Padelbanen bij tennisclub de Paasberg

Links padelspeler Jos Benraad en rechts bestuurslid/bouwcoördinator Peter Pruijn. (foto: Roel Kleinpenning) 

door Nick Moritz voor Oude IJsselstreek Vizier 16 februari 2021

Padel is een actieve vriendensport

Silvolde/Terborg - In Spanje is het al een ware rage en ook in Nederland groeit Padel. Het spelletje kan binnenkort bij LTC de Paasberg worden gespeeld. De club offert een tennisbaan om twee padelbanen te kunnen aanleggen. “De leden van de vereniging zijn super enthousiast”, vertellen Peter Pruijn en Jos Benraad, twee enthousiastelingen van het eerste uur. “Vanaf mei kan er worden gespeeld.

Padel is momenteel de snelst groeiende sport in ons land. Twee jaar geleden vroeg men zich bij De Paasberg al af of het ook iets voor deze vereniging zou zijn. “Het is een combinatie van tennis en squash”, aldus het duo. “Dus leek het wel iets dat bij een tennisclub zou kunnen passen. Dat zijn we dus gaan onderzoeken. In Doesburg liggen banen voor de sport en daar zijn we met een aantal leden naar toe geweest. Hartstikke leuk om te doen, vond iedereen. Daarna zijn we met een traject van start gegaan om hier padelbanen te realiseren.”

Eenvoudiger dan tennis

Tennis is bij de jeugd niet de meest populaire sport. Ook bij De Paasberg staat het ledental onder druk. Dat was mede een reden om eens naar padel te gaan kijken. “Tennis is best een technische sport. Het kost de nodige lessen voor je er bedreven in raakt. Padel is veel eenvoudiger. Je speelt met een kort racket, eigenlijk een groot strandbatje. Daardoor is de oog/hand coördinatie veel directer. Het veld is kleiner en heeft rondom wanden die in het spel betrokken mogen worden. Daardoor is de sport heel dynamisch en verrassend. Je kunt het ook heel tactisch spelen.”

Hilarisch

Het verrassingselement kan voor hilarische momenten zorgen. De bal vliegt regelmatig kanten op die de tegenstander niet verwacht. “Wij spelen het spel nu vaker en je ligt regelmatig in een deuk op de baan. Het is ook een echte vriendensport. Je kunt padel met z’n tweeën spelen, maar doorgaans sta je met vier mensen op de baan. Omdat het veld kleiner is, heb je goed contact met elkaar en dat maakt het ook een hele sociale en gezellige bezigheid. We hopen dan ook dat het de jeugd zal aanspreken en weten inmiddels al dat de ouderen het ook graag zullen oppakken. Niet in plaats van tennis, maar wel erbij.”

“Padel is snel, soms hilarisch, actie voor vier en altijd gezellig”

De jeugd wordt door De Paasberg ook al via het schoolcircuit aangesproken. Het naastgelegen Isala College huurt banen bij de verenging. “Zo promoten we het tennis en straks zeker het padel. De sport is volgens ons meegenomen door voetballers die vanuit Spanje naar Nederland kwamen. Het is dus echt een aasprekende sport die financieel goed te doen is. Volgens planning zijn de banen in mei beschikbaar, we kunnen niet wachten.”

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com