Kapper Miracle

Nanny Flipse en Miranda Welling

Foto: Charlotte Wolters

Harbershoek 8,
7064 AC Silvolde
T 0315 3273 37
www.miraclehairfashion.nl

door: Robbie Wolters

Miranda Welling en Nanny Flipse werkten al enkele jaren bij kapsalon Marluc in Terborg. Toen de eigenaresse in 1997 enige tijd afwezig was draaiden ze de zaak alleen. Dat werkte uitstekend en smaakte naar meer. Ze hadden zeven jaar praktijkervaring en besloten om samen een kapsalon te beginnen. Ze vonden een winkelruimte in het net gereed gekomen gebouw Harbershoek op de hoek van de Terborgsewegseweg en Prins Bernhardstraat in Silvolde. De eigenaar was in eerste instantie zeer terughoudend om een ruimte te verhuren aan twee jonge meiden, die een kapsalon wilden beginnen Na veel overredingskracht ging hij overstag. Nu zijn ze al 21 jaar zonder problemen buren van elkaar.

Bij Miracle werken ze met L'ANZA Healing Haircare producten. Bij die firma doen ze ook de bijscholing. Verder volgen ze cursussen om de kennis op peil te houden. Kapsels zijn hun passie. Ze zijn de hele dag in de salon met haar bezig, maar ook tijdens het winkelen of op vakantie letten ze altijd op kapsels en koppelen die gelijk aan een klant. Op tv ontdekken ze de laatste trends op gebied van model en kleur en nemen die mee naar de kapsalon.

Miracle is een kapsalon voor kinderen, dames en heren en je kunt er alleen op afspraak terecht. De klanten komen vooral van buiten Silvolde. Het is er altijd gezellig en het persoonlijk contact met de klanten is groot. Ze knippen niet alleen haar maar je kunt er bijvoorbeeld ook extensions laten zetten. Er zijn twee kapsters in dienst bij Miracle. Janneke sinds 1999 en Anne Marije sinds 2005. Ze bieden een student van de kappersopleiding de gelegenheid om het vak te leren en blijven daardoor op de hoogte van de ontwikkelingen. De visie van de school is anders dan de praktijk en aldus vult het elkaar goed aan.

Buiten de salon werken ze door het land en doen de visagie en kapsels voor fotoshoots en modeshows. Als vrijwilligers zijn ze actief voor de toneelverenigingen in Etten en Varsselder en stemmen het uiterlijk van het personage af op de rol door middel van kapsel en make-up.

Miranda is geboren in Wehl en verhuisde op driejarige leeftijd naar Silvolde. Zij is de kleindochter van Giet Schreur, die postbode was in Silvolde. Ze was in haar jeugd een trouwe bezoekster van disotheek Illusion en mist nu een dergelijke voorziening voor de jeugd in het dorp.

Nu wonen beiden in Ulft en hebben privé niet veel met Silvolde. Wel hebben ze suggesties voor de leefbaarheid. Wat betreft de Markt zou het leuk zijn als er wat kleine winkeltjes kwamen en een lunchroom waar je de hele dag terecht kunt. Beiden vinden dat de kermis terug naar het centrum moet.

Miranda houdt de conditie op peil met mountainbiken, moderne dansen en wandelen met de hond. Nanny doet dat met hardlopen en werkt graag in de tuin. Verder vindt ze het leuk om te koken en met de inrichting van het huis bezig te zijn.

20-04-2018

 


 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com