Markt 01, Hotel Kaak - Te Dorsthorst

Foto: Charlotte wolters

 

Hotel Kaak circa 1910, let op de kerktoren.

 

Bovenstaande kaart is uitgegeven door w. Ebbers. Ebbers had zijn winkel aan de Ulftseweg 30.

 

Bron: Silvolde 800

 

 

1927

 

 

Bron: silvolde 800

 

Het pand na de brand in 1954

 

 

Circa 1960

     

 

Herberg Jan

 

Jan Tannemaat
Jan Tannemaat

 

 

 

 

Sinterklaas bij Herberg Jan.

 

1997 - 2010 Herberg Jan uitbater Rinus Migchelbrink

2010 overlijden Rinus Migchelbrink.

 

Café de Buurman Roy Kramer.

01-03-2013 -- 30-12-2018

Roy Kramer

Interview met Roy Kramer door Robbie wolters 16-08-2018 :

Roy Kramer is geboren in Megchelen en woont sinds eind 2015 in Silvolde boven de zaak aan de Markt.

Roy ging op school naar De Wesenthorst in Ulft en had een bijbaantje bij café restaurant Jan ter Voert in Megchelen. Aldus werd zijn belangstelling voor de horeca gewekt en hij volgde de opleiding Horeca gastheer aan het Graafschapcollege in Doetinchem. Vervolgens ging hij naar de Middelbare Hotelschool in Wageningen. Tijdens zijn opleiding liep hij een half jaar stage op St. Maarten bij het Holland House hotel. Bij terugkomst in 2012 volgde hij bij het SVH de cursus Leermeester Horeca.

In 2012 begon hij bij steakhouse Amadeus aan de Terborgseweg in Silvolde. Jos Heusschen, eigenaar van Amadeus, kocht in die tijd het afgebrande horecapand Herberg Jan aan de Markt in Silvolde. Nadat het pand in oude luister hersteld was begon Roy vanaf voorjaar 2013 op deze locatie in dienst van Amadeus. Jos had de handen vol aan de twee Amadeus vestigingen in Silvolde en Ede en vroeg in 2015 of Roy de zaak niet voor eigen rekening wil gaan draaien. Roy veranderde in het begin weinig aan de bedrijfsvoering, maar heeft de activiteiten inmiddels uitgebreid met borrelhapjes en borrelen. De activiteiten omvatten nu lunch, diner, borrel en het hotel. Hij laat stagiaires praktijkervaring opdoen en werkt met drie full time medewerkers en oproepkrachten. Grand café De Buurman beschikt over een restaurant, terras, grote zaal en vergader- en hotelfaciliteiten.

Carnavalsvereniging ‘De Foekepot’, damvereniging DCOIJ en heemkundige vereniging Old Sillevold vinden een goed onderkomen bij De Buurman.
De Zillevoldse Zommermarkt is de drukste dag in het jaar.

De samenwerking met de Horeca ondernemers in Silvolde is prima. Roy kent Erik ter Voert van café ’t Centrum heel goed, want hij was in Megchelen zijn buurman. Hij vindt het jammer dat de ijzeren wand bij het podium in het nieuwe centrum het zicht op het terras van café ‘t Centrum ontneemt.

Roy speelde ooit saxofoon en voetbalde hij bij het tweede van Megchelen, nu houdt hij zijn conditie op peil met zwemmen en bezoek aan de sportschool. Hij droomt van mooie reizen en wil met zijn vriendin Wieke nog veel van de wereld zien.

27-12-2018 verscheen onderstaand bericht op de website van de buurman:

Beste allemaal,

Na lang nadenken heb ik het moeilijke besluit genomen om per 01-01-19 te stoppen met Grandcafe " De Buurman ".
De lange dagen en vele uren die ik iedere week moest maken, maakten dat ik niet de toekomst op kon bouwen die ik voor ogen heb.
Ik heb hier een ontzettend mooie tijd gehad en vele gezellige mensen mogen ontmoeten en spreken. Hier wil ik jullie dan ook allemaal enorm voor bedanken.
Aankomende zondag 30 december 2018 is de laatste dag en serveren we geen diner, maar is iedereen van harte welkom om de afgelopen jaren te vieren.

Groet Roy

 

 

Foto: Charlotte Wolters  Bij ons mei 2020

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com