Kiki Liebrand

Foto: Facebook 11- 05 - 2020

 

Kiki Liebrand

7 uur

Rugby.. Het begon allemaal in het mooie Achterhoek, bij de kleinste en mooiste club van Gelderland! Een club met één grote grote passie; rugby. Niet alleen de sport was nieuw voor mij, maar ook de mentaliteit en de discipline.

Ik deed wat de mannen uit het team mij vroegen; Rule number one.. Never speak or shout at the referee. Het lijkt allemaal zo simpel en toch was alleen dat al aardig lastig. Ik; Kiki, oordelend over alles wat fout was vanuit mijn oogpunt, moest leren om mijn mond te houden en weg te lopen met opgeheven hoofd en borst vooruit. Rule number two.. Verliezen we, dan nog zijn wij altijd trots op onze club en kijken we niet naar beneden. We winnen de derde helft altijd. Rule number three.. Respect! Zelfs de grootste overtredingen zijn na het fluitje van de referee ook echt vergeten en worden afgesloten onder het genot van een biertje. Dankjewel vrienden uit de Achterhoek!

Vervolgens gebeurde er iets wat persoonlijk toch wel één van mijn mooiste stappen was in mijn sport belevenissen; Benaderd zijn door een grote legend uit rugby Nederland, waardoor er geen twijfel mogelijk was om direct richting Sassenheim te gaan om voor de grote club The Bassets te kunnen gaan spelen. Daar helaas niet kunnen laten zien wat ik wilde en wat zij verwacht hadden. Ondanks alle tegenslagen een geweldige ervaring. Wat voor de anderen in het team als normaal gezien werd, was voor mij toch al iets heel bijzonders. Een leuke en vooral leerzame tijd!
Woef Woef ????

Nu kan ik eindelijk officieel met trots vertellen dat dit seizoen voor mij in het teken van URC gaat staan. Eén van de grootste clubs uit Nederland. Ik kan niet wachten om de eerste wedstrijd in het rood/ blauw te spelen, wetende dat mijn vader zoals altijd kritisch langs de zijlijn zal staan. Zodra ik thuis kom hoor ik dan: “Je MOT harder trainen …”.

Mochten er mensen zijn uit de Achterhoek — jong of oud, man of vrouw — met interesse in een andere sport, ik ben bereid om je de basis te leren van het mooie rugby.

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com