Marco kraan

Foto: Silvolds Belang

Bron: Nieuwsbrief 15 Coöperatie Mauritius  september 2021

Marco is voor velen geen onbekende in de sociale kringen in en rond ons dorp.
Sinds vele jaren was en is hij actief in het verenigingsleven van Silvolde. Hij was jarenlang actief voor Sportclub Silvolde en richtte er de website op die landelijke bekendheid genoot. Hij sloot als lid van verdienste deze periode bij de voetbalclub af. Verder was hij enkele jaren actief bij Silvolds Belang en mede initiatiefnemer van de buurtwhatsapp Silvolde, hij is op dit moment lid van de raad van toezicht van basisschool de Plakkenberg. Marco was 30 jaar werkzaam als relatiebeheerder op een vooraanstaand accountants- & belastingadvieskantoor in Doetinchem. Sinds 2016 moest hij om medische redenen zijn actieve werkzame leven bij het kantoor vroegtijdig beëindigen. Marco neemt medio 2021 de gehele financiële administratie vande Mauritius Coöperatie ter hand  gesteund, waar het noodzakelijk is, door Koen Heuvels. 

=====

Bron: Website Coöperatie Mauritius  september 2021

Ik ben 30 jaar werkzaam geweest als relatiebeheerder in een accountantcy en belastingadviespraktijk. Ben zeer ervaren in het samenstellen van jaarrekeningen en fiscale aangiften en heb hierin een uitgebreid netwerk weten op te bouwen.

Ik kenmerk mijzelf als een geintresseerd en sterk sociaal persoon met een enorme drive en doorzettingsvermogen. Daarnaast kan ik me goed verplaatsen in de ondernemer/opdrachtgever. Dit alles gebruik ik om snel inzicht in en antwoorden op vraagstukken te verkrijgen van allerlei aard. Ik onderken proactief fiscale en juridische knel- en aandachtspunten en geef ik hierin, al dat niet met partners, een verhelderend inzicht en advies. Ook ben ik bekend met de opzet van administratieve processen en communiceer ik, al dan niet samen met partners, heldere antwoorden aan de vraagsteller c.q. opdrachtgever. Ik ben gewend bij opdrachten zowel in teamverband als zelfstandig te functioneren waarbij ik een vleugje humor niet uit de weg ga.

Door privé omstandigheden ben ik genoodzaakt te stoppen met werken. Maar wellicht kan ik je helpen bij het verkrijgen van een gedegen advies of hulp bij (andere) vraagstukken op gebied van o.a. accountancy, fiscale en juridische vraagstukken, opstarten van een eigen bedrijf.

Ook heb ik ervaring in het opzetten en onderhouden van (professionele) websites en contentmanagement en heb er ook zeer goede contacten met personen die u hierin verder kunnen helpen. Deze ervaring heb ik in ruime mate en met passie opgedaan in het verenigingsleven. Ik ben de founder van www.sportclubsilvolde.nl , de website van de plaatselijke voetbalclub uit Silvolde, uitkomend in de hoofdklasse van het amateurvoetbal.

De website heeft in het verleden meerdere prijzen in de wacht gesleept o.a. als "beste website in het amateurvoetbal" en is een zowel nationaal als internationaal bezochte website. Ik was er hoofd van een 10 koppig redactieteam die alle ins en outs van de vereniging vastlegde. De website werd door andere verenigingen als zeer voortuitstrevend en trendsetter beschouwd. Ook ben ik zeer ervaren in sportfotografie. Fotografie is tot op de dag van vandaag nog steeds een actieve hobby.

=====

Bron: Silvolds Belang

Mijn naam is Marco Kraan. Wellicht voor velen geen onbekende in Silvolde. Toch maar even voorstellen. Ik ben in Silvolde geboren en getogen. Verknocht aan het verenigingsleven dat er rijkelijk aanwezig is, ben ik er altijd blijven wonen. Ik ben getrouwd met Erica en we hebben 2 huisdieren.

Voorheen werkte ik als accountmanager voor een accountants- en belastingadvies praktijk. Het was een machtig mooie tijd waarin ik met diverse personen heb mogen samenwerken. Helaas heb ik hier om gezondheidsredenen afscheid van moeten nemen en ben ik niet meer in het arbeidsproces betrokken.  Ook van enkele activiteiten in het verenigingsleven heb ik afscheid moeten nemen. Mooi dat Sportclub Silvolde, waar ik 40 jaar actief ben geweest, dit heeft beloond met een titel “lid van verdienste”.

Momenteel ben ik actief als lid van de raad van toezicht van basisschool de Plakkenberg (portefeuille financiën) en uiteraard voor Silvolds Belang. Ook hier zijn de plannen dat ik op termijn de financiële tak voor mijn rekening  zal nemen. Dit alles probeer ik zoveel mogelijk als kan te handhaven en uit te voeren.

Een dorp als Silvolde met 5500 inwoners kan tegenwoordig niet meer zonder een belangenbehartiger.  Binnen Silvolds Belang, dat als belangenbehartiger voor Silvolde actief is, werk ik samen met allemaal betrokken mensen, Ieder probeert zoveel mogelijk zijn of haar specialiteit en kennis in te zetten voor Silvolde. Ik hoop in ieder geval met mijn bijdrage iets te kunnen toevoegen aan een prettige leefomgeving voor de huidige en toekomstige Silvoldenaren.

 

 

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com