goede zaken. Na enige tijd vertrok de eigenaar met achterlating van de winkel met standhouders. De eigenaar van het gebouw heeft de zaak enige tijd waargenomen en de standhouders wilden wel blijven.

Marco Goossen, de man van Monique, heeft in deeltijd een eigen bedrijf Folieflex, dat zich bezighoudt met dakbedekkingen en vijverfolie. Ze besluiten in augustus 2016 het gebouw te huren en een bedrijfsactiviteit toe te voegen aan het bestaande bedrijf. Het begin, zonder geld voor publiciteit of personeel, was moeizaam maar de standhouders en de schoonmoeder van Monique hielpen vrijwillig mee met de opbouw van de zaak. ’s Avonds is Monique in de weer met Facebook en alle andere gratis sites om publiciteit te krijgen en er melden zich nieuwe vrijwilligers om overdag koffie te zetten en met klanten te praten.

Hodgepodge is een verzameling van 30 shops, die een plaats hebben in de grote winkelruimte. Uit Silvolde zijn bakkerij ten Have en Romaike Straub er te vinden. Op de bovenverdieping staan 200 stellingen, die per vier weken verhuurd worden. Klanten winkelen in een zelfbedieningssysteem en rekenen bij de centrale kassa af. Vanuit hier worden de opbrengsten maandelijks afgerekend met de standhouders.

Sinds de overname zit de omzet en het aantal kramen in een stijgende lijn. Er is nu een wachtlijst voor de shops en voor het nieuwe concept ‘op de plank’ zijn 90 wachtenden. Onlangs is de rotonde van Silvolde geadopteerd voor reclame-uitingen en er zijn onderhandelingen om een parkeerterrein van de gemeente bij te huren. De winkel trekt huurders en klanten uit een omtrek van 40 km en klanten uit Duitsland beginnen de winkel te ontdekken.

Hodge Podge draagt de stichting Dominika en het Rode Kruis afdeling Gendringen een warm hart toe. Monique ziet Hodge Podge niet als haar winkel, maar noemt het, mede door de inzet van de vrijwilligers en standhouders: ‘Onze winkel. We doen het met z’n allen.’

Voor startende ondernemers heeft ze de volgende tip: Zonder risico kom je er niet, denk wat groter. In Silvolde is plek genoeg voor een Horecaplein met gevarieerde Horeca en een centraal terras. Overigens is de koffie bij Hodge Podge prima en gratis

Na de antiekstraat en de vlooienmarkt is Silvolde opnieuw op weg naar een publiekstrekker en het kan een aanzet zijn voor invulling van alle leegstaande winkelpanden voor vintage, brocante, design, mode en veel aanverwante zaken. 


21-08-2018

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com