Paulus Tilma

bron: Vreugdebode Juli / augustus 2021 Foto; Ton Harbers

 

 

======

Priesterwijding voor Tilma belangrijker dan een feestje

za 8 mei 2021, Oude IJsselstreek vizier  

ULFT/DOETINCHEM - Op zaterdag 5 juni 2021 zal diaken Paulus Tilma tot priester worden gewijd in de kathedrale kerk te Utrecht. De daaropvolgende zondag, 6 juni, zal hij zijn eerste Heilige Mis opdragen in de kerk van OLV Tenhemelopneming (Paskerk) in Doetinchem.

“Een groot feest voor de parochie, al moeten we het klein vieren”, zegt pastoor Hans Pauw. Want zelfs zoiets bijzonders als een priesterwijding is aan coronaregels onderworpen. “Kerken groter dan 300 zitplaatsen mogen maar voor 10 procent gevuld worden. Gelukkig zijn de kathedraal van Utrecht en de Paskerk redelijk groot, maar mensen moeten zich eerst opgeven bij het secretariaat van de kerk om erbij te kunnen zijn. En er zijn natuurlijk ook nog genodigden” zegt de pastoor.

Voor de wijdeling zelf is dat niet onoverkomelijk. “Kardinaal Eijk heeft aangeboden om het nog wat uit te stellen tot er meer versoepelingen komen, maar dat doe ik liever niet. Ik ben er klaar voor. De wijding is voor mij belangrijker dan een groot feest,” aldus Paulus Tilma.

Per 1 september 2020 is hij benoemd tot kandidaat-priester in de parochie Maria Laetitia te Doetinchem-Ulft e.o. alwaar hij voortaan als priester werkzaam zal zijn. Tot nu toe maakte de jonge pastor indruk door zijn creatieve invulling van het pastoraat. Zo maakte hij voor Kerstmis en Pasen filmpjes op YouTube en werkt hij aan een project voor jonge gezinnen. Ook schreef hij een ‘preeklied' voor de carnavalsviering dat erg aansprak bij veel mensen. "Ik weet mij hier welkom, voel mij op mijn plek.” zegt hij nuchter.

 

Bron: Vreugdebode 05 september/oktober 2020

 

 

 

 

Paulus Tilma 

tel.   06 1418 1236

Mail:p.tilma@mlparochie.nl 

Bron: De vreugdebode oktober / november 2020

Foto's Ton Harbers

Auteur Joop Kraan.

SilvoldePediA
Ulftseweg 26
7064 BD Silvolde
tel. 0315-342600 of 06-2300 3204
E-mail: robbiew52@gmail.com