Kapper Karin

Karin Willemsen

foto:  Charlotte Wolters

Zuivelweg 11
7064 EH Silvolde
T  0315 325 506
karinwillemsen44@chello.nl

door: Robbie Wolters
 

Karin Willemsen  is geboren in Silvolde en opgegroeid aan de Julianastraat. Vanaf de kleuterschool wilde ze al kapster worden en haar poppen hadden geen haren meer over. Ze was blij als ze in haar jeugd bij kapsalon Marian aan de Lichtenbergseweg enkele klanten voor zich had, dan kon ze het werk van de kapsters goed bekijken

Ze ging naar huishoudschool St. Clara en begon in 1977 op 16-jarige leeftijd met de opleiding aan de kappersschool in Doetinchem. Het was wekelijks één dag naar school en vier dagen werken bij kapsalon Wensink in Varsseveld. Daar bleef ze 34 jaar in dienst tot aan de pensionering van de heer Wensink en Karin besloot toen voor zichzelf te beginnen.

De garage bij huis werd omgebouwd tot kapsalon en Karin begon 8 jaar geleden als zzp’er. Haar vriend Frans bezorgde bij de opening folders in heel Silvolde en er kwamen wat klanten vanuit haar vorige werk in Varsseveld. Ze knipte verder bewoners in het bejaardencentrum St. Joseph in Gaanderen.

Kapper Karin werkt alleen op afspraak, je kunt ook afspreken voor de dinsdag- of woensdagavond. Ze heeft een vaste klantenkring en een groot deel van de klanten komen al vanaf het begin in haar zaak. Ze heeft met veel klanten een vertrouwensband en goed bewaarde geheimen. Ze knipt kinderen, dames en heren, zet permanent, verft haren en verder alles wat met het kappersvak te maken heeft. Uniek is de haal- en brengservice. Oudere klanten, die niet zelf bij de kapsalon kunnen komen, worden opgehaald en weer thuisgebracht in een omtrek van 10 km rondom Silvolde.

Ze heeft altijd dansen als hobby gehad en heeft haar vriend Frans op de dansvloer ontmoet. De tango is haar favoriete dans, maar rock and roll gaat ze ook niet uit de weg. Ze danst nu in topklasse 1 en heeft dansschoenen met zeemleren zolen.

Een andere hobby is de tuin waarin altijd afrikanen staan als herinnering aan haar vader. Deze bloemen zijn goed voor de aaltjes onder de grond. Rozen zijn haar favoriete bloemen en dan vooral de Bonica, een roze roos, die zeer lang blijft doorbloeien. Karin heeft ervaring met vele soorten. Geënte rozen op stam moet je ’s winters goed inpakken, anders vriezen ze stuk. Als een mooie klimroos voor in een hoge boom noemt ze de Rambler roos en zoek je sterke rozen, die lang doorbloeien, dan adviseert ze de Queen Elisabeth. Rozen kun je moeilijk op dezelfde plek planten waar al eens rozen hebben gestaan. Ze slaan dan niet goed aan of je moet de plantgrond vervangen.
Karin gaat elk jaar naar het rozenfestival in Lottum.

Haar conditie houdt ze op peil met zwemmen.

Silvolde is een rustig en gemoedelijk dorp waar ze niet meer weg wil. Wel vindt ze het jammer dat de fysieke winkels uit het straatbeeld verdwijnen.

01-12-12018

2012

 

 


 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com