Atelier Euphemi-Ja

Nardy Strikwold – Waanders

Foto: Charlotte Wolters

Ulftseweg 13 A
7064 BA  Silvolde
T  06 42460850
M  g.strikwold@kpnplanet.nl

Door: Robbie Wolters

Door Robbie Wolters , foto Charlotte Wolters

Nardy Waanders is geboren in Enschede en opgegroeid in Neede. Haar jeugd bracht ze door in het koetshuis, dat hoorde bij havezate Huize De Kamp. Ze volgde de Huishoudschool en twee jaar de streekschool in Enschede. Studeren was niet echt haar ding en op achttienjarige leeftijd ging ze werken bij textielbedrijf Elias Jolentex. Drie jaar later werd ze de eerste vrouwelijke postbode in Neede.

Toen ze zestien was leerde ze haar man Gerard Strikwold kennen op camping Marveld in Groenlo. Ze verloor de jeugdliefde uit het oog, maar na een weerzien drie jaar later bij uitgaansgelegenheid De Radstake in Varsseveld zijn ze nooit meer uit elkaar gegaan. De liefde bracht Nardy naar Silvolde, waar Gerard zijn vriendenkring en werk had, en in 1988 gingen ze aan de Ulftseweg 13A in Silvolde wonen.

Nardy pendelde nog enkele jaren voor haar werk tussen Silvolde en Neede, maar koos toen voor werk in de metaalindustrie. Na Stanstechniek en Nijman Arentsen werkt ze nu bij metaalbewerkingsbedrijf 247 TailorSteel in Varsseveld in een deeltijdbaan.

Vanaf haar jeugd is ze altijd bezig met schilderen, tekenen en kleuren en haar grote droom was om er ooit eens haar werk van te maken. Sinds oktober 2018 is ze in deeltijd begonnen met atelier Euphemi-Ja. Het is een verwijzing naar haar moeder Euphemia en haar vader Jan. In het atelier geeft ze antieke en gebruikte meubelen en gebruiksvoorwerpen een tweede leven. Helemaal van deze tijd, waarin duurzaamheid en recyclen thema’s zijn. Nardy werkt met verf van Annie Sloane. Je kunt er unieke opgeknapte meubels kopen, maar ook oude meubels of artikelen inleveren en door Nardy naar wens laten restylen of oppimpen. Ook zijn er accessoires te koop en geeft Nardy workshops. Ze wil een platform bieden aan hobbyisten, die via haar hun spullen kunnen verkopen. Haar atelier is gevestigd in een prieeltje achter haar woning aan de Ulftseweg. Ze staat op markten om haar spullen te verkopen.

Haar hobby is muziek en ze speelde tot 2005 bij de harmonie Amacitia in Rietmolen klarinet en basklarinet. Door een ooroperatie mag ze niet meer blazen en daarom legt zich nu toe op gitaar en heeft les van Maarten Schoorl in Doetinchem. 

Ze kijkt al meer dan twintig jaar met veel plezier naar een muurschildering, die ze in de keuken heeft gemaakt. Nardy doet mee aan het project Muren Gluren in Silvolde en wil in dit kader op de buitenmuur van haar woning een schildering maken, die verwijst naar fotograaf Frits Löwenthal, die begin 1900 het pand bewoonde.

Nardy Strikwold - Waanders heeft het prima naar haar zin in Silvolde met de liefde van haar leven.

back top

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com