Patrick Roes

Oud Silvoldenaar

Foto: Stan Bouman

Marcel van Berkum schreef op 22 maart  2017 het volgende artikel voor het Oude IJsselstreek vizier.

Op zaterdag 25 maart (vanaf 21.00 uur) speelt The Etta James Experience in café 't Centrum in Silvolde. Eén van de leden van de omvangrijke formatie is bassist en oud-Silvoldenaar Patric Roes.
Patric Roes is een veelgevraagde bassist en een man van vele projecten. Hij somt een vijftal bands op, waarvan hij deel uitmaakt. Naast The Etta James Experience, zijn dat The Very Very Nervous, Badboys Rumble, Jolian en The Memphis Experience. Hij noemt het interessant om met die bands zoveel verschillende stijlen te spelen: "Het is goed voor je ontwikkeling als muzikant." Patric begon op zijn 14de te musiceren nadat hij op zijn verjaardag een bas cadeau kreeg. Hij koos voor dit instrument, omdat toentertijd Hennie Vrienten van Doe Maar zijn idool was. Zijn eerste band was het legendarische Ce Page en er zouden er nog vele volgen. The original sixties R&B and Soulshow bijvoorbeeld en The Daytrippers. Met de laatste Beatles-tribute band speelde hij op festivals in Engeland en Amerika. Daar ontmoette hij bandleden van The Starclubbers, een van origine Braziliaanse Beatlesband. Patric maakt nu ook deel uit van deze gelegenheidsformatie. De overige drie muzikanten wonen in Brazilië, Londen en Berlijn en de band speelt op (met name Beatles-) festivals in Engeland en Amerika; ook deze zomer weer. Maar eerst komen de leden naar Nederland om te repeteren. Daar worden twee optredens in Doetinchem aan vastgeknoopt: op 31 maart in Wim's Muziekkelder en op 1 april bij Grand café HendriXen. De 46-jarige planoloog bij de gemeente Bronckhorst woont al jaren in Hummelo. "Ik heb flexibele werktijden, zodat werk en muziek niet in de knoop komen." Ook komt het natuurlijk voor dat sommige gigs elkaar overlappen: "Dan hanteer ik 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Voor alle bands heb ik wel een understudy ter vervanging."
The Etta James Experience is een idee van zangeres Floor Kraayvanger, die Patric drie jaar geleden voor haar nieuwe band benaderde. "Je weet hoe dat gaat. Ons kent ons in de muziekscene." De oud-Silvoldenaar noemt spelen in de Etta James Experience een boeiende belevenis. "Het is een swingende 11-persoons formatie met onder meer vier blazers. Het is verrassend om te zien welke muzikale ontwikkeling de in 2012 overleden Etta James in haar loopbaan heeft doorgemaakt. En die diversiteit hoor je bij ons uiteraard ook." Patric roemt de professionele performance van de band, mede dankzij licht en geluid van Silvoldenaren Harrie de Kort en Daan de Bruijn.

SilvoldePediA
Hoofdstraat 85
7061 CH Terborg
E-mail: robbiew52@gmail.com