Hondentrimsalon Pasja

Tekenatelier Tamara Harmsen

Foto: Charlotte Wolters

Ulftseweg 16
7064 BD Silvolde
T  06 5106 2882
E: info@hondentrimsalonpasja.nl
W: www.hondentrimsalonpasja.nl
W: www.realistischedierenportretten.com

Door: Robbie Wolters

15-02-2018

Tamara Harmsen is gediplomeerd hondentrimster.

Tamara komt uit Doetinchem en volgde op de middelbare school de opleiding brood en banket. Ze koos voor deze opleiding, omdat ze er de creatieve kant van zag.

In 1995 bracht Tamara met haar hond een bezoek aan een hondentrimster en raakte enthousiast voor dit vak. Ze trimde honden voor vrienden, kennissen en familie.

In 2000 behaalde ze het vakbekwaamheidsdiploma hondentoiletteerbedrijf en begon in Doetinchem een hondentrimsalon, die was ingericht in de garage van haar ouders.

In 2005 ging ze voor een andere uitdaging. Ze werd beroepsmilitair. Veel sporten, veel in de buitenlucht. Dat was wat haar aantrok. Op uitzending naar Afghanistan knipte ze collega’s en de opbrengst van 450 euro was voor KIKA.

Vanaf april 2009 ging ze parttime als burger bij Defensie in Schaarsbergen bij 310 MATLOG peleton werken. Ze kon daardoor de trimsalon weer opbouwen.

Na haar opleiding wilde ze een eigen salon. In januari 2011 opende ze, achter haar woning aan de Ulftseweg 16, haar hondentrimsalon Pasja. In dat pand zat vroeger kleermaker Tangelder. Ze koos voor Silvolde, omdat het een betaalbare woon- en werkplek was en voor de ligging dicht bij De Paasberg waar ze haar honden kan uitlaten. Ook ligt het aan een doorgaande weg, is er ruime parkeergelegenheid en de mogelijkheid om vanuit de straatzijde de trimsalon te zien.

Het trimmen werd steeds meer en daarom nam ze ontslag bij Defensie en vanaf april 2012 werkt ze fulltime in haar trimsalon.

Ze is erkend lid van de ABHB, de Algemene Bond van Hondentoiletteer Bedrijven.

Tamara heeft een opleiding voor dames- en herenkapper voltooid, haar voorkeur gaat echter uit naar het werken met honden.


Mevrouw Doortje Vos - Luiten. De oma van Tamara Harmsen.
Tekening in grafietpotlood door Tamara.
 

In 2020 heeft Tamara een andere activiteit toegevoegd aan haar bedrijf.

Tamara vertelt:
"Als kind zat ik al veel te tekenen. Het liefst zette ik een videoband van bv Timon en Pumba van The Lion King aan. Bij een leuk fragment ging de band op pauze en tekende ik het direct na. Dat was natuurlijk niet al te best voor de videorecorder en de banden, dit was de reden waarom mijn ouders een eigen tv’tje met videorecorder voor op mijn slaapkamer kochten, daardoor kon ik helemaal los gaan!

Vanaf mijn pubertijd is het tekenen (helaas) tot 2017 naar de achtergrond verdwenen, toen ontdekte ik het realistisch tekenen met kleurpotlood. Ik run een eigen hondentrimsalon en mijn hart ligt vooral bij de dieren. Mijn nieuwe doel werd het op een unieke manier vastleggen van dieren middels kleurpotlood en het portretteren van mensen met grafietpotlood. Ik heb in de tussentijd al best wat tekeningen in opdracht mogen doen en hoop uiteraard dat er nog meer volgen. Kijk gerust voor meer informatie of werk op mijn website: www.realistischedierenportretten.com of op facebook of instagram; Tamara Harmsen portretten.

Haar hobby’s zijn CrossFit (een fitness training), duiken en schilderen.

back top

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com