Human Research specialist Monique In Bedrijf

Monique Besselink

Terborgseweg 81
7064 AC Silvolde
T    06 1450 5692
E    monique@moniqueinbedrijf.nl
W   http://www.moniqueinbedrijf.nl

Monique schrijft.

Monique Besselink werd geboren in de Christinastraat in Silvolde, waar haar ouders nog steeds wonen. Haar ouders zijn direct na de lagere school gaan werken en hebben altijd gestimuleerd dat zij en haar broer verder zouden studeren. Zij was en is leergierig, dus die stimulans was eigenlijk niet nodig. Na het afronden van het VWO (Isala College) vond ze het lastig om een studie te kiezen. Dat het “iets met mensen” zou worden was wel duidelijk, maar wat? 
Uiteindelijk werd het de HBO-Verpleegkunde; praktisch en concreet met een diploma waar je overal ter wereld iets aan zou hebben. Destijds zag zij zichzelf wel een paar jaar in het buitenland wonen, maar dat is er niet van gekomen. Wel verliet zij Silvolde om tijdens de studie in Deventer en daarna in Maastricht, waar zij Gezondheidswetenschappen studeerde, te gaan wonen. De gezondheidszorg liet zij achter zich. Wat bleef is de focus op het ondersteunen bij optimaal functioneren. De missie van haar bedrijf is dan ook het ondersteunen bij volledig benutten van kansen en mogelijkheden van individuen, teams en organisaties. Dit met als doel dat optimaal resultaat geboekt kan worden. Dit doet zij door het geven van inzicht (assessments en coaching), ontwikkeling (training), ondersteuning en ontzorging (Interim en HR advies). De naam van haar bedrijf geeft aan waar zij voor staat; zij is bedrijvig, werkt in bedrijven en creëert bedrijvigheid.

Voor de activiteiten die zij vanuit haar bedrijf ontplooit heeft zij de afgelopen bijna 25 jaar ervaring op gedaan. Zij is begonnen als intercedent bij Randstad en het leuke daarvan was vooral het “in de keuken kunnen kijken bij diverse bedrijven”. Daarna heeft zij voor een re-integratiebedrijf gewerkt en mensen gecoacht om terug te keren op de arbeidsmarkt. Ze had behoefte aan verdieping en professionalisering en vond dat bij het GITP, waar zij 12,5 jaar gewerkt heeft in de rollen van trainer, coach en assessment adviseur. In die periode heeft zij diverse opleidingen in dit vakgebied gevolgd. Na 12,5 jaar GITP werd het tijd voor iets anders en is zij bij een toenmalige klant van haar, Kropman Installatietechniek, gaan werken als HR adviseur. Een ander vak, waarbij de kennis van mensen en organisaties haar van pas kwam maar waarin ook weer nieuwe dingen geleerd werden. In deze periode heeft zij ondervonden tegen welke HR vraagstukken organisaties aanlopen en hoe je die als HR professional op kunt lossen.

Na haar studie heeft zij lang in en rondom Arnhem gewoond, maar de Achterhoek ging steeds meer trekken. Een aantal jaren geleden ontmoette zij Frans Zeelen (docent) die in de Achterhoek woonde. Dat hij docent is, is waarschijnlijk niet toevallig; ze hebben beiden een passie voor ontwikkelen en leren. Met de terugkeer naar de Achterhoek kwam ook de wens om er te werken. Het afgelopen jaar heeft Monique bij een Personeelsadviesdienst in Doetinchem gewerkt en in dat jaar ontstond de behoefte om alle opgedane kennis en ervaring als zelfstandig ondernemer in de markt te zetten. De Achterhoek kent veel kleine (technische) bedrijven zonder HR afdeling en/of kennis van gedrag van mensen, teams en organisaties en dat is juist wat zij met zich meebrengt. Monique ontzorgt en ondersteunt bedrijven die wel HR vraagstukken hebben, maar niet de behoefte om daarvoor iemand in dienst te nemen, of die tijdelijke vervanging zoeken.

Misschien is het vonkje van ondernemerschap wel aangewakkerd door de locatie waar Monique en Frans sinds 2 jaar wonen, hier was ooit een bedrijf gegrondvest. MoniqueInBedrijf is gevestigd in “t Schamphuus” aan de Terborgseweg 81. Het huis heeft in de volksmond deze naam gekregen omdat het vrijwel op het fietspad staat. Begin 20e eeuw stond naast het huis de “Silvoldsche Cement Pannen Fabriek” van Berkelder en woonde de familie Berkelder in het huis. Toen Monique in de lokale krant een oproep zag van projectgroep "Muren Gluren" om gebouwen en muren van schilderingen te voorzien meldde zij zich aan. Frans en Monique vinden het initiatief om Silvolde op deze manier op te fleuren en meer op de kaart te zetten erg origineel en creatief. Dit jaar zal Bert Taken een muurschildering op hun tuinmuur aanbrengen die vanaf de Terborgseweg zichtbaar wordt. Met zijn abstracte ontwerp naar aanleiding van een oude foto van het historische bedrijf zijn ze meer dan blij.

Voor hobby’s was vanwege de ingrijpende verbouwing van het huis van de afgelopen jaren niet veel tijd. Er begint nu weer tijd te komen voor lezen (historie, thrillers) en sport. Er is zelfs een abonnement besteld voor het buitenzembad en er wordt weer hardgelopen met de grootste hobby; hond Ziggy.  Dus als je iemand voortgetrokken ziet worden door een zwarte en te enthousiaste labrador, heb je grote kans dat je MoniqueInBedrijf hebt gespot!

 

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com