Jan Spronk

bron foto: pr VVD

Jan Spronk vertelt 2022

Jan wilde na zijn pensioen niet in een gat vallen en schreef drie plannen op: fokken met de hond (Zwitserse witte herder), de gemeentepolitiek ingaan en bijen houden.
Het fokken met de hond is gelukt in 2020 was er een nest met 6 puppy's
Inmiddels zijn er nu 2 honden.
De gemeentepolitiek is goed gelopen, Jan staat nu op de tweede plaats van de VVD kieslijst en is campagneleider  voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.
Voor het houden van bijen heeft hij bij de Nederlandse Bijenvereniging een cursus gedaan. Hij heeft al een bijenkast klaar staan om tussen de fruitbomen in zijn tuin te zetten en daar komt binnenkort zijn eerste volk in.
Bron: Loes Wijffels

Verkiezingen 2018

Ik geloof in het belang van een krachtig MKB en een gezonde agrarische sector als belangrijke pijlers voor onze gemeente. Benutting en in stand houden van de kracht van onze kernen en verbinden. Verantwoordelijkheid bij de inwoners van onze gemeente waar dat mogelijk is. Lokale thema’s behoren aan het gemeente bestuur met de gemeente raad als controleur. Samenwerken in de regio alleen als dat toegevoegde waarde oplevert en lokale bestuurders  invloed blijven houden om het belang van haar inwoners te kunnen blijven dienen.

Ik ben recent benoemd als assistent van de VVD fractie.  Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik wat terug wil doen voor de gemeenschap waar ik met veel plezier deel van uitmaak. De gemeente  politiek is een logische keuze, omdat ik met mijn ervaring van toegevoegde waarde kan zijn.

De keuze voor de VVD is ingegeven doordat ik mij het meest thuis voel bij de standpunten en het programma van de landelijke VVD. Ik voelde mij snel thuis bij de goed functionerende VVD fractie Oude IJsselstreek die de ambitie heeft om bij te dragen aan een groeiende, dynamische en veilige gemeente Oude IJsselstreek waar het plezierig wonen en werken is.

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Giesbeek (gemeente Zevenaar) op 24-11 1955, getrouwd met Tineke Venhorst en met veel plezier woonachtig in Silvolde.  Naast trotse vader van 3 kinderen zijn wij inmiddels opa en oma van 2 prachtige kleinzonen. Mijn hobby’s zijn onze tuin, onze hond Donna (witte herder), reizen en de golfsport. Eveneens ben ik lid van Rotary Club Bergh.

Ik ben werkzaam als specialist medische & vrije beroepen en DGA’s bij ABNAMRO N.V. Ik houd mij o.a. bezig met het adviseren en begeleiden van complexe financieringsvraagstukken. Ik ben qua karakter open, doortastend, vasthoudend, innovatief, nieuwsgierig en heb als motto: “een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com