John van Ree

 

Geschreven door Redactie Sportclub Silvolde

Gepubliceerd: 02 augustus 2021

Met het overlijden van John van Ree is een markant Silvoldenaar en fervent Sportclub man op 73-jarige leeftijd heengegaan.
 
John, of zoals de meesten hem kenden Johnny, zag het levenslicht aan de rand van Sportpark de Munsterman, en werd zo al vroeg aangestoken door het zwart-wit virus. Hij is heel lang als speler actief geweest, eerst de jeugdelftallen doorlopen, daarna als spits in het eerste elftal geschitterd, en zijn prachtige loopbaan afgesloten bij de veteranen.

Daarna richtte John zich op het vrijwilligerswerk, waaraan hij ontzettend veel heeft bijgedragen. Als lid van de accommodatie commissie hield hij toezicht op o.a. bouwwerkzaamheden, en verzorgde de veldomheining, het aanbrengen van reclameborden, en het onderhoud van de doelen. Daarnaast heeft hij vele jaren, samen met zijn vrouw Annie, de kantine bediend op de speeldagen van het eerste op zondag, en ook bij de training avonden op donderdag. Toen het niet meer ging heeft hij zijn gereedschap aan de club geschonken.

John was meer dan 64-jaar lid van de club en werd in 2013 geëerd als lid van verdienste voor zijn vele bijdragen.
Bovenal hield John van gezelligheid, en verlevendigde zo menige 3e helft in de kantine of andere festiviteit in het dorp. De laatste jaren werd John geplaagd door ziekte, die hij manmoedig droeg en hem er niet van weerhield ons sportpark te bezoeken en de teams en vrijwilligers met veel vuur en soms een kritische noot aan te moedigen. Zo was hij twee maanden geleden blij dat hij de oefenwedstrijden ter voorbereiding van het nieuwe seizoen weer mocht bijwonen, en bekenden kon ontmoeten na het zware corona jaar.
We wensen Annie, kinderen, kleinkinderen, verdere familie, buren, vrienden en bekenden veel sterkte met dit zware verlies.

 

 


 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com