Jan Gries

Foto: Bron website Sportclub Silvolde

In Memoriam Jan Gries Scheidsrechter

Geschreven door Redactie Sportclub Silvolde

Gepubliceerd: 09 maart 2021 door Sportclub Silvolde

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige bericht dat op 82-jarige leeftijd Jan Gries (Kobus) is overleden.
Velen zullen zich Jan Gries vooral herinneren als 'de scheids'. In mei 2008 floot hij, na 49 jaar trouwe dienst bij de KNVB, zijn laatste wedstrijd bij VIOD in Doetinchem. Jan had graag de 50 jaar vol willen maken, maar helaas lieten de KNVB regels dat niet toe. Als clubscheidsrechter bleef hij daarna nog jarenlang actief voor onze club en was hij op de zaterdagen te bewonderen als scheidsrechter bij de jeugd.
Maar niet alleen op de zaterdag was Jan aanwezig op De Munsterman. Als lid van de terreincommissie was hij volop actief op het sportcomplex. Van kleedkamers schoonmaken, afrasteringen schilderen tot reclameborden ophangen, Jan was nooit te beroerd om zijn steentje bij te dragen.
De allerliefste dag dat hij op De Munsterman was, was echter de zondag. Jan mocht gerekend worden tot één van de grootste supporters van Silvolde 1. In de jaren '80 was hij als grensrechter betrokken bij Silvolde 1. Na deze periode pakte hij de rol van supporter weer stevig op. Er moest wel iets heel raars gebeuren wilde Jan een wedstrijd van Silvolde 1 missen.
Met het overlijden van Jan Gries verliest de club een Silvoldenaar met een enorm groot zwart-wit hart en een zeer gewaardeerd vrijwilliger.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com