Autobedrijf Motorplus V.O.F.

Tonny, Jimmy en Davy Sloot

Foto: Ronald Falke

Rabelingstraat 3
7064 KG Silvolde
T  03 1534 0518
M 06 4470 9668
E motorplus.silvolde@gmail.com

Eigenaren: Tonny, Jimmy en Davy Sloot

Auteur: Robbie Wolters

Motorplus is het familiebedrijf van vader Tonny en de zoons Jimmy en Davy Sloot. Het is sinds 1 augustus 2010 gevestigd in Silvolde aan de Rabelingstraat.

Tonny

Tonny Sloot groeide op in het loonbedrijf van vader Jan. Jan Sloot had ook een kleine werkplaats waar machines van boeren werden gerepareerd en het dealerschap van Ford tractoren. Tonny volgde de technische school in Zevenaar en studeerde in Doetinchem twee jaar landbouwmechanisatie. Daarna deed hij de 4-jarige opleiding aan de streekschool in Doetinchem, één dag theorie en vier dagen praktijkervaring. Door zijn opgedane kennis met het sleutelen thuis kon hij één jaar overslaan en maakte de opleiding in drie jaar af. Voor het praktijkgedeelte ging hij in het bedrijf van zijn vader werken. Tijdens de studie nam hij klussen voor eigen rekening aan.

Na zijn opleiding kwam hij in 1980 bij zijn vader in dienst en zette een grotere werkplaats op. Tonny behaalde zijn middenstandsdiploma in avondstudie. In 1982 kwam hij in de B.V. van vader Jan. Het bedrijf hield zich op dat moment bezig met grondverzet, loonwerkzaamheden, landbouwmechanisatie en grondverzetmachines. Op dat moment waren er zeven man in dienst en het was een probleem als er bij regenachtig weer geen werk was voor de medewerkers op de afdelingen loonwerk en grondverzet. In 1983 verliet vader Jan de B.V. In 1985 werd het dealerschap van ATLAS en IHI kranen verkregen en de handel in tractoren, werktuigen, kranen en het sleutelen eraan was een constante factor en niet weersafhankelijk. In 1996 verliet Tonny de b.v..
Tonny verhuisde naar Varsseveld en bouwde een hal in Didam waar hij zich toelegde op sleutelen en handelen. Hij voelde zich beperkt doordat hij geen handel op het buitenterrein mocht parkeren. Zijn dochter zat in Silvolde op school en hij reed regelmatig langs de voormalige Mazda garage van de familie Te Kaat. Deze locatie met een combinatie van wonen en werken sprak hem wel aan. Hij verkocht zijn zaak in Didam en zijn huis in Varsseveld en verhuisde in 2010 met zijn gezin naar Silvolde.

Tonny is een allround sleutelaar aan auto’s, motorfietsen, tractoren, kranen en grondverzetmachines. Verder bezoekt hij met zijn servicebus regelmatig oude klanten voor het repareren van kranen voor grondverzet. Hij heeft als hobby oude tractoren en oldtimer bromfietsen van de merken Kreidler en Hercules en droomt van een oldtimer Hercules motorfiets met wankelmotor. Hij betreurt het dat de leeftijd van de oldtimer auto’s naar 40 jaar is verhoogd om wegenbelastingvrij te rijden.


Jimmy
Jimmy, de zoon van Tonny, volgde de VWO volgens het studieadvies, maar zijn liefhebberij ging echter uit naar het sleutelen. Hij heeft er nooit een opleiding voor gevolgd. Sleutelen is logisch nadenken, volgens hem. Na het afronden van zijn studie kwam hij in loondienst bij zijn vader. Later werd hij medevennoot bij Motorplus V.O.F. Jimmy specialiseerde zich in scooters, motoren en quads.
Quad rijden is een gemeenschappelijke hobby van Jimmy en partner Rianne. Op de weg rijden ze op een KTM LC4 640 en in het verleden heeft Jimmy gecrosst en wedstrijden gereden met een Cannondale 440.

Davy
Vanaf zijn tiende jaar sleutelde zoon Davy al aan fietsen. Davy kreeg als studieadvies om op de A.O.C. in Doetinchem de richting groentechniek te volgen. Hij was meer tijd kwijt aan het leren herkennen van onkruiden dan dat hij er aan sleutelen toekwam. Hij vervolgde zijn opleiding bij het Graafschap college op Nivo 1 motorvoertuigen, met rekenen en taal had hij niets. Op zijn achttiende ging hij via het uitzendbureau bij verschillende bedrijven werken. Inmiddels is hij ook tot de VOF toegetreden.
Davy is er voorstander van dat de oude Ambachtsschool weer terugkeert en je er een praktijkgerichte opleiding kunt volgen. Hij sleutelt graag aan auto’s en kan een auto van luchtvering voorzien, ook reviseert hij motorblokken.

Moeder Anita verzorgt de administratie en springt bij als er iemand ziek of afwezig is.
 

02/10/2018

 

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com