Hondentrimsalon Pasja

Tamara Harmsen

Foto: Charlotte Wolters

Ulftseweg 16
7064 BD Silvolde
T  06 5106 2882
E: info@hondentrimsalonpasja.nl
W: www.hondentrimsalonpasja.nl

Door: Robbie Wolters

Tamara Harmsen is gediplomeerd hondentrimster.

Tamara komt uit Doetinchem en volgde op de middelbare school de opleiding brood en banket. Ze koos voor deze opleiding, omdat ze er de creatieve kant van zag.

In 1995 bracht Tamara met haar hond een bezoek aan een hondentrimster en raakte enthousiast voor dit vak. Ze trimde honden voor vrienden, kennissen en familie.

In 2000 behaalde ze het vakbekwaamheidsdiploma hondentoiletteerbedrijf en begon in Doetinchem een hondentrimsalon, die was ingericht in de garage van haar ouders.

In 2005 ging ze voor een andere uitdaging. Ze werd beroepsmilitair. Veel sporten, veel in de buitenlucht. Dat was wat haar aantrok. Op uitzending naar Afghanistan knipte ze collega’s en de opbrengst van 450 euro was voor KIKA.

Vanaf april 2009 ging ze parttime als burger bij Defensie in Schaarsbergen op de afdeling administratie-logistiek werken. Ze deed daarnaast twee jaar een opleiding voor het trimmen van honden en liep enkele dagen per week stage bij een trimsalon.

Na haar opleiding wilde ze een eigen salon. In januari 2011 opende ze, achter haar woning aan de Ulftseweg 16, haar hondentrimsalon Pasja. In dat pand zat vroeger kleermaker Tangelder. Ze koos voor Silvolde, omdat het een betaalbare woon- en werkplek was en voor de ligging dicht bij De Paasberg waar ze haar honden kan uitlaten. Ook ligt het aan een doorgaande weg, is er ruime parkeergelegenheid en de mogelijkheid om vanuit de straatzijde de trimsalon te zien.

Het trimmen werd steeds meer en daarom nam ze ontslag bij Defensie en vanaf april 2012 werkt ze fulltime in haar trimsalon.

Ze is erkend lid van de ABHB, de Algemene Bond van Hondentoiletteer Bedrijven.

Tamara wil de werkzaamheden met honden verder uitbreiden en heeft als aanvulling de cursus Bach bloesem remedie gevolgd. Bach bloesems zijn het middel bij uitstek om ongewenste gedragingen bij dieren te behandelen.

Overigens heeft Tamara ook nog een opleiding voor dames- en herenkapper voltooid. Maar ze werkt toch bij voorkeur met honden.

Haar hobby’s zijn CrossFit (een fitness training), duiken en schilderen.

15-02-2018

 

 

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com