Muurschilderingen in Silvolde Judith Woordes - Scheepers van Snibbit

Tiende muurschildering in Silvolde is einde project

Voor onderstaand bericht is gebruik gemaakt van een artikel in Oude IJsselstreek Vizier op 5 juli 2021. Er zijn foto's en tekst aan toegevoegd.

Silvolde - Onlangs kwam in de Pr. Bernhardstraat in Silvolde opnieuw een muurschildering gereed. De tiende afbeelding betekent het einde van het project Muren Gluren, dat Silvolde heeft verfraaid met artistiek historisch besef.

Op de voorgrond het wildemanskruid (Anemona pulsatilla) 

De laatste schildering verbeeldt de begroeide wandelgang van het voormalige klooster. Guus en Petra Böhmer, eigenaren van het pand, maakten daar hun huwelijksfoto’s en zijn tevens afgebeeld. Het ontwerp is van kunstenares Judith Woordes - Scheepers van Snibbit uit Winterswijk.

Initiatiefnemer Robbie Wolters vindt dat het oorspronkelijk doel is geslaagd. Het dorp is opgefleurd, wat de leefbaarheid ten goede komt en de historie van Silvolde is op deze wijze zichtbaar gemaakt. Er was veel belangstelling en publiciteit voor het project Muren Gluren. Omdat is gekozen voor meerdere kunstenaars is er een grote diversiteit in de schilderingen. Hij roemt de medewerking van huiseigenaren en kunstenaars, die op kostenbasis hebben meegewerkt. Het budget is nu zo goed als op. In het routeboekje Wandeling Silvolde zijn alle schilderingen gepubliceerd. Wolters dankt kunstenaars, bewoners, medewerkers en sponsoren, die het financieel mogelijk maakten, zoals Silvolde Kunst en Cultuur, Gemeente Oude IJsselstreek, Silvolde aan Zee en stichting Pak An, die ook begeleidende coach Berna Bonenkamp leverde.

De laatste schildering werd in 1 dag gerealiseerd door Femke Böhmer, Judith Woordes - Scheepers van Snibbit, Petra Tangelder (Project Muren Gluren) en Petra en Guus Böhmer.

 

Femke Böhmer, jong geleerd ...............

 

Petra Tangelder van Muren Gluren werkte mee aan deze
schildering.

 

Petra Böhmer, neemt alle hoekjes mee.

 

Guus Böhmer, deze schoenmaker bleef niet bij zijn leest en
heeft ook hier een prima resultaat neergezet.

 

En dat alles onder de supervisie van Judith Woordes - Scheepers van Snibbit uit Winterswijk.

 

 

 

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com